LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης: Αν η έξοδος είναι καθαρή, πάρτε πίσω τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου

mitsotakis-tsipras_main01

Έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό για το αφήγημα της καθαρής εξόδου ο πρόεδρος της ΝΔ - Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για οικονομία και Ρουβίκωνες - Ο Τσίπρας... ξέχασε το «εκλογές στο τέλος της θητείας»

Το γάντι έριξε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία: Καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου, ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τον κ.Τσίπρα, εφόσον η έξοδος είναι καθαρή, να καταργήσει νομοθετικά τις μειώσεις των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός αναγνώριζε εμμέσως την πιθανότητα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής και απέφευγε να προσδιορίσει το χρόνο των εκλογών «στο τέλος της τετραετίας», ο κ. Μητσοτάκης, διατύπωνε την «πολύ εύκολη λύση» για να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι πραγματικά πιστεύει ότι υπάρχει καθαρή έξοδος. «Εάν πραγματικά πιστεύετε σήμερα ότι υπάρχει καθαρή έξοδος, υπάρχει πολύ εύκολη λύση: Ελάτε να νομοθετήσετε λοιπόν στη Βουλή. Καταργήστε τις μειώσεις των συντάξεων, καταργήστε και τη μείωση του αφορολόγητου και πράγματι, τότε, θα είστε πιστευτός όταν θα μιλήσετε για καθαρή έξοδο. Μέχρι που να το κάνετε αυτό, προφανώς και δεν έχετε καμία πειστικότητα όταν ισχυρίζεστε ότι η έξοδος θα είναι καθαρή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τσίπρας Δευτερολογία


Η συζήτηση στη βουλή εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση και σε κλίμα εκλογών, ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, τόσο στον τομέα της οικονομίας, όσο και για τα ζητήματα της ανομίας με επίκεντρο τις δράσεις του Ρουβίκωνα. Είχαν προηγηθεί, άλλωστε, οι απειλές σε βάρος του προέδρου της ΝΔ από ηγετικό μέλος της οργάνωσης, ότι «τα πουν σύντομα από κοντά» με τον κ.Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τον Ρουβίκωνα, ο κ.Τσίπρας σύρθηκε να καταδικάσει τις απειλές σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, ενώ ο κ.Μητσοτάκης του απάντησε ότι δημοκρατία και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και ότι ο κ.Τσίπρας που «επιδεικνύει επιλεκτική ανοχή σε τέτοιες ομάδες» να διαλέξει.

Κατά τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση της πιθανότητας προληπτικής γραμμής στήριξης για την Ελλάδα, καθώς στην πρωτολογία του είπε ότι «αυτό που για εμάς αποτελεί πάτωμα για εσάς αποτελεί ταβάνι» αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς δεν έκανε σαφή απόρριψη μιας τέτοιας εκδοχής. Η αναφορά του συγκεκριμένα ήταν η εξής: στο τέλος του 2014 είχε συσσωρευτεί απώλεια ΑΠΕ 25% και ανεργία 27%. Έκλεινε τότε η 5η χρόνια μνημονίων με τα οικονομία της χώρας εκτροχιασμένα. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά φαίνεται από αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν ήταν πλεόνασμα. Παρά τις φαντασιοπληξίες εκείνης της εποχής περι success story και πιστοληπτική γραμμή για εμάς τώρα είναι πάτωμα ενώ για εσάς ταβάνι».

Δευτερολογία Μητσοτάκη


Τσίπρας: Παρελθόν τα μνημόνια τον Αύγουστο

Την ίδια στιγμή επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη και οριστική εξέλιξη» πως τα Μνημόνια τον Αύγουστο το 2018 θα αποτελέσουν οριστικό παρελθόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τέταρτη αξιολόγηση έκλεισε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση παρά όσους καταστροφολογούσαν ότι θα φέρει πρόσθετη δημοσιονομική επιβαρυνση ότι θα μας αναγκάσουν να ψηφίσουμε και επιπλέον μέτρα «για άλλη μια ορά όμως οι καταστροφολογούντες απογοητεύθηκαν».

«Και θα απογοητευτούν ξανά τις επόμενες εβδομάδες με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τα δύο ανοικτά θέματα:

- Την συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Εργαζόμαστε εντατικά για να προσδιοριστούν αυτά τα μέτρα στο πλαίσιο των δεδομένων αποφάσεων του περασμένου Ιουνίου. Αυτή η εξέλιξη θα είναι καθοριστική για να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα

- Το δεύτερο είναι το καθεστώς μεταμνημονιακής επιτροπείας όπως ήταν και σε άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Δεν συνιστά αυτό που ορισμένοι εύχονται δηλαδή παράταση μνημονίου και εξωτερικών καταναγκασμών. Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς να το ακούν αλλά εγώ θα το λέω ξανά και ξανά. Η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης βγαίνει επιτέλους από αυτή την περιπέτεια. Τον Αυγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι αμετάκλητη οριστική εξέλιξη».

Κάνατε εσκεμμένο λάθος οτι πήγαμε στις εκλογές του 2015 με πρόγραμμα θεσσαλονίκης. Το είπατε το συνειδητό ψέμα γιατί αυτό που σας πονά είναι ότι δώσαμε τις δυνάμεις σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση για να τιμήσουμε την εντολή του και όταν δεν μπορέσαμε ζητήσαμε πάλι την εντολή του λαού

Παρουσιάσατε κ. Μητσοτάκη ένα διάγραμμα με το 4ο τρίμηνο του 2017 συγκρίνοντας την Ελλάδα με άλλες χώρες. Όμως αυτές οι χώρες δεν εκτόξευσαν το χρέος τους στο 180% του ΑΕΠ όπως εγινε κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δεν φαντάζομαι να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει.

Η Κύπρος έκανε κούρεμα καταθέσεων. Αυτό ζητάτε;

Εχω να σας καταθέσω και εγώ έναν πίνακα για την ανεργία. Δείχνει πως ξεκίνησε επι κυβέρνησης Παπανδρέου με ένα ανθρωπάκι να ανεβαίνει μια σκάλα αεροπλάνου. Επι Παπαπδήμου εκτοξεύτηκε και επι Σαμαρά έφτασε σε ραδιενεργά επίπεδα. Στις δικές μας ημέρες έκανε κατακόρυφη πτώση γι αυτό και το ανθρωπάκι είναι δύτης.

Μας είπατε ότι η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα. Ωραίο σύνθημα. Αλλά είναι βρώμικο ψέμα και του κ. Γιουνκερ που είπε το ίδιο;

Μιλήσατε για την φορολογία και μείωση των συντελεστών και την ίδια ώρα λέτε ότι δεν θα αμφισβητήσετε το πλαίσιο των συμφωνιών. Μπορείτε να μας πείτε από πού θα καλύψετε το κενό. Πόσα σχολεία θα κλείσετε; Πόσα νοσοκομεία θα κλείσετε; Πόσο προσωπικό θα απολύσετε;

Τσίπρας τριτολογία Βουλή


Μητσοτάκης: Αόριστο ευχολόγιο το ολιστικό σχέδιο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρτίας χαρακτήρισε «αόριστο ευχολόγιο» το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης τονίζοντας ότι σε αυτό «συνυπάρχουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με αρκετές ιδεολογικές εμμονές και ασυγχώρητες γενικότητες».

Συνεχίζοντας την κριτική του για τις 106 σελίδες του ολιστικού σχεδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν ξέρουμε αν είναι δικό σας κείμενο ή έχει ξαναγραφεί από τους θεσμούς γιατί δεν ξέρουμε ποιο εί ναι το αρχικό σας κείμενο. Δεν συνειστά σε καμία περιπτωση ένα συγκεκριμένο χάρτη τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Είναι αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Λείπει το όραμα. Σαν να έκανε αγγαρεία ο συντάκτης. Λείπει το όραμα και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές και θα παράγουν πλούτο».

Επέκρινε, δε, την κυβέρνηση ότι «εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνησή σας συζητά με τους εταίρους το περιβόητο ολιστικό σχέδιο. Το κάνατε στα κρυφά χωρίς να το φέρετε στην Βουλή και δημόσια διαβούλευση».

tsipras vouli1


Χάθηκαν 34 δισ. από το ΑΕΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα δεδομένα όπως ότι «το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η σωρευτική ανάπτυξη την 3ετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 0,3%. Δώστε το στον πρωθυπουργό να το εμπεδώσει. Πανηγυρίζετε και φωτογραφίζεστε με τον κ. Γκουρία αλλά δεν έχετε διαβάσει το περιεχόμενο της έκθεσης που σας παρέδωσε. Σημειώνεται σε αυτή μείωση της παραγωγικότητας. Στους ανέργους μόνο το 4% βρίσκει εργασία μέσω ΟΑΕΔ και μόλις το 12% παίρνει κάποιο βοήθημα. Στις Δημόσιες Επενδύσεις που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμά σας το δελτίο εκτέλεσης δείχνει την παταγώδη αποτυχία σας. Το 2014 η κομισίον προέβλεπε ότι το ΑΕΠ των ελλήνων στο τέλος του 2018 θα ήταν 217 δισ. ευρώ. Σήμερα η πρόβλεψη είναι 183 δισ. ευρώ. Λίγο περισσότερο από ότι το βρήκατε στο τέλος του 2014. Ξερετε τι σημαίνει αυτό 34 δισ. ευρώ χαμένα. Αντί να βάζετε χρήματα στην οικονομία τραβάτε χρήματα. Το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει 750 ευρώ το μήνα. Ρίχνετε το βάρος στους συνεπείς φορολογούμενους. Καταφέρατε το ακατόρθωτο. Να εξωθήσετε ακόμα και νομοταγείς πολίτες στην φοροδιαφυγή».

tsipp1


Τι δεν λέει το σχέδιό σας

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, ακόμα, λόγο για «ουρές στην αξιολόγηση που ανοίγουν παράθυρο για νέες δεσμεύσεις» ενώ χαρακτήρισε «βόλτα σε ναρκοπέδιο» την έξοδο στις αγορές «υπό τις παρούσες συνθήκες».

«Όταν μια χώρα σταματά να δανείζετε με χαμηλά επιτόκια και βγαίνει στις αγορές οφειλει να το κάνει υπο συνθήκες ευνοϊκές. Εσείς ως συνήθως πάτε ανάποδα στο ρεύματα. Βασίζεστε στο εθνικό απόθεμα 18 δισ. ευρώ που προήλθε από υπερπλεονάσματα μεγαλύτερα από όσα σας ζήτησαν από νέες συντάξεις που δεν δίνετε. Από οφειλές που δεν πληρώνετε και επενδύσεις που δεν υλοποιούνται. Την ίδια ώρα μένουν αναξιοποίητοι επενδυτικοί πόροι. Όλα αυτά βαφτίζονται μαξιλάρι ασφάλειας. Την επόμενη ημέρα οι αγορές θα είναι αυστηρές εάν εντοπίσουν μεταρρυθμιστικό πισωγύρισμα και το σωσίβιο κινδυνεύει να αποδειχθεί τρύπιο στις θάλασσες των διεθνών αγορών. Η έξοδος στις αγορές μοιάζει υπο τις παρούσες συνθήκες ως βόλτα σε ναρκοπέδιο. Με δική σας ευθύνη. Εσείς κυβερνάτε 3,5 χρόνια καθώς δεν πετύχατε τις προοπτικές φθηνού δανεισμού».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «δεν βελτιώσατε την εικόνα του δημόσιου χρέους. Θυμίζω ότι το ΔΝΤ εκτιμούσε το 2014 ότι το χρέος κινούταν σε μονοπάτι βιωσιμότητας. Εκτιμώντας ότι θα φθάσει κοντά στο 60% το 2060. Τι λέει το ΔΝΤ στην έκθεση του 2017; Ότι το ελληνικό χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο και εκτοξεύετε στο 195% του ΑΕΠ. Κουβέντα για όλα αυτά στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώσατε μια κατ' αρχήν τεχνική συμφωνία. Ενημερώστε μας σήμερα κ. Τσακαλώτε πόσο νερώσατε το κρασί σας; Υποψιάζομαι ότι και εδώ κρύβονται νέες δεσμεύσεις».

tsipp3


Βρώμικο ψέμα τα περί καθαρής εξόδου - Ετοιμάζεστε να κόψετε και την 11η σύνταξη

Χαρακτήρισε «βρώμικο ψέμα» τα περί «καθαρής εξόδου» από τον Αλέξη Τσίπρα. «Το μνημόνιο δεν αλλάζει αλλά μεταλάσσεται. Φέρνετε ένα πλαίσιο ασφυκτικό και διαφορετικό από αυτό της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας. Η Ελλάδα αναγκάζεται να εφαρμόσει νεά μέτρα 5,2 δισ. ευρώ που ψήφισαν Τσίπρας-Καμμένος χωρίς να έχυν εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση. Από το μνημόνιο με χρηματοδότηση μας πήγατε στο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Εχετε εξασφαλίσει μείωση αφρολόγητου, μείωση συντάξεων και κατάργηση ΕΚΑΣ. Οι δημαγωγοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη λήστευσαν την 12η και ετοιμάζονται να κόψουν και την 11η. Σας ζητούμε να δώσετε λεπτομέρειες για τις περικοπές των συντάξεων που ήδη ψηφίσατε».

«Δυστυχώς για πρώτη φορά από 1.1.2020 ο χαμηλόμισθος των 620 ευρώ θα αναγκαστεί να πληρώσει φόρους. Ηδη έχουν καταγραφεί 1 εκατ. κατασχέσεις. Κάνατε μεγάλη κουβέντα για τον κατώτατο μισθό αλλά δεν είπατε κουβέντα για την γενιά των 360 ευρώ που εσείς δημιουργήστε και χρησιμοποιείτε για να δείξετε ότι η ανεργία μειώνεται. Όλα αυτά είναι μια θλιβερή επίδοση για κάποιους που ήρθαν στην εξουσία ως προστάτες αδυνάμων αλλά έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους. Σήμερα η χώρα μας χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο εξόδου από την κρίση που μας έχει καθηλώσει στην μιζέρια» συνέχισε την κριτική του στην οικονομική πολιτική.

«Δεν είναι ώρα για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σόκ. Πρέπει να μειώσουμε φόρους και εισφορές. Στο δικό σας σχέδιο διατηρείτε ο ΕΝΦΙΑ αν και εσείς λέγατε ότι θα καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο. Κέρδη επιχειρήσεων με 20%. Εσείς λέτε να το πάτε στο 26% από 29% δηλαδή εκεί που το βρήκατε. Η χώρα χρειάζεται ριζοσπαστική αξιοποίηση κεφαλαίων. Με δραστική απλοποίηση επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η μάχη με τον κρατισμό και πολυνομία δεν πρέπει να χαθεί. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της. Το δίλημμα είναι καθαρό: ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές να παράγει πλούτο με δίκαιη κατανομή. Εμείς θέλουμε οι Έλληνες να ξαναπάρουν την τύχη στα χέρια τους. Επιμένουμε σε παράλληλο δίχτυ ασφάλειας. Θέλουμε 1 δισ. ευρώ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δίνουμε έμφαση σε προγράμματα ανέργων που δεν αρκούνται σε επιδόματα Το κοστολογημένο μας πρόγραμμα δεν είναι η μόνη απάντηση. Δεν είναι μόνο η οικονομία είναι και η χώρα ολοκληρη που επιζητεί μια νέα αρχή. Η μείωση φόρων, επενδύσεις, νέες δουλειές θέλουν άλλη ατμόσφαιρα από αυτή του ψέματος και του διχασμού. Θέλει θεσμούς που λειτουργούν και δικαιοσύνη. Η ανάπτυξη και δημιουργηκότητα δεν ανθίζουν με εγκληματίες στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και ρουβίκωνες. Το αίσθημα ασφάλειας είναι αναγκαίο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (60)

!!!!!

Ο Κούλης βρίσκεται σε αποδρομή από τη ΝΔ....όλοι βλέπουν πλέον ότι δεν τραβάει το παιδί και ότι ο Τσίπρας θα τον "φάει λάχανο". Έμπλεξαν των τελευταίο και χειρότερο των τζακοπάιδων., Του βάζουν κουστουμάκια, γραβατίτσες, του δίνουνψευτοδημοκοπικό προβάδσμα, του λένε κάπου κάπου να υψώνει τη φωνή....αλλα΄το παιδί δεν τραβάει με τίποτα και πάνε για καταποντισμό, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Και ο Άδωνις ελπίζει να αποτύχει παταγωδώς ο Κούλης μήπως και πάρει αυτός την αρχηγία(εφόσον βέβαια αθωωθεί στο Δικαστήριο). Κοντολογίς στη ΝΔ γίνεται "μύλος" και πιάσε το αβγό και κούρεψέ το...

Κοιτάξτε

Έλληνες, τον Εφιάλτη , που θα αναγκάσει τους γιους και τις κόρες σας να μεταναστεύσουν!

@

Τον Αλεξη εννοείς διοτι αυτό που λες το εχει κάνει ήδη

ΛΟΥΚΙ-ΛΟΥΚ

ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 0,60 ΣΤΑ 0,80 ΑΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ,ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΟΡΟΦΟ!!!!!

ΛΟΥΚΙ-ΛΟΥΚ

ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 0,60 ΣΤΑ 0,80 ΑΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ,ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΟΡΟΦΟ!!!!!

...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν υπάρχει σωτηρία για τούτο τον τόπο...

sierra

Ασε μας ρε Κουλη που ηρθες να παιξεις τον σωτηρα... Ενω ψηφιζες μαζι με το Αλιεκση μνημονιο.

5

Λευκό. Πρώτη φορά. Το μόνο που κάνει όσα υποσχεται. Τέλειοσαμέ ποια με όλους αυτους

Εκλογες!

Εγλογες τωρα να φυγει η αριστερη λερα

.... και να μας ξαναπιάσει δεξιά χολέρα .........

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Μπαλάκι πινγκ-πονγκ έχουμε γίνει. Δεν την γλιτώνουμε τελικά με τίποτα Φαύλος κυκλος. Στα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

Για να ερθει ,

η δεξια ΧΟΛΕΡΑ .

ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΜΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ. ΚΑΤΕΦΘΑΣΕΝ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΤΗΡ. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΙΔΕΣ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ

Άμα έχει δωρεάν σουβλάκι και αναψυκτικά θα βγω να χορέψω

αλλιώς κάθομαι νηστικός και σπίτι μου. Δεν χρειάζεται να τρέξω.

Κούλη,

γιατί δεν μας λες καθαρά τι θα κάνεις εσύ για την επερχόμενη μείωση των συντάξεων τώρα που θα βγεις και άσε αυτοί τι σκ@τ@ έχουν κάνει. Αυτοί έτσι και αλλιώς οσονούπω θα αποτελούν παρελθόν. Φοβάσαι γιατί δε σε συμφέρει να πεις προεκλογικά εεεεε , μην λακίσει ο κόσμος ή μην βγεις άλλος ένας ψεύτης

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης