Μαραθώνια κατάθεση Λοβέρδου στον Άρειο Πάγο για την σκευωρία της Novartis

Μαραθώνια κατάθεση Λοβέρδου στον Άρειο Πάγο για την σκευωρία της Novartis

Επί 6,5 ώρες κατέθετε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ - Η κατάθεσή του ήταν 20 σελίδες - «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες»

loverdos
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κατέθετε σήμερα επί 6,5 ώρες στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Έτσι, μετά την πρόσφατη κατάθεση του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, κατέθεσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος, χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου ήταν περίπου 20 σελίδες, εκ των οποίων μεγάλο μέρος της κατάθεσης του είναι σε απαντήσεις επί ερωτήσεων της ανακρίτριας. Η κατάθεση του κ. Λοβέρδου επικεντρώθηκε στο ζήτημα του δόλου στην σκευωρία της Novartis.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «επραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης