Έρογλου: Θα ενημερώνω τον λαό για τις διαπραγματεύσεις

Έρογλου: Θα ενημερώνω τον λαό για τις διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν περάσει ακόμη στο στάδιο της συζήτησης των κεφαλαίων και όταν έρθει η συζήτηση στο περιουσιακό θα μοιραστεί με το «λαό» τις απόψεις του, είπε

Έρογλου: Θα ενημερώνω τον λαό για τις διαπραγματεύσεις
Στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων τα θέματα που συζητούνται στο τραπέζι θα τα μοιραστεί εν καιρώ με το «λαό», δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν οι διαπραγματεύσεις γινόταν υπό την αρχή της μυστικότητας και λίγα πράγματα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, αλλά – όπως ισχυρίστηκε - οι Ελληνοκύπριοι διοχέτευαν πληροφορίες στοΝ Τύπο.

Ο κ. Έρογλου είπε ότι πιστεύει πως θα εγκριθεί από το «λαό» μια συμφωνία που θα πάρει τους Τουρκοκύπριους σε ένα καλύτερο σημείο και θα μοιραστούν με ίσο τρόπο την ευημερία τους.

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν περάσει ακόμη στο στάδιο της συζήτησης των κεφαλαίων και όταν έρθει η συζήτηση στο περιουσιακό θα μοιραστεί με το «λαό» τις απόψεις του.

Κλείσιμο
Εάν οι Ελληνοκύπριοι έρθουν πρόθυμοι στο τραπέζι και εμείς θα βάλουμε την προθυμία μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό δρόμο, πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι η λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί επειδή «οι Ελληνοκύπριοι δεν μπόρεσαν να δείξουν τη βούλησή τους για λύση».

Όσον αφορά την επιστροφή της Αμμοχώστου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση, πριν παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να πει «έλα και πάρε αυτό». Θα υπερασπιστεί, είπε, και τα δικαιώματα όσων ήρθαν από την Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης