Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον

Νίκη του Μακρόν και ευρωπαϊκή Τουρκία ευχήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Επίθεση στην κυβέρνηση: Καταδίκασε τη χώρα στο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα»

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον
Μιλώντας στους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο διεθνές πλαίσιο στο οποίο εξελίσσεται η ελληνική κρίση.

«Στην Ευρώπη οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού εκμεταλλεύονται τις αρνητικές συνέπειες των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας και ενισχύουν την θέση τους» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα «σε λίγες ημέρες ο Εμανουέλ Μακρόν να είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και με μεγάλη πλειοψηφία απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια».

«Τα Εθνικά μας Θέματα διανύουν και αυτά μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Έχω πει πολλές φορές πως θέλουμε μια Τουρκία, δημοκρατική, σταθερή, Ευρωπαϊκή. Χωρίς αυταρχισμούς και καταπιεστικές αντιδημοκρατικές πρακτικές, αντίθετες στις Ευρωπαϊκές αξίες, στο κράτος δικαίου, στο διεθνές δίκαιο» προσέθεσε.  
Κλείσιμο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης: Στην χώρα μας εκτυλίχτηκε  η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται «Β' αξιολόγηση». Αυτό και η αποκάλυψη της Αριστερής Διαπλοκής.  Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την  αβεβαιότητα. Τώρα  με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση».

«Η κυβέρνηση φέρνει νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δις ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων» υπογράμμισε. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

«Είναι ώρα όμως ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου. Γιατί πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ Τσίπρας και οι Υπουργοί του. Ζητήσαμε να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης