LIVE

Κορωνοϊός

«Αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Νέος πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου ο Αθανάσιος Κουτρομάνος και νέος πρόεδρος του ΕΣ ο Νίκος Αγγελάρας - Διαβάστε τα βιογραφικά τους

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε σήμερα με ομόφωνη απόφαση του το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας και για τη τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέφερε: «Φοβούμαι ότι δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Θα προσπαθήσω να μιλήσω εμπράκτως με πρώτες προτεραιότητες τη μείωση των αναβολών και τη δίκαιη κατανομή του δικαστικού έργου».

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νικόλαος Αγγελάρας ανέφερε: «Η επιλογή μου ως Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του αρχαιοτέρου Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σημαίνει κορυφαία ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του. Ο βηματισμός του γίνεται από σήμερα ιδιαίτερα ταχύς, συγχρόνως όμως, και ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την εφαρμογή από την πολιτεία, κατά την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, των αρχών της νομιμότητας και του κράτους Δικαίου. Γίνεται, τέλος, και ιδιαίτερα υπεύθυνος, προκειμένου το Δικαστήριο διατηρήσει το κύρος του στις συνειδήσεις των πολιτών και το πολίτευμα να μην υποστεί ανήκεστες βλάβες».

Ποιοι είναι οι νέοι πρόεδροi
Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου:

Ο κ. Κουτρουμάνος γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νικόλαος Αγγελάρας του Αντωνίου, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Γεννήθηκε το 1948 στο Βόλο. Διορίστηκε Πάρεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7/10/1977, Πρωτοδίκης Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 10/1/1979. Προήχθη σε Πρόεδρο Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 8.3.1985, σε Εφέτη Διοικητικού Εφετείου στις 6/3/1989, σε Σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/10/1998 και σε Αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11/8/2004. Άσκησε καθήκοντα Υποδιευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστών από 1/1/2001 μέχρι και 15/4/2010. Σπούδασε Νομική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά, είναι έγγαμος κι έχει δύο παιδιά.

Μιχαήλ Ζυμής του Γεωργίου, Γενικός Επίτροπος Επικρατείας
Γεννήθηκε το 1950 στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου. Διορίστηκε δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ' τάξης στις 29.3.1979, Έμμισθος Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 18.2.1981, Πάρεδρος Πρωτοδικών στις 31.8.1982. Διορίσθηκε Πάρεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.1.1995, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 17.9.2001, ενώ στις 13/7/2011 επιλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Οι νέοι αντιπρόεδροι
Παράλληλα προήχθησαν:Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής. Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

Η σημερινή προεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  Βασιλική Θάνου


Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

DESFINIOS

Μα καλά η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη ; Πως γίνεται να διορίζεται από τον πρωθυπουργό ;Δηλαδή όλες οι εξουσίες σε έναν άνθρωπο. Και αν είναι απατεώνας τι γίνεται ?Και με ποια διαδικασία σταματά.Τελικά τι πολίτευμα έχουμε, πάντως δημοκρατία δεν έχουμε.

....

θεσεις, θεσεις...φαινεται λεφτα , αρκετα λεφτα υπαρχουν για αρκετους ακομα σ αυτη τη χωρα...μας δουλευουν χοντρα..κοβουν απο μας και καποιοι καμαρωνουν για θεσεις και αξιωματα...που αμοιβονται με πολλα λεφτα...κριμα

Η επιτηρίδας που επικαλέσθηκαν

Φαίνεται τους βόλεψε ,οπως και στη περίπτωση των προηγούμενων επιλογών ,δηλαδη των συντοπιτων του υπουργού δικαιοσύνης . Κορόιδα τοσο δεν ειναι . Θέλουν να κάνουν τις δουλίτσες τους .Αυτο μέτρησε γι'αυτους που τους επέλεξαν .

κοινη λογικη

το πιστεψατε ; ποιος κρινει ; Αν θελετε αξιες τοτε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ .ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ απο ΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ κριτες. αλλιως κουμπαροι-κομματικοι-κοντοχωριανοι. και κατι ακομα για μας το λαο. καλο θα ηταν στην εποχη της τεχνολογιας να δημοσιευονταν στο διαδικτυο οι υποθεσεις με τις αποφασεις και τις συνθεσεις των δικαστηριων.θα βοηθουσε την διαφανεια

κοινη λογικη

....τς.τς...τς...ΑΑΑ. Αξιοι Ανεξαρτητοι Ακοματιστοι

chrisAK

Κακόμοιροι, με την σημασία της λέξης, είστε εσείς που κρίνετε και κατακρίνετε ανθρώπους εσείς που είστε κακόμοιροι, διότι αν δεν ήσασταν κακόμοιροι η ζωή σας θα είχε αποκτήσει τουλάχιστον αξίες όπως να είσαι ειλικρινείς πρώτα προς τον εαυτό σας. Θέλει θάρρος να κάνετε απολογισμό και να κρίνετε τους εαυτού σας από το αποτέλεσμα. Τα αρνητικά υπερέχουν σίγουρα γι αυτό και δεν τολμάτε. Πως το λέει, κρίνετε τα αλλότρια εξ ιδίων, κάπως έτσι το λένε….Κακομοίριδες…

Costis

Απο τη στιγμη που διορίζονται απο τη κυβέρνηση ,Ανεξάρτητα της επιτηρίδας που επικαλούνται ,δεν έχω εμπιστοσύνη πως θα ειναι δικαστές χωρις δεσμεύσεις ,ειδικα σήμερα με τη καυτή πατάτα της ΧΑ δεν θα έβαζαν ανθρώπους που δεν θα ηταν του χεριού τους .

timis

Δηκαστης, εμπορας και λογιστής παραδεισο δεν δουνε.

nemessis

Απορία πρώτη: Η λέξη "Δηκαστής" από που βγαίνει; Απορία δεύτερη: Δική σου είναι η παροιμία;

ρρρ

Καλα φίλε κορυφάιο σχόλιο. Έισαι άρχοντας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ??????

v

Δεν ασχολούνται όλοι με τα κόμματα ψηφοφόρε.

τσιπρονταλκας

Γιατι;

Διογένης

Έτυχε σχετικά πρόσφατα να γνωρίσω τον Κουτρομάνο και δεν μπορούσα να πιστέψω, εκ των υστέρων, ότι συνομιλούσα με αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, όταν μετά το πέρας της συνομιλίας πληροφορήθηκα την ιδιότητά του. Πρόκειται για εξαιρετικά σεμνό, σοβαρό, ευφυή, μετρημένο και έντιμο άνθρωπο. Άνθρωπο που μπορείς να συζητήσεις μαζί του, να σε ακούσει και να σε καταλάβει. Χωρίς ίχνος αλαζονείας. Πρόσοντα δυστυχώς σπάνια για δικαστή, αν και θα έπρπε όλοι τους να είναι έτσι. Επίσης, είναι κάτοχος ενός σαραβαλιασμένου Φολκσβάγκεν, πράγμα που δείχνει όχι μόνον εντιμότητα, αλλά και εγκράτεια και απαξίωση των υλικών απολαύσεων. Δικαστής με όλη την έννοια της λέξης. Κρίμα που θα μείνει μόνον ένα χρόνο στο αξίωμά του. Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να συνεισφέρει πάρα πολλά στην αναμόρωση της δικαιοσύνης, εάν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει λίγο περισσότερο. Άξιος!

Dikigoros

Είναι και εξαιρετικός δικαστής

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης