Δύο ξένοι οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν εκ παραλλήλου σήμερα η «Κίνηση Μελών» και η «ΡΕΝΕ»

Δύο ξένοι οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν εκ παραλλήλου σήμερα η «Κίνηση Μελών» και η «ΡΕΝΕ»

Το μόνο κοινό πλέον μεταξύ των δύο ομάδων είναι το… zoom

tsipras-syriza-45
Καίτοι Κυριακή, ημέρα πυκνών εσωκομματικών διεργασιών είναι η σημερινή για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς με απόσταση μόλις μιας ώρας συνεδριάζουν για πρώτη φορά κατά μόνας η «Κίνηση Μελών» και η «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα», οι δύο, δηλαδή, κυρίαρχες δυνάμεις των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μόλις ημέρες από τη δημοσιοποίηση της ίδρυσης του ρεύματος ιδεών «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα», μετά από την απομάκρυνση μιας κρίσιμης μάζας πρωτοκλασάτων στελεχών από την «Κίνηση Μελών», η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την οργανωτική ανασυγκρότηση των δύο ομάδων, ενόψει και της εκλογής των νέων νομαρχιακών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο κοινό πλέον μεταξύ των δύο ομάδων είναι το… zoom, δηλαδή η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία θα λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις των δύο ομάδων στελέχη από όλη τη χώρα, μόνο που θα προηγηθούν οι «προεδρικοί» της «Κίνησης Μελών» έχοντας δώσει ραντεβού στις 5 το απόγευμα. Μεταξύ των στελεχών που απαρτίζουν την τάση αυτή είναι οι: Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μπαλάφας, Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, με τον Παύλο Πολάκη να συγκλείνει περισσότερο με τις απόψεις τους.

Στις έξι το απόγευμα, και ενώ θα εξελίσσεται η συνεδρίαση της «Κίνησης Μελών», είναι προγραμματισμένο το ραντεβού κομματικών στελεχών, αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας στην πανελλαδική συνεδρίαση της «Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Κοινότητας (ΡΕΝΕ). Το νέο, αυτό ρεύμα ιδεών, υποστηρίζουν οι: Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Αντώνης Κοτσακάς, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και στελέχη της γενιάς των 35αρηδων, όπως οι: Διονύσης Τεμπονέρας, Δημήτρης Σακελλάρης, Αντώνης Ελευθεριάδης κά.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στην κατάψυξη η χώρα την Κυριακή - Κρύο και παγετός μετά τον χιονιά

Έτσι θα επαναλειτουργήσει η αγορά από αύριο - Αναλυτικός οδηγός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης