Τζανακόπουλος: Κατώτεροι των περιστάσεων ΝΔ - Μητσοτάκης σε ένα μείζον εθνικό θέμα

Τζανακόπουλος: Κατώτεροι των περιστάσεων ΝΔ - Μητσοτάκης σε ένα μείζον εθνικό θέμα

Για ανακολουθία κατηγορεί την ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «Η κυρία Σπυράκη ζητά να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης»

tzanakopoulos_4
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή τη συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη που ζήτησε την κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή, τόνισε ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για ανακολουθία, καθώς στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε ζητήσει την κύρωση της όποιας συμφωνίας μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια.

«Η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του αναφέρει:


Κλείσιμο
«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ «πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας», προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση.

Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης.

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης