Η Βουλή αποφασίζει για την ασυλία του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Βουλή αποφασίζει για την ασυλία του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος»



Η Βουλή αποφασίζει για την ασυλία του Γεράσιμου Γιακουμάτου
Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τη δικογραφία που αφορά τον ίδιο, τον αδελφό του και τη σύζυγό του.

Η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η τελευταία τη διαβίβασε σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις τόσο τροφίμων του οίκου ευγηρίας,  όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας, αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επίμαχη επιχείρηση.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι, εκτός, τον ιδίο, η σύζυγος και ο αδελφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και δύο υπάλληλοι της επιχείρησης οι οποίοι ελέγχονται για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων που αφορά την οικονομική δραστηριότητα του οίκου ευγηρίας.

Ο κ. Γιακουμάτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις οικονομικές δραστηριότητες της εν λόγω επιχείρησης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης