Γεννηματά: Η κριτική για την απουσία μου από τη Βουλή αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας

Γεννηματά: Η κριτική για την απουσία μου από τη Βουλή αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας

Περισσότερα από 1100 άτομα έδωσαν το «παρών» στην προεκλογική ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Γεννηματά: Η κριτική για την απουσία μου από τη Βουλή αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας
Παρόντες ήταν οι κκ Σταύρος Αρναουτάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κουράκης, Στρατάκης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Σκραφνάκη, Φραγκιαδουλάκης, Πιτσουλής, Κλώντζας, Κουτσιάδης, Αλεξάκης, Καλογεράκης, Κοκοσάλης, Νίκος Σχοιναράκης, Σαρρής, Σκουλάς, Όθωνας.

Πέρα, όμως, από την ομιλία της η κυρία
Γεννηματά παραχώρησε και συνεντεύξεις. 

Κλείσιμο
«Η δήθεν κριτική για την υποχρεωτική απουσία μου από τη ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απολύτως κακόπιστη και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας, δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV.
 


Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τα ατομικά δικαιώματα ως «φύλλο συκής» για να κρύψει μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά στην καθημερινότητά τους, να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση. Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση του νομοσχεδίου και των ζητημάτων που επιλύει γι αυτό πήραμε ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Τι κάνει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση; Έρχεται να νομοθετήσει αυτό που τα τελευταία χρόνια κάνουν τα δικαστήρια και φέρνει ρυθμίσεις που είναι γραμμένες στο γόνατο για 15χρονα παιδιά. Και εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή – κρατώντας την πιο υπεύθυνη στάση – ζητήσαμε να έρθει Προεδρικό Διάταγμα, να επανέλθει στην Επιτροπή, να ακουστεί η επιστημονική κοινότητα, να ακουστούν οι γονείς και να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Δυστυχώς δεν μας άκουσαν. Όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα είναι απολύτως κακόπιστη και  αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Το νομοσχέδιο είχε ανακοινωθεί ότι θα  να συζητηθεί την περασμένη Πέμπτη και είχα κρατήσει το πρόγραμμά μου κενό.  Την τελευταία στιγμή και ενώ γνώριζαν ότι αρχές της εβδομάδος θα  έλειπε ακόμα και ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, επέμεναν και έβαλαν τη συζήτηση σε μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Β. Κεγκέρογλου στη διάσκεψη Προέδρων και είναι σε όλους γνωστό αυτό. Γι αυτό έστειλα επιστολή με την οποία ξεκαθάριζα τη θέση μου και τι ακριβώς θα ψηφίσω. Και επειδή το συνδέουν κάποιοι με το σύμφωνο συμβίωσης να τους θυμίσω ότι εγώ ήμουν που έδωσα οδηγίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Τι ακριβώς ισχυρίζονται; Είναι  δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια;

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Για ποια έξοδο από τα μνημόνια μιλάμε όταν αυτή η Κυβέρνηση υπέγραψε δεσμεύσεις μέχρι το 2060 και έχει δώσει ενέχυρο τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια; Σε χώρα λωτοφάγων ζούμε;  Υπέγραψαν 3ο και 4ο μνημόνιο, δέσμευαν τη χώρα και θα έρθουν να μας πουν ότι δεν υπάρχουν άλλα μέτρα; Για να βγούμε από την επιτήρηση των μνημονίων πρέπει να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και του ελληνικού λαού και των εταίρων. Από τη 2η αξιολόγηση είχαμε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Έγκαιρα για να μην κλείσει η αξιολόγηση έτσι όπως έκλεισε με δυσβάσταχτα μέτρα και δεσμεύσεις. Δεν μας άκουσε κανείς. Τότε θα μπορούσε να είχε προκύψει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από αυτή τη Βουλή. Σήμερα αυτές οι γέφυρες δεν υπάρχουν, σήμερα πρέπει να εκφραστεί ο ελληνικός λαός. Υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του ελληνικού λαού και σε αυτό που υπάρχει στη Βουλή και στη κυβέρνηση. Έχει αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για ένα εθνικολαϊκιστικό  μόρφωμα που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία και όχι την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.  

Είναι πολύ πρόθυμοι να περάσουν οτιδήποτε τους λένε αλλά στην πράξη τελείως ανίκανοι να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη, να πάρει μπροστά η Οικονομία για να πετύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν δεσμευτεί. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν αρνητικά νέα για τη χώρα μας και ελπίζω να μην ισχύει, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ δεν θα επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5% που έχουμε βάλει στόχο. Ξέρετε τι συμβεί; Θα λειτουργήσει ο κόφτης με πρώτα θύματα τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει γύρω του τίποτα από όλα αυτά: ούτε την ανεργία, ούτε την υπερφορολόγηση που γονατίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τις κομμένες συντάξεις, ούτε τους πλειστηριασμούς γιατί κατήργησε την προστασία της α’ κατοικίας. Παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας. Επειδή είναι τελείως ανίκανοι να πετύχουν όσους στόχους έχουν αναλάβει, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι  μπροστά μας . Πόσο ακόμα θα αντέξει η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών; Οδηγούμαστε σε αδιέξοδα με αυτή την κυβέρνηση. 

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 

Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δούλεψε και στη ΔΕΘ παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση που απαντά : 

το ποιο είναι το πρόβλημα, 
πώς πρέπει αντιμετωπιστεί,
τι πρέπει να κάνουμε σε σχέση με τους εταίρους,
πώς θα πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε ένα φιλοεπενδυτικό κράτος στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης, και
τι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε με πραγματική αλληλεγγύη όσους έχουν ανάγκη.
Αυτό το σχέδιο αποτελεί τη βάση για μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία.  

 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η γραμμή της εθνικής συνεννόησης είναι μια γραμμή που έχει τηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν την χάραξα εγώ, εγώ τη συνέχισα. Δεν την εγκαταλείπουμε, αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι συνεργασίας και συνεννόησης. Το ερώτημα είναι σε ποια βάση. Η βάση είναι η προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο και δεύτερο και πιο σημαντικό τα ποσοστά των κομμάτων, άρα η δυναμική του κάθε κόμματος και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για εμάς. Γι αυτό πήρα την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του χώρου γιατί μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό. Και θα το αλλάξουμε.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μιλάω πάρα πολύ με τους ανθρώπους της αγοράς. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις στη φορολογία και  στις εισφορές και η σύνδεση εισφορών με το εισόδημα – είχαμε στην ουσία ένα δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο και όχι ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τον κ. Κατρούγκαλο - οδηγούν επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην μαύρη πλευρά της οικονομίας, Αυτή είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την οικονομία, για τα έσοδα, για την ανάπτυξη, για την προοπτική του τόπου. 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει, γενικώς, ότι θα τα ρυθμίσει όλα η αγορά, η ασυδοσία της αγοράς. Για τη ΝΔ, ανάπτυξη σημαίνει ότι οι λίγοι  και ισχυροί  πρέπει να έχουν και καλώς έχουν την οικονομική δραστηριότητα και όλοι οι άλλοι να ζουν με τα ψίχουλα. Γι αυτό μιλάω για προοδευτική διακυβέρνηση, γι αυτό φτιάξαμε το σχέδιο Ελλάδα για να υπάρξουν συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση. Πρέπει να παραχθεί πλούτος αλλά να υπάρξει δίκαιη διανομή του. Πρέπει να έρθουν ξένες επενδύσεις αλλά πρέπει να στηριχθούν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που όλα αυτά τα χρόνια κρατήθηκαν όρθιοι και που αν τους δώσεις φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στήριξη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.  Οι δουλειές δεν θα προκύψουν μόνο από μεγάλες ξένες επενδύσεις. Δεν έχω ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να λέει τίποτα απ΄όλα αυτά. Αντίθετα τον άκουσα να λέει ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Έ όχι δεν είναι! Πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες που μεγάλωσαν ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης. Δεν θα επιτρέψουμε από το ένα αδιέξοδο να οδηγηθούμε στο άλλο. Από το ένα άκρο της συντήρησης να βρεθούμε στο άλλο.

Η αναγέννηση του δικού μας χώρου συνδέεται άρρηκτα με την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και παραγωγής.

 

ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΠΑΣΕΙ 

Πρώτα πρέπει να εκφραστεί ο ελληνικός λαός. Μετά τις εκλογές θα αλλάξουν ριζικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει αυτό το δίπολο. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρείς. Το δίπολο το έχουμε ήδη σπάσει και γι αυτό έχει τόσο μεγάλη αξία η πρωτοβουλία, γιατί δεν αφορά μόνο την Κεντροαριστερά, αφορά τον τόπο. 

Είναι προσβλητικό όμως να λογαριάζουμε χωρίς τον ελληνικό λαό. Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός, θα υπάρξουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί, νέα δυναμική για τον καθένα από εμάς και τότε θα κουβεντιάσουμε γύρω από ένα τραπέζι. 

 

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ 

Ενώ δώσαμε μεγάλες μάχες για να μείνει η χώρα όρθια και να μην γνωρίσει η ελληνική  κοινωνία την άτακτη χρεοκοπία δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τις επιλογές μας. Δεν εξηγήσαμε γιατί ήταν τόσο βίαιη η δημοσιονομική προσαρμογή που προκάλεσε τόσα προβλήματα, ότι μια Ευρώπη εντελώς ανέτοιμη δεν μας έδωσε τον αναγκαίο  χρόνο. Δεν μιλήσαμε εγκαίρως για το τι παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή στο έλλειμμα και στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, την εκτόξευση σπατάλης του Δημοσίου, την εκτόξευση του χρέους. Ίσως γιατί έπρεπε άμεσα να  βρούμε λύσεις απέναντι σε μια Ευρώπη που δεν ήταν διατεθειμένη τότε να βοηθήσει. Η στήριξη που έχει σήμερα η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν ήταν αυτονόητη και δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια. Πάλεψα πάρα πολύ το καλοκαίρι του 2015 μετά το δημοψήφισμα για να αλλάξω το κλίμα των ευρωπαίων Σοσιαλιστών απέναντί μας. Το μεγάλο κόστος της κρίσης το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικογένεια, αλλά θα τολμούσα να πω ότι το δικό μας κόμμα γονάτισε γιατί πήρε πάνω του τις ευθύνες της κρίσης. Γονάτισε αλλά δεν κατέρρευσε. Είμαστε ξανά δυνατοί και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Ένας χώρος κατακερματισμένος μέχρι χθες προχωρά από τον Σεπτέμβριο ενωμένος. 

 

Ο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ 

Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι  ο νέος εθνικός στόχος είναι να κρατήσουμε τα παιδιά που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να προκόψουν εδώ. Πρέπει να βρούμε δρόμους, να ανοίξουμε διαδρομές για να γυρίσουν όσοι έφυγαν πίσω. Με αφορά αυτό το στοίχημα προσωπικά ως πολιτικό, ως γυναίκα, ως μάνα, ως άνθρωπο. Γι αυτό είμαι στην πολιτική. Μιλούν πολλοί για τζάκια. Ο Γ. Γεννηματάς δεν έγινε ποτέ ούτε Πρόεδρος κόμματος ούτε πρωθυπουργός. Αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια και πάθος, δίδαξε ήθος εντιμότητα, δούλεψε και είχε αποτέλεσμα. Αυτά έχω μάθει, αυτά διδάχθηκα, όχι μόνο εγώ αλλά όσοι δούλεψαν μαζί του. Δεν είναι προσωπική κληρονομία ο Γ. Γεννηματάς, είναι κεφάλαιο της Παράταξης μας. 

 

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ανανέωση αφορά πρόσωπα, ιδέες και πρακτικές. Δεν μιλάμε μόνο για ηλικιακή ανανέωση – άλλωστε στην Ελλάδα είδαμε ότι δεν αρκεί να είναι κανείς νέος για να είναι αποτελεσματικός. Πρέπει να έχει ουσία, περιεχόμενο, ικανότητες. Θέλουμε συμμετοχή νέων ανθρώπων μαζί με όσους κράτησαν τον χώρο μας όρθιο στα δύσκολα, θέλουμε όσους πικράθηκαν, αποστασιοποιήθηκαν που αναζήτησαν την ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκαν φρούδες. Μιλάμε για ανανέωση πρακτικών. Δεν θα επιστρέψω να στηθεί αυτή η νέα Παράταξη πάνω σε ίντριγκες και μηχανισμούς. Προσωπικά συγκρούστηκα με τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα, δεν ήταν ποτέ στο πλευρό μου οι μηχανισμοί.  

 

ΔΩΣΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ 

Η ΝΔ σήκωσε πρώτη τη σημαία «αντιμνημόνιο» ότι δήθεν υπήρχε ένας άλλος δρόμος εναλλακτικός. Τον δρόμο της ΝΔ βρήκε ανοιχτό ο κ. Τσίπρας και τον περπάτησε. Άνοιξε πρώτα τον δρόμο η ΝΔ και στη συνέχεια ακολούθησε ως το «νέο» ο κ. Τσίπρας. Αναγκάστηκε στη συνέχεια η ΝΔ να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αναγνωρίσει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Όταν μπήκαμε στην συγκυβέρνηση έπρεπε να επιμείνουμε ακόμα περισσότερο σε μια προγραμματική συμφωνία, γιατί ενώ κάναμε τόσα πολλά και καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους διεθνώς, φάνηκε ότι ήμασταν συμπλήρωμα. Δεν ήμασταν συμπλήρωμα δώσαμε μεγάλο αγώνα για τη χώρα. Όλα αυτά πρέπει να ειπωθούν και να υποστηριχθούν από τα στελέχη μας. Υπάρχει μια συνέχεια και μια αλληλουχία από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο που μαζί με τα επώνυμα και ανώνυμα στελέχη έδωσαν μάχες για τη χώρα. Μερικές φορές με αδυναμίες και προβλήματα αλλά πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. Και αυτό μπορεί κανείς να το συγκρίνει με τη σημερινή εικόνα. 

Το ιστορικό αποτύπωμα της Παράταξής μας είναι θετικό. Είναι πολύ περισσότερα τα θετικά που έχει προσφέρει αυτή η Παράταξη μας από τα λάθη της. Πρέπει όμως επιτέλους να πάρουμε απόφαση να αφήσουμε οριστικά πίσω ό,τι μας πλήγωσε.

 

ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΩ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 

Όσο περνάει από το χέρι μου θα διαφυλάξω τη σοβαρότητα από τον κίνδυνο της εσωστρέφειας και την ενότητα αυτού του χώρου γιατί φτάσαμε με κόπο σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα φτάναμε εδώ γιατί δεν ήταν ούτε αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Έχω δεχτεί μεγάλη κριτική για την πρωτοβουλία που πήρα και έγινε μεγάλη προσπάθεια απαξίωσης. Σήμερα είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι κατάκτηση. Θα φροντίσω να διαφυλαχτεί η ενότητα μετά τις εκλογές και κυρίως μετά τις εθνικές εκλογές γιατί αυτό είναι το στοίχημα. Όσο μεγαλύτερη είναι συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη η δυναμική του εγχειρήματος. Ένα μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και την επόμενη μέρα. 

 

Ο ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ 

Πρώτα να κατακτήσουμε την εσωκομματική δημοκρατία και μετά να πάμε σε άλλα θέματα όπως το όριο για τις θητείες των βουλευτών. Ζήσαμε τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ζούμε τώρα έναν νεωτερίστικο λαϊκισμό που τον θεωρώ εξίσου προβληματικό και επικίνδυνο.  Προτεραιότητα είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τα ελληνικά νοικοκυριά που έχει βάλει στόχο ο κ. Τσίπρας να εξοντώσει.

 

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν Πρόεδρο που θα έχει προκύψει από μια δυναμική συμμετοχή. Γιατί πρέπει να έχει τη δυναμική της κοινωνικής βάσης για να κρατήσει το χώρο ενωμένο και να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που πρέπει. Το αν θα κρατηθούν τα κόμματα ή όχι είναι ένα ψευτοδίλημμα αυτή τη στιγμή. Γιατί τώρα πραγματικός στόχος είναι μεγάλη συμμετοχή και ενιαίος φορέας με εκλεγμένο πρόεδρο, καθαρή ταυτότητα, εκλεγμένα όργανα. Η Κεντροαριστερά πρέπει να προκύψει ως κινηματική διαδικασία. Δεν μπορεί να έρχεται η ελίτ κάποιων στελεχών και να λέει: «θέλω 2,3 και 5 στο κεντρικό όργανο». Αυτά τελείωσαν! Τώρα θα έχουμε εκλεγμένα όργανα. Η ενιαία λειτουργία είναι το ζητούμενο, το αν θα υπάρχουν παράλληλα τα κόμματα είναι αυτή τη στιγμή δευτερεύον ζήτημα. Είμαστε ένας πολυσυλλεκτικός χώρος, το ότι είμαστε και πολυκομματικός φορέας βοηθάει στην πολυσυλλεκτικότητα. Το κάθε κόμμα θα αποφασίσει για την πορεία του. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις αποφάσεις του όταν και όποτε χρειαστεί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης