Σύγκρουση στη Βουλή για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Σύγκρουση στη Βουλή για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Άδωνις: Το όνομα Μελίνα Παρασκάκη σας λέει τίποτα; Είναι το κοριτσάκι που πέθανε και ακόμα δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις - Πολάκης: Δεν ήταν δική μας η διοίκηση που έκανε το πειθαρχικό για την κλοπή των φαρμάκων στο Βενιζέλειο - Η κοπελιά είναι ξαδέλφη μου και αν φταίει, θα πληρώσει - Χωρίς απαντήσεις το πόρισμα των ιατροδικαστών

Σύγκρουση στη Βουλή για τον θάνατο της μικρής Μελίνας
Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Παύλου Πολάκη
και
Αδωνι Γεωργιάδη για τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Μελίνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλέιου έλαβε χώρα στη
Βουλή
Κλείσιμο
.

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της
ΝΔ, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, είπε: «Το όνομα Μελίνα Παρασκάκη σας λέει τίποτα; Είναι το κοριτσάκι που πέθανε και ακόμα δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις... Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κοιτάξει τις δικές σας βαρονίες, γι' αυτό χαμηλώστε τους τόνους. Τώρα κυβερνάτε και κρίνεστε για το ηθικό σας πλεονέκτημα».

Φανερά οργισμένος, ο κ. Πολάκης επιχείρησε να απαντήσει, λέγοντας: «Είστε αρχιμάστορας στις προσωπικές επιθέσεις και έχετε αναδειχθεί με την στήριξη των ΜΜΕ σε μηχανή κρούσης που προσπαθεί να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης».

Απειλώντας, δε, τον συνομιλητή του, είπε: «Με μένα δεν σας παίρνει και το λέω στα ίσα».

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης της μικρής Μελίνας, είπε πως η προκαταρκτική έχει ήδη ολοκληρωθεί και πως η ΕΔΕ έχει ξεκινήσει, υποστηρίζοντας ότι «για κανένα περιστατικό τέτοιου τύπου δεν έχει υπάρξει τόσο γρήγορα αποτέλεσμα».

Για την αναισθησιολόγο είπε ότι «εμένα είναι ξαδέλφη μου η κοπελιά και δεν ντρέπομαι να το πω. Αν φταίει θα πληρώσει και έχει λεβεντιά να το δηλώσει. Μην μου λέτε λοιπόν εμένα χαμηλά, γιατί οι δικοί μου ουρανοί είναι ψηλά -εσάς είναι χαμηλά».

Επανερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον υπουργό τις πρόσφατες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, στην αρχική εκθεση δεν συμπεριλήφθηκε ότι η αναισθησιολόγος είχε αφαιρέσει παράνομα από το νοσοκομείο οπιούχα φάρμακα.

«Δεν κατηγορώ εσάς για παρέμβαση, αλλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί με διαφάνεια» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το ηθικό πλεονέκτημα, πρόσθεσε: «Πριν το ηρωικό δημοψήφισμα γράψατε μια μαντινάδα: "Το ΟΧΙ θέλει Έλληνες. Το ΝΑΙ θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουνε τ’ αγρίμια από τις κότες". Μέτα βέβαια πήρατε υπουργική καρέκλα και είπατε ένα μεγάλο ΝΑΙ. Όταν το κάνεις αυτό, πρέπει να κρατάς χαμηλά τους τόνους».

«Είστε αρχιμάστορας και στις μπερδεψοδουλειές, αλλά με μένα δεν σας παίρνει» επανέλαβε ο κ. Πολάκης. «Είναι άλλη κουβέντα ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού και πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι και άλλο το δημοψήφισμα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, συμφωνώντας εμμέσως πλην σαφώς για τον προβληματικό τρόπο που εξετάστηκε η υπόθεση με την κλοπή των φαρμάκων από την αναισθησιολόγο, είπε: «Δεν ήταν δικές μας διοικήσεις αυτοί οι οποίοι έκαναν το πειθαρχικό για την κλοπή που έγινε στο Βενιζέλειο. Δεν ήταν αυτές που έκαναν την έρευνα. Δεν παρεμβαίνω εγώ… Ας βρεθεί ένας από το Ηράκλειο που να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο και είπα το οτιδήποτε».

Τέλος, για τα όσα έγιναν μετά το δημοψήφισμα, σημείωσε: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι τον Ιούλιο κάναμε συμβιβασμό. Είναι προφανές ότι έχω μεγάλη συμμετοχή στο 73% που ψήφισε ΟΧΙ στα Χανιά. Εκανα επιλογή, όχι για να γίνω υπουργός. Εγώ είχα δουλειά και έβγαζα πολλά λεφτά. Δεν περίμενα να αναδειχθώ απο το υπουργιλίκι, ούτε περιμένω άλλα οφέλη από αυτό, όπως περίμεναν και έλαβαν πολλοί προκάτοχοί μου σε αυτή την καρέκλα... Αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει».

Υποστήριξε μάλιστα ότι η «μάχη των μαχών» δεν είναι το ασφαλιστικό και το αγροτικό, αλλά οι άδειες τηλεοπτικών καναλιών! Συνεχίζοντας, δε, τα υπονοούμενα προς τον κ. Γεωργιάδη, είπε: «Γι' αυτό σεμνά και ταπεινά, γιατί είναι πολλές έρευνες του ΣΕΥΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Αν υπάρχουν έρευνες να τις φέρετε στη Βουλή και να μην απειλείτε, παρατήρησε ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης