Γεννηματά: Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια - Ζητάω εκλογές

fofi-simera-pasok

Πρόκειται για ολιστικό πρόγραμμα περικοπής των συντάξεων» - «Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα»

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες»; Με τη φράση αυτή η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα.

«Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, περιέγραψε τη μαύρη τρύπα που δηιούργησε: 200 δις κόστος η διαπραγμάτευση το 15', αφελληνισμός δημόσιας περιουσίας και παραγωγικής βάσης, εξάντληση της μεσαίας τάξης.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού» συνέχισε και προσέθεσε: «Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Υλοποιείται συντηρητικές επιλογές, για αυτό κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση αυτές τις θέσεις άνοιξε τη βεντάλια της κριτικής: «Οι Έλληνες στρατωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Ανδριαανούπολης, η Τουρκία μιλά για κυριαρχία στο Αιγαίο και στο Σκοπιανό προτάθηκε η πλέον αλυτρωτική λύση». Επισήμανε και την απουσία, καθώς και τη διαφορετική στρατηγική του Πάνου Καμμένου.

«Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν έχουν σχέση με τους συσχετιμούς στην κοινωνία. Είστε πια θλιβερή μειοψηφία» τόνισε και στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τους θεσμούς (δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση κοκ).

Χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα της κυβέρνησης για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι δική σας δήλωση ότι «θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας», δεν καταδικάσατε την επίθεση στον Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη ακι σημερα δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία» σημείωσε.

Εστιάζοντας στην οικονομία μίλησε για... πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση εννοώντας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Όμως, κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει εν λευκό τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο.


gennimata vouli1

Πολιτική αλλαγή- αξιόπιστη κυβέρνηση:

«Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μία αξιόπιστη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την εθνική γραμμή» επανέλαβε την πάγια θέση της η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να εστιαστεί το βάρος της διαπραγμάτευσης στον ESM. Συνέδεσε την αναδιάρθρωση του χρέους με τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2% και μίλησε για γραμμή άμυνας σε περίπτωση κερδοσκοπικών επιθέσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευση και την δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης- Τράπεζας της Ελλάδος.

Μόνο η συναίνεση μπορεί να φέρει επενδύσεις, ανέπτυξε το σκεπτικό της για την επόμενη μέρα (ασφαλιστικά/φορολογικά κίνητρα, μείωση φόρων/εισφορών, ΣΔΙΤ κοκ).

Ειδικότερα η Φώφη Γεννηματά μίλησε για ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου με πλαφόν στις εισφορές και ενίσχυση των συντάξεων.

«Η χώρα δε μπορεί να βρεθεί προ τετελεσμένων. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει με ποιους στο τιμόνι θα προχωρήσει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε:

«Με μια ηγεσία και μια κυβέρνηση ικανή για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, μια ηγεσία και κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της χώρας. Μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση, κόντρα στον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό. Η πολιτική ανατροπή είναι αναπόφευκτη, η ιστορία αλλάζει πορεία».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση για τα δημοσιονομικά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε.
Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ.
Η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόνιο φέρνει ένα νέο πρόγραμμα.
Ο Αύγουστος και τα πανηγύρια που ετοιμάζετε, οδηγούν σε ένα βαρύ χειμώνα.
Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απλοί θεατές.

Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτής της Κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική της επιβίωση.
Η δημαγωγία της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της ΝΔ που έχει αρχίσει την παροχολογία ,δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους.

Γι αυτό:
-Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών της για πολλά χρόνια.
Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση να συμφωνήσει και μάλιστα εν κρυπτω, το μέλλον του τόπου .
Κύριε Τσίπρα ήδη τα δώσατε όλα.
Η δημόσια περιουσία της χώρας παραχωρήθηκε στον έλεγχο των δανειστών για 99 χρόνια και οι τράπεζες στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής, με βλάβη 25 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου. Αρκετά πια διασφαλίσατε τα συμφέροντα των δανειστών.

-Ζητάω εκλογές γιατί δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο.
Έχετε νομοθετήσει επώδυνα μέτρα για τα επόμενα δυο χρόνια και έχετε συμφωνήσει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία για πολλά χρόνια.
Η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα με την υπογραφή σας κ. Τσίπρα.


-Ζητάω εκλογές γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη σε κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Διγλωσσία, προχειρότητα, επιπολαιότητα. Οι Έλληνες αξιωματικοί μας, κρατούνται ακόμα στην Ανδριανούπολη. Η Τουρκία ανοιχτά πλέον επικαλείται κυριαρχία σε βραχονησίδες στο Αιγαίο. Σε μια ευνοϊκή δε συγκυρία για το Σκοπιανό, έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως “λύση”, αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Ο δε συγκυβερνήτης σας που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ έχει άλλη στρατηγική που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία , σε όλα τα εθνικά ζητήματα.

-Ζητάω εκλογές γιατί οι συσχετισμοί στη Βουλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους συσχετισμούς στην κοινωνία. Αποτελείτε θλιβερή μειοψηφία στον ελληνικό λαό σήμερα.
Το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση από την κοινωνία κάθε μέρα μεγαλώνει. Στις κανονικές δημοκρατικές χώρες αυτά τα ζητήματα λύνονται μόνο με εκλογές.
-Ζητάω εκλογές γιατί η Κυβέρνησή σας αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη. Ο λογαριασμός για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία μεγαλώνει κάθε μέρα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ Τσίπρα προσωπικά γιατί έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν καίρια τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν προάσπισης τους.
Σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα ,αρνήθηκαν κάθε συνεννόηση και έτσι κατέλαβαν την εξουσία.
Οι τυχοδιωκτισμοί του κόστισαν 200 δις ευρώ στην οικονομία, επιβάρυναν τους πολίτες με πρόσθετα μέτρα 18 δις ευρώ.

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ Τσιπρα προσωπικά, για τις θλιβερές επιδόσεις τους στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας που είναι η ανάπτυξη.
Κηρύξατε διωγμό σε κάθε παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα.
Οδηγήσατε όλο και περισσότερους νέους επιστήμονες σε φυγή στο εξωτερικό.

Όταν, όμως, καταστρέφετε τη δυνατότητα της χώρας να παράγει και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, πώς περιμένετε άραγε να βγει η χώρα από την κρίση; Με τη βοήθεια ποιων δυνάμεων;

Αφήνετε επιπλέον το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, που είτε απασχολείται, είτε είναι άνεργο και επιθυμεί να απασχοληθεί, να υποβαθμίζεται και να χάνει τις δεξιότητές του.

Τι έχετε κάνει για την επανεκπαίδευση ανέργων ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία; Ρητορική είναι η ερώτηση. Ξέρω, απολύτως τίποτα. Ψιλά γράμματα για σας.

Κυβερνήσατε σε μια περίοδο όπου υπήρξαν εξαιρετικές συγκυρίες και δεν τις αξιοποιήσατε:
- ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες της ΕΕ
- χαμηλές τιμές πετρελαίου
- αστάθεια στην γύρω περιοχή, που ευνόησε τον τουρισμό μας.
Σε αυτή την περίοδο η ανάπτυξη ήταν πρακτικά μηδενική και πρόκειται πραγματικά για τη μαύρη τρύπα της διακυβέρνησης Τσίπρα. Οι εκτιμήσεις στο τέλος του 2014 την ανέβαζαν στο 11% στην τριετία. Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφτασε μόλις το 0,8%. Δηλαδή χάθηκαν ακόμη 20 δις εισόδημα από την Ελληνική οικονομία, με δική σας ευθύνη.

- Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον αφελληνισμό και την παράδοση του τραπεζικού συστήματος στον ξένο έλεγχο. Με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για την χρηματοδότηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά γιατί φτωχοποιήσατε τον Ελληνικό λαό, καταστρέψατε την μεσαία τάξη, γονατίσατε τους πιο «αδύναμους» πολίτες.
Σήμερα σχεδόν 2 εκ. Έλληνες δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.
Μετατρέψατε τους Έλληνες εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες στο μεγαλύτερο φορολογικό υποζύγιο στην Ευρώπη.
Οδηγήσατε σε έκρηξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το κράτος (101 δις ευρώ), ενώ πάνω από 1 εκ. πολίτες απειλούνται με κατασχέσεις.
Ένας στους τρεις μικρομεσαίους σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, απειλούνται με λουκέτο στην επιχείρησή τους.

-Κατηγορώ την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί κατεδαφίσατε το Κοινωνικό Κράτος. Διαλύσατε την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία, κόψατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε τις συντάξεις, ακόμη και τις συντάξεις χηρείας, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης, διευρύνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης οδηγώντας σε μισθούς πείνας για το 1/3 των εργαζομένων.
Ανοίξατε τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.
Και επικαλείστε ως στοιχείο κοινωνικής πολιτικής, το δήθεν μέρισμα «των ματωμένων υπερ-πλεονασμάτων», για να χρησιμοποιήσω μια δική σας έκφραση.
Εσείς που δεν διστάσατε, με στόχο πλεόνασμα 1,7 % του ΑΕΠ -περίπου 4 δις- για το 2017, να αφαιρέσετε από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, 7,5 δις, δηλαδή 3,5 δις περισσότερα.
Με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές, που υπονόμευσαν και την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, με περικοπές από το Κοινωνικό Κράτος, τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις κοινωνικές υποδομές.
Και μετά, ως δήθεν «φιλάνθρωπος», εξαγγείλατε μέτρα μόνο 1,25 δις ευρώ, με λογική προσωρινών επιδομάτων.

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τη συστηματική απαξίωση των θεσμών και τη διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών τους.
Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος, πολύ μαύρος.
Η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης αρχή της αστικής δημοκρατίας, είναι άγνωστη λέξη για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπέρτατος σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση κομματικού κράτους.

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του πελατειακού κράτους.
Βολεύουν ημετέρους, εξοβελίζουν την αξιολόγηση, εχθρεύονται την αξιοκρατία, την αριστεία, διαλύουν την αυτοδιοίκηση.
Ό,τι δεν ελέγχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το συκοφαντεί προτού το διαλύσει με καταστροφική μανία.

-Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ Τσίπρα προσωπικά γιατί δίχασαν και εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό, στερώντας του το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης, την ΕΝΟΤΗΤΑ του.
Τα δάκρυα σας κ Τσίπρα για τη φασιστική επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια.
Αν ήταν πραγματικά θα είχατε βρει τον τρόπο, έστω και σήμερα, να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς κατά του ΠτΔ στις 28 Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα αγανακτισμένων, με επικεφαλής βουλευτή σας, καθώς και τους προπηλακισμούς τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Πώς όμως να το πράξετε αυτό όταν εσείς προσωπικά από το βήμα της Βουλής, μας απειλούσατε ότι “δεν θα σας αφήνουμε να βγαίνετε από τα σπίτια σας”;
Το 2011 είπατε δήθεν ότι καταδικάζετε τη βία, αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση κατά των μνημονίων. Κοροϊδία δηλαδή. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Σήμερα δε, ως Κυβέρνηση δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και στην ανομία.

-Κατηγορώ την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη λανθασμένη στρατηγική που ακολουθεί στο ζήτημα της μείωσης του χρέους.
Απεμπόλησε ακόμη και τη διεκδίκηση των θετικών δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 και χάρισε 6,5 δις ευρώ στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τους γνωστούς «επαίνους» από τους δανειστές μας.

Η Ελλάδα έπρεπε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προαπαιτούμενα του Τρίτου Μνημονίου, να δείξει ότι γίνεται αξιόπιστη χώρα χωρίς κίνδυνο πισωγυρίσματος και μετά να καλλιεργήσει συμμαχίες διεθνείς για το χρέος.

Η κυβέρνηση όμως είχε μια επιπόλαιη στρατηγική και έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Μεταξύ των άλλων καθυστέρησε πολύ τα προαπαιτούμενα και προκάλεσε μόνη της μια μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα.
Τώρα δημιουργεί μια νέα πλαστή εικόνα. Πως με την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο όλα τα προβλήματα τελειώνουν ως δια μαγείας.

Μας ανακοίνωσαν ότι έκλεισε και η αξιολόγηση. Η αλήθεια είναι όμως ότι από τα 88 προαπαιτούμενα, ένα μικρό μόνο μέρος έχετε ολοκληρώσει.

Τι σας εμπόδισε να το πράξετε μέχρι τώρα; Μήπως σχεδιάζετε να μεταφέρετε ένα μεγάλο μέρος τους, ένα μεγάλο μέρος των όσων έχετε συμφωνήσει και συνομολογήσει με τους δανειστές, μετά τη λήξη του προγράμματος, πεσκέσι και αυτά στην επόμενη Κυβέρνηση;

Ώστε να προστεθούν στις δεσμεύσεις που έχετε ήδη αναλάβει μέχρι το 2022 και να ολοκληρώσουν το τέταρτο, κατ’ ουσία μνημόνιο που έχετε συμφωνήσει – ένα μνημόνιο χωρίς χρήματα, μόνο με υποχρεώσεις.
Δεν κρύβω όμως ότι με προβληματίζει όμως ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ζητά εδώ και 2 χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να «διαπραγματεύεται» την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… Φθινόπωρο.
Όμως η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον, απροστάτευτες και ανασφαλείς.
Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δηλαδή στην πραγματικότητα αφήνει εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις.
Έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης.

Δεν θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις απλά και μόνο περιμένοντας το «ώριμο φρούτο», όπως κάνει η Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ δεν έχουν κανένα σχέδιο και υιοθετούν τη λογική «βλέποντας και κάνοντας».
Γι’ αυτό τον λόγο προκαλέσαμε τη σημερινή συζήτηση.
Για να βγάλουμε από τα σκοτάδια –επιτέλους- στο φως, τις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις όλων.
Να μας εξηγήσει ιδιαίτερα η Κυβέρνηση, ποιο είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους δανειστές και ποιο είναι το σχέδιο της για τη χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος; Γιατί δεν ακούσαμε τίποτα πριν.

Άρον άρον χθες δώσατε στη δημοσιότητα το περίφημο ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Ανάπτυξης;
Τρία πράγματα μας κέντρισαν την προσοχή σε αυτή την έκθεση ιδεών.

Πρώτον: Πρόκειται για ολιστικό πρόγραμμα περικοπής των συντάξεων. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Οι συνταξιούχοι στην πυρά. Ποια 13η σύνταξη, κόβεται και η 12η. Και προχωρούμε και για την 11η. Άσε που ακολουθεί και η περικοπή του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους που οδηγεί σε νέα δραστική μείωση του εισοδήματος τους.

Δεύτερο: Ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει. Δεν είναι πια ο άδικος φόρος που πρέπει να καταργηθεί κ. Τσίπρα, με ένα άρθρο και ένα νόμο; Τρία χρόνια κι ακόμη περιμένουμε. Και τώρα καταγράφεται ξανά στα «προσεχώς» του Ολιστικού Προγράμματος. Αλλά δεν θα έχει και πολύ «προσεχώς» ακόμη.

Τρίτον: Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση σας, κατά τα λεγόμενα σας είναι το υπερταμείο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Συγχαρητήρια.

Από την άλλη, το πρόβλημα με την συνέχιση του Μνημονίου που συνιστούν ορισμένοι, είναι ότι όπως δεν διόρθωσε τις κακοδαιμονίες της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια, έτσι δεν θα τις διορθώσει και τώρα.

Απλώς θα φρενάρει τα δημοσιονομικά συμπτώματα με νέους φόρους, ενώ θα κυριαρχεί η ίδια ακριβώς ανησυχία για το τι θα κάνει η Ελλάδα όταν λήξει η νέα αναβολή.
Εμείς πιστεύουμε ότι η προσεκτική και σταδιακή λήξη της εποπτείας από τα Μνημόνια είναι η μόνη σοβαρή στρατηγική.
Αλλά χρειάζεται να συντρέξουν μια σειρά από ενέργειες και πολιτικές που η σημερινή κυβέρνηση δεν φαίνεται ούτε να κατανοεί, ούτε να επιδιώκει.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη και το κύρος να υλοποιήσει μια εθνική γραμμή για τον τόπο.
Στο πλαίσιο αυτό:
(Α) Το βάρος της διαπραγμάτευσης και της συνεννόησης πρέπει να πέσει στον ESM, ο οποίος κατέχει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του επίσημου χρέους και έχει δηλώσει ότι σταδιακά θα αποκτήσει και το υπόλοιπο, καθώς επίσης ότι θα κάνει και γενναίες μεταθέσεις πληρωμών. Πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κεντρικές Τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα και για κάποιο λόγο που κανείς δεν καταλαβαίνει, εσείς δεν τα έχετε διεκδικήσει ακόμα. Τους τα έχετε χαρίσει τόσα χρόνια.
Ταυτόχρονα η συμφωνία πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει οριστικά τον ρόλο του ΔΝΤ, για να σταματήσει να βάζει διαρκώς ζητήματα νέων μέτρων. Αυτό το γαϊτανάκι πρέπει να τελειώσει. Να ξέρουμε πού βαδίζουμε.
Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μπορεί να τα βγάλει πέρα, αν ξεκαθαρίσει τι και πότε πρέπει να γίνει με το χρέος και τα ελλείμματα.

Η αναδιάρθρωση και η ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, θα οδηγήσει και στην μείωση των στόχων για Πρωτογενή Πλεονάσματα από το 3,5%, που έχετε δεχθεί, στο 2% του ΑΕΠ, απελευθερώνοντας έτσι πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση της Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής.

Να συμφωνηθεί μία γραμμή άμυνας του ESM σε περίπτωση κερδοσκοπικών επιθέσεων στα ελληνικά ομόλογα.
Να εφαρμοστεί ένα είδος στήριξης των ελληνικών ομολόγων, όπως έγινε περίπου με την πιστωτική χαλάρωση της ΕΚΤ τα προηγούμενα χρόνια.
Εννοείται ότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός απαιτεί εμπιστευτικότητα και όχι δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος που έκπληκτοι παρακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα.
Η έξοδος από τα Μνημόνια δεν θα γίνει ούτε με παληκαρισμούς, ούτε με αυτοσχεδιασμούς, με το βλέμμα στραμμένο σε εκλογικές σκοπιμότητες.
Η σωστή επιλογή για την χώρα είναι η προσεκτική και σχεδιασμένη έξοδος, αλλά απαιτεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο συναίνεσης για τα επόμενα χρόνια.
Το ίδιο έγινε και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που βγήκαν από την εποπτεία και ξαναμπήκαν σε τροχιά μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.

(Β) Συναίνεση απαιτείται και για την προσέλκυση Επενδύσεων. Να τελειώνουμε με την πόλωση και το τοξικό κλίμα που διώχνει και αποθαρρύνει επενδυτές.
Στόχος: αναπτυξιακές επενδύσεις 100 δις ευρώ στην χώρα τα επόμενα 5 χρόνια.
Επενδύσεις από ξένα κεφάλαια, αλλά και από τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με Fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών αγώνων για τις αδειοδοτήσεις.
Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και να λύνουμε εξ αρχής όλα τα θέματα που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσεις γης.
Επέκταση του μηχανισμού ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών.
Ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα στους μικρομεσαίους, τους αγρότες, στις επιχειρήσεις. Είναι ώρα να τονώσουμε το εισόδημα των νοικοκυριών, μειώνοντας τους φόρους που τα αφορούν και επίσης μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές για μισθωτούς και επαγγελματίες. Επιδότηση της εργασίας μέσω φορολογικών απαλλαγών για ουσιαστική μείωση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων, των γυναικών, των ηλικιωμένων άνεργων. Αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στηρίζοντας νέες εξωστρεφείς και καινοτόμες δραστηριότητες. Τομές στα συστήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, εργασιακής εμπειρίας, δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες τεχνολογίες που θα δώσουν ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις πλήρους εργασίας και θα ανοίξουν δρόμους επιστροφής για τα παιδιά μας, να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους.

Σημαντικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την Περιφερειακή ανάπτυξη έχει η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Όχι με μεθοδεύσεις που συκοφαντούν τον Κλεισθένη αλλά με ουσιαστικές αρμοδιότητες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και της ανάπτυξης στους δήμους και στις περιφέρειες, με μεταφορά και των αντίστοιχων πόρων. Κάθε Περιφέρεια της χώρας πρέπει να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα.

(Γ) Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στους θεσμούς, στο κράτος ώστε να μπει τέλος στις πελατειακές και κομματικές λογικές στην λειτουργία του. Επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

(Δ) Μετατροπή του ΥπερΤαμείου -για το οποίο καμαρώνετε- από ταμείο εκποίησης, σε Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, διασφαλίζοντας ότι μεγάλο μέρος των εσόδων θα κατευθυνθεί σε χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, αλλά και του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος για τη διασφάλιση των νέων γενεών.

(Ε) Νέο Κοινωνικό Κράτος για δίκαιη διανομή του νέου παραγόμενου πλούτου και μείωση των ανισοτήτων. Οι άνθρωποι που το έχουν πραγματικά ανάγκη πρέπει να αισθάνονται ότι θα έχουν σταθερό και δίκαιο μέρισμα από την επιτυχία της νέας προσπάθειας, και όχι εφ’ άπαξ φιλοδωρήματα προς άγραν ψήφων, όπως κάνετε όλο αυτό το διάστημα. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αύξηση του κατώτερου μισθού μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, κατώτερη εγγυημένη σύνταξη, 500 ευρώ, κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και, τέλος, ριζική αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου. Ο Νόμος αυτός υπονομεύει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με τις συνεχείς αυξημένες εισφορές.
Είναι ώρα να τον αλλάξουμε στο σύνολό του.
Μια ριζική αλλαγή με ένα Δίκαιο, Βιώσιμο Σύστημα, που θα σέβεται την ανταποδοτικότητα, θα θέτει μηνιαίο πλαφόν στις εισφορές, θα διασφαλίσει αξιοπρεπείς συντάξεις και τη διαγενεακή αλληλεγγύη.

Σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μία δίνει στους πυλώνες της Εθνικής Γραμμής.
Για το πως αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας.
Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα.
Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία.

Ζητώ εκλογές τώρα.
Λίγο πριν από την τυπική έξοδο από τα μνημόνια.
Για να μην καταστεί το αδιέξοδο μη αναστρέψιμο.
Για να μην ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Η κατάρρευση που βήμα - βήμα ζούμε εδώ και τόσο καιρό.
Ζητώ εκλογές τώρα
Για να αποκτήσει η χώρα ηγεσία και κυβέρνηση στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Αξιόπιστη και ικανή.
Ικανή να διαπραγματευτεί από νέα θέση και σε νέα βάση την επόμενη μέρα. Να κάνει η χώρα μια νέα αρχή.
Και δεν μιλώ μόνο για τους δανειστές και τις διαπραγματεύσεις.
Μιλώ για την καίρια συμβολή της πατρίδας μας στις κρίσιμες και ρευστές εξελίξεις και συνθήκες της περιοχής.
Την κατοχύρωση του νέου ρόλου της Ελλάδας με απόλυτο σεβασμό στις συμμαχίες της, ως νευραλγικού και ακρογωνιαίου λίθου και ως ακραίου ευρωπαϊκού συνόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Ζητώ εκλογές τώρα.
Για μια νέα ηγεσία και Κυβέρνηση που μπορεί αξιόπιστα να εγγυηθεί τις αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου να ανακτήσουμε σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας –όχι στα λόγια, επιτέλους να γίνει πράξη- και να επιστρέψουμε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμος εταίρος.
Ηγεσία και Κυβέρνηση που έχει τη δύναμη, τη γνώση, την πρόταση να προχωρήσει:
 στην αναγκαία ανασύνταξη της ελληνικής δημοκρατίας
 στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την πυροδότηση της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί.
 στην αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους
Να σχεδιάσει με άλλα λόγια την πορεία που θα οδηγήσει σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας του Έλληνες και την Ελλάδα.
Ζητώ εκλογές τώρα.
Για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση που να εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και της μέγιστης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης.
Που να προωθήσει επιτέλους συνθήκες εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, απέναντι στις διχαστικές και αδιέξοδες πρακτικές που τραυματικά βιώνουμε σήμερα.
Πάνω σε συμφωνημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και με ριζική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα.
Μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση κόντρα στο συντηρητισμό και τον αριστερό και δεξιό τυχοδιωκτικό λαϊκισμό.
Ζητώ εκλογές τώρα.
Και να είστε βέβαιοι ότι όσο κι αν τις εξορκίζετε τελικά δεν θα τις αποφύγετε.

Είναι κάποιες ιστορικές στιγμές που οι ανάγκες και η πραγματικότητα επιβάλλονται στις όποιες προθέσεις και ανατρέπουν δρομολογημένες εξελίξεις και προεκλογικούς σχεδιασμούς.
Οπότε τα σενάρια κομματικής σωτηρίας δίνουν αναγκαστικά τη θέση τους στις επιταγές της εθνικής σωτηρίας. Και βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον.
Είναι οι στιγμές που η πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και ο ρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση.
Εμείς είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ό,τι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου.
Να βάλουμε ξανά τη δική μας σφραγίδα, της πολιτικής σταθερότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης, σε μια καλύτερη Επόμενη Μέρα για τις Ελληνίδες, τους Έλληνες και τη Νέα Γενιά».

ΣΧΟΛΙΑ (57)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΦΩΦΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΤΕΙΣ ΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΦΩΦΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ .ΕΝΑ ΝΕΥΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.

ΠΑΣΟΚ

Χεστηκε η φατμε στο γενι-τζαμι

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ....

....Να καταλάβω ποιοι είναι χειρότεροι: Το κίνημα αλλαγής ή οι Συριζανελ; Κατέστρεψαν τον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα και αυτοί το χαβά τους ποιος θα καθίσει στην καρέκλα. Τελικά έχουν πολύ θράσος και όσο εμείς κοιμόμαστε αυτοί θα κάνουν τα τρελά τους.

Γιατί βιάζεσαι?

Όποτε κι αν γίνουν 5-6% θα πάρεις! Α και κοιτεξτε να πληρώσετε τα φέσια που φορτωσατε στο λαο...

χοχοχο

φωφαρα..ολοι μαζι οι πασοκτζηδες, εναν σωστο δεν κανετε

EΠΕ

Εσύ είσαι το δεκανίκι του σύριζα γελοία τεμπελχανού συνταξιούχα που τολμάς να ζητάς κιόλας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ.ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Μετωπο απεναντι στον αριστερο λαικισμο και διχασμό

Καταπέλτης. Επιτελους! Δημοκρατική Παραταξη=από το Republique, δηλ Αβασιλευτη Δημοκρατία απεναντι στην Μοναρχία (Βασιλευομενη Δημοκρατία). Η Δημοκρατική παραταξη δεν είχε και δεν έχει (δες Μακρον εναντιον Αμον και Μελανσον) καμμιά σχεση με την Αριστερά! Ηταν η βενιζελογενης αστικοεκσυγχρονιστική παραταξη (liberal left, Κλιντον, Ομπαμα). Με μετωπο στην μπααθική και νεοκουμουνιστική ή σοσιαλιστικη αριστερά. Παντού και πάντοτε. Παμε για στρατηγική ήττα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του βαθέως κρατικιστικου πασοκκ.

George

ΣΥΝΡΟΦΙΣΣΑ αυτά είναι πολύ προχωρημένα για εσένα που δεν θυμάσαι ποιοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση… Για πες μας τα εύκολα, το χρέος του ΠΑΣΟΚ παραγράφηκε ? τι έγινε με αυτό το θέμα ? Για το 1.000.000 $ που έλεγε τότε ο κ Τσουκάτος και τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η άκρη ?…..

ΦΩΦΗ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΝΑΖΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ?ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ,

Οταν το καλό πράγμα...αργεί να'λθει!

Βιάζεται πολύ η Φωφάρα να συγκυβερνήσει με την ψοφοδεξιά του Κούλη και καλό είναι να μην κάνει τόσο ..μπάμ!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ante-tsip

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού 

doxiadis_tatsopoulos

«Ήταν ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος που κατηγόρησε τόσο ξεκάθαρα και με τέτοια δριμύτητα τη Χρυσή Αυγή» γράφει ακόμη ο Απόστολος Δοξιάδης, απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον Πέτρο Τατσόπουλο ότι πήγε σε «ακροδεξιό κόμμα»