Σπίρτζης: Στα 90 λεπτά αυξάνεται η διάρκεια των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες

Σπίρτζης: Στα 90 λεπτά αυξάνεται η διάρκεια των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες

Ως αντιστάθμισμα για την αύξηση της τιμής στα 1,40 ευρώ, από 1,20 που είναι σήμερα - Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα διατηρηθεί στα 30 ευρώ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών

Σπίρτζης: Στα 90 λεπτά αυξάνεται η διάρκεια των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες
Την αύξηση της διάρκειας ισχύος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης,
μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι η διάρκειά τους θα γίνει 90 λεπτά (από 70 λεπτά που είναι) ως αντιστάθμισμα στην αύξηση της τιμής από 1,20 ευρώ στα 1,40 ευρώ, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Κλείσιμο
Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου οφείλεται όχι στο κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών αλλά στην αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η τιμή των μηνιαίων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα διατηρηθεί στα 30 ευρώ.

Αναφορικά με την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, ο υπουργός επανέλαβε τις διαφωνίες του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Υπέγραψα τη συμφωνία όχι με βαριά καρδιά, αλλά με πολύ πόνο». Ο ίδιος άσκησε έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες φέρουν και την κύρια ευθύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης