Γεννηματά: Η πανδημία είναι εδώ παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση

Γεννηματά: Η πανδημία είναι εδώ παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση

«Δεν φτάνουν οι επικοινωνιακές κινήσεις που δημιουργούν εφησυχασμό», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

gennimata
Τηλεδιάσκεψη με όλους τους Γραμματείς των τομέων του Κινήματος Αλλαγής, είχε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα πανδημίας και εργασιακά.

Η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε πως η πανδημία είναι εδώ και παρά την εικόνα που δημιουργεί η Κυβέρνηση τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, όπως και οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. Σημείωσε παράλληλα, πως τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένουν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών. «Δεν φτάνουν οι επικοινωνιακές κινήσεις που δημιουργούν εφησυχασμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για να φτάσουμε στην «ελευθερία», χρειάζεται προσοχή, συστηματική παρατήρηση-έλεγχοι παντού με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων. Βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς και να παρθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης που έχουμε προτείνει», επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο λέγοντας, πως η κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους κλιμακώνεται. Η επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, τόνισε πως με τον νέο νόμο αφαιρείται η υποχρέωση της συλλογικής σύμβασης και αυτό για να μη πληρώνουν υπερωρίες οι ασύδοτοι επιχειρηματίες Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά καταργείται το οκτάωρο στην πράξη και αφήνουν απροστάτευτο τον εργαζόμενο απέναντι στον εργοδότη, ενώ διευκολύνεται και η απελευθέρωση των απολύσεων αφού όπως είπε, περιορίζονται δραστικά τους λόγους της επαναπρόσληψης των εργαζομενων που κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, όπως είπε η κ. Γεννηματά η κυβέρνηση διαλύει το Σώμα Επιθεώρησης Eργασίας και ταυτόχρονα, περιορίζουν δραστικά το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών από την απόλυση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις - Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται, μετά την άρση του lockdown

Οι πρώτες ώρες στην αγορά χωρίς SMS και τον φόβο προστίμων - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης