Μπότοξ και νυστέρι: Από τον Τραμπ μέχρι τον Μάσκ, τον Μπέζος και τον Μπερλουσκόνι

Μπότοξ και νυστέρι: Από τον Τραμπ μέχρι τον Μάσκ, τον Μπέζος και τον Μπερλουσκόνι

Η ματαιοδοξία έχει γίνει πλέον ανδρική υπόθεση όχι μόνο για την κατάκτηση της νεότητας, αλλά κυρίως για την εδραίωση της εξουσίας - Οι διάσημοι που υπεβλήθηκαν σε... επισκευή της εξωτερικής τους εμφάνισης

botox-0
Πριν μια δεκαετία ο χαρακτηρισμός metrosexual έφερε κάτι το υποτιμητικό, καθώς δινόταν σε άντρες που έξω από τα στερεότυπα της τοξικής αρρενωπότητας φρόντιζαν τον εαυτό τους, επενδύοντας στην εμφάνισή τους με τρόπους που μέχρι τότε ήταν αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο.

Στον 21o αιώνα οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών επενδύουν στα προϊόντα αντρικής περιποίησης, καθώς η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση καταδεικνύει ότι τα μεγαλύτερα κέρδη μελλοντικά θα έρθουν από το χρωμόσωμα Υ. Διανύουμε την εποχή όπου ανθεί η απενεχοποιημένη ανδρική ματαιοδοξία, με αποτέλεσμα τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και σε αυτόν της τεχνολογίας άντρες ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 45 ετών να καταφεύγουν σε αισθητικές επεμβάσεις προκειμένου να δείχνουν νέοι και κυρίως ανταγωνιστικοί.

botox-trump


Δεν είναι πλέον μόνο καλλιτέχνες όπως ο Τζον Τραβόλτα, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Τζάρετ Λέτο ή ο Ράιαν Ρέινολντς και ο Τζόνι Ντεπ που «πειράζουν» το πρόσωπό τους, αλλά και γκουρού της τεχνολογίας που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να φαίνονται ευειδείς και καλλιπάρειοι.

Στην Αμερική υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 72% σε ό,τι αφορά αισθητικές παρεμβάσεις και πλαστικές επεμβάσεις αντρών, ενώ η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής σε έκθεσή της κάνει λόγο για έκρηξη του Daddy-Do-Over, το αντίστοιχο του Mommy Makeover, καθώς αυξήθηκαν κατά 325% από το 1997 έως το 2015 οι επεμβάσεις σε άρρενες.

Κολλαγόνο για την... καριέρα

Κλείσιμο
Οι φύλαρχοι της Silicon Valley, εκεί όπου όσο πιο πίσω είναι η ημερομηνία γέννησής σου γίνεται χρονολογικό ισοδύναμο προϊστορίας, στρέφονται όχι μόνο στην έρευνα αλλά και στο μπότοξ , τα fillers, τις θεραπείες με λέιζερ και ραδιοσυχνότητες προκειμένου να διεγείρουν το κολλαγόνο και να αναζωογονήσουν το δέρμα τους, ενώ δεν διστάζουν να καταφύγουν στο νυστέρι προκειμένου να αφαιρέσουν την κούραση από το βλέμμα και τη χαλάρωση στον λαιμό τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Washington Post», οι περισσότεροι θεωρούν τις διαδικασίες αυτές ζωτικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν επιτυχημένη καριέρα, καθώς οι μεγάλες εταιρείες επιζητούν νέο αίμα. Η Google κατέβαλε 11 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε 230 ανθρώπους που υπέβαλαν αίτηση εργασίας και απορρίφθηκαν κατηγορώντας την εταιρεία για διακρίσεις λόγω ηλικίας . Η ΙΒΜ απέλυσε περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους τα τελευταία 5 χρόνια προκειμένου να χτίσει μια νέα στρατιά εργαζομένων κάτω των 40 ετών!

botox-travolta


Η εμμονή του τεχνολογικού κόσμου με τη βελτιστοποίηση της εμφάνισης αντικατοπτρίζεται τόσο στις περιπτώσεις του Τζεφ Μπέζος, του Ελον Μασκ, αλλά και του Πίτερ Θιέλ, οι οποίοι φαίνονται ανταγωνιστικοί και κυριαρχικοί όχι μόνο εξαιτίας της διάνοιας, της εξουσίας που κατέχουν ή της περιουσίας που διαθέτουν, αλλά κυρίως επειδή επένδυσαν τόσο στον μυϊκό τους όγκο όσο και στην περιποίηση της επιδερμίδας τους.

Ο ορισμός της αρρενωπότητας στις μέρες μας έχει ξεφύγει από τα στερεοτυπικά σχήματα του παρελθόντος. Για τους CEO της Silicon Valley δεν είσαι λιγότερο άντρας αν κάνεις μπότοξ ή φοράς σέρουμ πριν την ενυδατική σου. Είσαι λιγότερο άντρας αν αποτύχεις να βγάλεις περισσότερα χρήματα, αν δεν καταφέρεις να ανελιχθείς στην ιεραρχία, αν αφήσεις χώρο να σε συνταξιοδοτήσουν πριν την ώρα σου.

Όταν ο Μπέζος έγινε... Ράμπο

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο πλούσιος άντρας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο 56χρονος Τζεφ Μπέζος της Amazon, με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 138 δισ. δολάρια, θέλησε ν αλλάξει δραστικά την εμφάνισή του. Από την εικόνα του nerd συμμαθητή που τα κατάφερε πέρασε σε αυτήν του άντρα που αποπνέει ισχύ και αυτοπεποίθηση.

Οταν ο Τζεφ Μπέζος εμφανίστηκε σε συνέδριο στο Sun Valley το 2017, σχεδόν κράσαρε το Διαδίκτυο από τον καταιγισμό σχολίων για την απίστευτη αλλαγή στη σωματική του διάπλαση. Το σώμα του έμοιαζε με το γραμμωμένο σώμα ενός κινηματογραφικού υπερήρωα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για το πόσο σφριγηλό έδειχνε το δέρμα του. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε ότι προσέχει πλέον εξαιρετικά τη διατροφή του - και μάλιστα έχει αποκτήσει κάποιες ιδιαίτερες συνήθειες, όπως το να τρώει ψητό ιγκουάνα και χταπόδι για πρωινό, ενώ φροντίζει να κοιμάται οπωσδήποτε οκτώ ώρες την ημέρα και να γυμνάζεται σε καθημερινή βάση. Αλλάζοντας το σώμα του αναβάθμισε και την γκαρνταρόμπα του, διευρύνοντας έτσι και τον κοινωνικό του κύκλο. Πλέον έγινε πιο προσιτός σε διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν και ο Τζάρεντ Λέτο, με τους οποίους φωτογραφήθηκε στο MetGala, ενώ έδινε το «παρών» σε πάρτυ από το Σεν Μόριτς μέχρι την Κυανή Ακτή.

botox-bezos


«Οι τιτάνες της τεχνολογίας και οι πλέον ισχυροί άντρες στον κόσμο στρέφονται σε μη επεμβατικές διαδικασίες για να διατηρηθούν νέοι», εξηγεί η διάσημη δερματολόγος Τζέσι Τσενγκ, η οποία χρησιμοποιεί ολιστικές μεθόδους διατήρησης της νεότητας που περιλαμβάνουν υποκατάστατα τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης, ειδικά σε άντρες που δεν διαθέτουν μυϊκή μάζα. «Οι περισσότεροι απ' αυτούς καταφεύγουν σε θεραπείες με βλαστοκύτταρα και ορμόνες - και συγκριτικά με το πώς ήταν στο παρελθόν τα αποτελέσματα στο κορμί και το πρόσωπό τους είναι εντυπωσιακά. Αρκετοί εξάλλου έχουν συνεργασία με βιοχάκερ, μετοχές σε εταιρείες βλαστοκυττάρων ή σε εταιρείες που ασχολούνται με την έρευνα στον χώρο των καλλυντικών. Κατά συνέπεια έχουν πάντα πρώτοι απ' όλους το καλύτερο για τον εαυτό τους».

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Τζεφ Μπέζος όσο και ο δισεκατομμυριούχος Πίτερ Τίελ της PayPal έχουν επενδύσει στην Unity Biotechnology, μια εταιρεία που πρωτοπορεί στην έρευνα για φάρμακα και θεραπείες στον τομέα της αντιγήρανσης, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς έχει επενδύσει σε μια Non toxic εταιρεία ομορφιάς, την Biossance.

Ο Ελον Μασκ απαρνήθηκε τη φαλάκρα

Ο Ελον Μασκ, από την άλλη, η 48χρονη διάνοια που βρίσκεται πίσω από την Tesla και το πρόγραμμα SpaceX, μοιάζει πολύ πιο γοητευτικός τώρα απ' ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Η φαλάκρα που υπήρχε τότε χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών στην οποία υποβλήθηκε έδωσε τη θέση της σε ένα πυκνό μαλλί, ενώ λέγεται ότι έχει καταφύγει σε fillers γύρω από τα μάτια και σε πλαστικό χειρουργό προκειμένου να αποκτήσει πιο θεληματικό πιγούνι.

botox-musk


Κανείς βεβαίως δεν θα παραδεχτεί ότι πλέον πέρα από τη διάνοια υπάρχει και ο μυϊκός όγκος που έχουν ανάγκη προκειμένου να παραμείνουν κυρίαρχοι στον χώρο τους. Κανείς δεν θα μιλήσει για εγχύσεις αυξητικών ορμονών, λιποαναρροφήσεις, θεραπείες γλυπτικής σώματος, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ανάρπαστες. Αυτό που πρεσβεύουν είναι το μότο: «Καθαρή ζωή». Γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, τρώνε υγιεινά και οργανικά, πίνουν άφθονο νερό και στα 50 τους έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση απ' ό,τι στα 25 τους. Πολλοί έχουν ως παράδειγμα τον 43χρονο Τζακ Ντόρσεϊ του Twitter, ο οποίος δήλωσε ότι τρώει ένα γεύμα την ημέρα γιατί αυτό του δίνει ενέργεια και είναι οπαδός της διαλειμματικής νηστείας.
Και στον χώρο της πολιτικής, όμως, όπου εκεί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση, ειδικά στα προεκλογικά debates, οι άντρες δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση, αλλά πάντα κάτω από άκρα μυστικότητα. Είναι ταμπού ακόμα για τον πολιτικό να παραδεχτεί ότι έχει καταφύγει στη βοήθεια του πλαστικού ή του δερματολόγου, με μοναδική εξαίρεση τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που το διατυμπάνιζε με κάθε τρόπο, αλλά και τον Μουαμάρ Καντάφι που λέγεται ότι ήταν εθισμένος στις πλαστικές επεμβάσεις – μάλιστα κάποιες από αυτές τις έκανε βράδυ χωρίς αναισθητικό γιατί φοβόταν μην τον δολοφονήσουν

Ο Πούτιν δεν γυμνάζεται μόνο...

Ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστό ότι γυμνάζεται σκληρά και διατηρείται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ενώ αν προσέξει κανείς, παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει τα 67 , το δέρμα στο πρόσωπό του είναι πιο σφριγηλό από ποτέ. Από το 2010 ξεκίνησε να γράφεται ότι ο πρόεδρος έχει κάνει διάφορες παρεμβάσεις στα ζυγωματικά του με αφορμή κάτι μώλωπες στο πρόσωπο στην περιοχή κάτω από τα μάτια την περίοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων στο Κίεβο. Από τότε λέγεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταφεύγει σε ενέσιμες θεραπείες, μπότοξ, ενώ έχει κάνει και πλαστική στα μάτια προκειμένου να αφαιρέσει τις αντιαισθητικές σακούλες.

botox-putin


«Ολο και περισσότεροι άντρες σε θέσεις εξουσίας μπαίνουν πλέον στη διαδικασία των αισθητικών επεμβάσεων», δηλώνει η διάσημη πλαστική χειρουργός Πατρίτσια Γουέξλερ στο περιοδικό «Tatler», παραδεχόμενη ότι πλέον πάνω από το 30% της πελατείας της αποτελείται από άντρες:
«Δεν είναι μόνο γκέι και διάσημοι, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι CEO σε εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, εκεί όπου αν φτάσεις στα 28 σου θεωρείσαι ξεπερασμένος. Το μόνο που ζητούν πλέον οι πελάτες μου είναι η ανάρρωση να γίνεται μέσα σε δύο μέρες το πολύ, καθώς κανείς δεν θέλει να λείψει από τη δουλειά του - και φυσικά το αποτέλεσμα να είναι φυσικό ώστε να μην ακούσουν από κανέναν την ερώτηση “τι έκανες στο πρόσωπό σου;”».
«Μάλλον με μπερδεύεις με τη Σερ», απάντησε ως υποψήφιος κυβερνήτης στην Καλιφόρνια το 2003 ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε αντίστοιχη ερώτηση δημοσιογράφου.

botox-berlusconi


Και ο Τζο Μπάιντεν με μπότοξ

Αυτή τη στιγμή που τρέχει ο προεκλογικός αγώνας στην Αμερική σχολιάζεται έντονα το μέτωπο του Τζο Μπάιντεν, αλλά και το χρώμα του δέρματός του, καθώς φαίνεται τόσο η μεταμόσχευση μαλλιών στην οποία έχει υποβληθεί όσο και το μπότοξ στο οποίο έχει καταφύγει. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγεται ότι δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη, καθώς κατά καιρούς έχει καταφύγει τόσο στο μπότοξ όσο και στο fraxel. Εξάλλου η αδυναμία του σε παρεμβάσεις αισθητικής φύσης είχε γίνει γνωστή από το 1991, όταν εκδικαζόταν το διαζύγιό του με την Ιβάνα Τραμπ. Η πρώην σύζυγός του τότε είχε αποκαλύψει ότι ο Τραμπ είχε επέμβει τόσο στο τριχωτό της κεφαλής του όσο και στο πιγούνι του προβαίνοντας σε λιποαναρρόφηση, ενώ έχει αδυναμία στο σολάριουμ και στο faketan. Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα είχε γίνει viral μια φωτογραφία του προέδρου ενώ εξερχόταν από το Μarine Οne, με τον αέρα να σηκώνει το μαλλί του και το ψεύτικο μαύρισμα να είναι εμφανές καθώς φαινόταν η διαφορά στο δέρμα. Ο ίδιος φυσικά σε tweet έκανε λόγο για fake news και για φωτογραφία που υπέστη Photoshop.
Tέλος, αξίζει να τονιστεί ότι τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν συγκεκριμένους γιατρούς σε Νέα Υόρκη και L.A. στους οποίους καταφεύγουν επιζητώντας φυσικά απόλυτη εχεμύθεια, καθώς ανάμεσα στα όσα ζητούν είναι και θεραπείες Priapus Shot, ΟrgasmThrone προκειμένου να έχουν ένα... αναζωογονητικό αποτέλεσμα στο παντελόνι τους, καθώς στη βουβωνική χώρα είναι και το κέντρο της αντρικής αυτοπεποίθησης.

botox-biden
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης