Τσίπρας: Μοίρασε 1,4 δισ. ευρώ σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ

Τσίπρας: Μοίρασε 1,4 δισ. ευρώ σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 720 εκατ. ευρώ σε 3,4 εκατ. πολίτες - 315 εκατ. ευρώ για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους - 360 εκατ. στη ΔΕΗ, για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας - Δείτε όλο το διάγγελμα

Τσίπρας: Μοίρασε 1,4 δισ. ευρώ σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ
Με τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και επισήμως τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που προκύπτει όπως ανέφερε, από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 29017.

Θέλεις συνεχή ενημέρωση; Την πίσω πλευρά των γεγονότων; Συνεντεύξεις με ουσία; Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου στον ΘΕΜΑ 104,6 FM

Ο ίδιος είπε ότι η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%, τονίζοντας ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κυβέρνηση είναι σε θέση να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες εκείνους που το έχουν ανάγκη -και θα είναι μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι.
Κλείσιμο

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το φετινό μέρισμα θα ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. θα δοθούν σε 3,4 εκατ. πολίτες με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με εισοδηματικά κριτήρια, κριτήρια ακίνητης περιουσίας, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Το γενικό πλαίσιο είναι ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία, με ανώτατο όριο, σε κάθε περίπτωση, τα 180.000 ευρώ.

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός:

1. Για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα 6.000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ, 
- για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ 
- για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ

2. Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, για εισόδημα 4.500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ, 
- για εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ 
- για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

3. Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ 
- για εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ 
- για εισόδημα 9.000, ενίσχυση 250 ευρώ

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο σχετικός νόμος για το μέρισμα θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, ενώ η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Πού θα κατευθυνθεί το υπόλοιπο ποσό

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.






Διαβάστε εδώ όλο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης