Καμμένος: Θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα

Καμμένος: Θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα

«Ειδικό στις αποστασίες» χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Καμμένος: Θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα
Άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από τη στιγμή που ο ίδιος δήλωσε πως «με το ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά τις εκλογές συμφωνούσαμε στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της αναγνώρισής του ως επονείδιστου και επαχθούς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια αλλαγή της στάσης».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμπλήρωσε: «Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί του. Για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βγει η χώρα από τα μνημόνια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε: «Πρέπει να υπάρχει μια εθνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόσμοι στην πολιτική. Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στον φεντεραλισμό, στην ομοσπονδιοποίηση, στην κατάργηση των εθνών - κρατών σε αυτό συμφωνούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δηλαδή) και υπάρχουν και οι άλλοι οι αντιφεντεραλιστές, που πιστεύουμε στην έννοια του έθνους - κράτους. Αυτοί οι δύο κόσμοι, θα συγκρουστούμε στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν πιστεύουμε στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Θα συναντηθούμε λοιπόν με δυνάμεις, οι οποίες πιστεύουν στην παραμονή της εθνικά κυρίαρχης Ελλάδας. Αυτές οι δυνάμεις προέρχονται και από την αριστερά την παλιά και από την παλιά κεντροδεξιά».

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας, ο κ. Καμμένος αφού σημείωσε ότι «την επομένη των εκλογών πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ», αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό: «Έχει προσπαθήσει πολλές φορές ο κ. Σαμαράς με διάφορους τρόπους, να πλησιάζει βουλευτές, να τους τάζει λαγούς με πετραχήλια. Επιχειρηματίες πάνε να πιάσουν βουλευτές να τους πουν ελάτε εδώ και τέτοια. Έχουν γίνει προτάσεις ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ο κ. Σαμαράς, ξέρει από αποστασίες, είναι ειδικός. Το έχει κάνει με τον κ. Συμπιλίδη… Όμως και δέκα βουλευτές να πάρει το μόνο που θα καταφέρει είναι στις επόμενες ευρωεκλογές να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους. Ένα κίνημα πολιτών είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, όταν κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν δύο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης