Κορωνοϊός - Aegean: Αναστέλλει τις πτήσεις εξωτερικού από 26/3 έως 30/4

Κορωνοϊός - Aegean: Αναστέλλει τις πτήσεις εξωτερικού από 26/3 έως 30/4

Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων της Aegean από Αθήνα και προς Βρυξέλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ

aegean
Σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων εξωτερικού έως τις 30 Απριλίου προχωρά η Aegean.

«Λόγω της διασποράς του Covιd-19, των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα, την ΕΕ αλλά και τρίτα κράτη, αλλά και τη σημερινή ενεργοποίηση περαιτέρω εκτάκτων μέτρων από την ελληνική πολιτεία, η εταιρεία υποχρεούται να προχωρήσει σε αναστολή των δρομολογίων εξωτερικού από 26/3», επισημαίνει ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας. «H αναστολή αυτή γίνεται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων της αλλά φυσικά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δραστηριότητας της».

Ειδικότερα από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθηνά και προς Βρυξέλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.

Στο μεταξύ, μετά από σημερινή οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, από αύριο διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Αγγλία (οι τελευταίες πτήσεις προς/από Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν σήμερα 23 Μαρτίου).

Η AEGEAN επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίζει, εφόσον της ζητηθεί από τις αρχές, να εκτελεί ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών ή και για άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 8 πτήσεις επαναπατρισμού από Μαρόκο, Ισπανία, Τσεχία, Πολώνια, Σερβία και Γεωργία για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και 1 πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της AEGEAN, προς το παρόν, διατηρείται ένα μικρό σε συχνότητες πτητικό πρόγραμμα εσωτερικού σε όλους τους προορισμούς του δικτύου και με μοναδικό σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών.

Το πρόγραμμα εσωτερικού

Eιδικότερα, για το πρόγραμμα εσωτερικού περικοπές έχουν επίσης γίνει μέχρι σήμερα, ωστόσο όχι ως προς τους προορισμούς αλλά ως προς τις συχνότητες, ήτοι να προσφέρονται λιγότερα δρομολόγια ανά ημέρα σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε υπό ομαλές συνθήκες. «Στόχος είναι να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό τη συνδεσιμότητα εντός της χώρας, ώστε να εξυπηρετούνται και ο ανάγκες», επισημαίνουν πηγές της εταιρείας.
Κλείσιμο
 


Σημειώνεται εδώ ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, με αφορμή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της περασμένης χρονιάς, είχε αναφερθεί στον δραστικό περιορισμό του πτητικού της έργου, φτάνοντας και στο 10% συνολικά επί του αρχικού προγράμματος. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο και για το έσχατο σενάριο των ‘’μη πτήσεων’’, προσθέτοντας ότι ο όμιλος έχει τα εχέγγυα ώστε να ανταπεξέλθει. «Οι προμηθευτές μας γνωρίζουν ότι είμαστε μία εταιρεία που επέδειξε αντοχές σε πολύ δύσκολες συνθήκες κρίσης. Επιπλέον διαθέτουμε ικανή ρευστότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε τον δραστικό περιορισμό του πτητικού μας προγράμματος», είχε επισημάνει ο κ. Βασιλάκης προς τους αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 που συνοδεύτηκαν από θετικές επιδόσεις για τον όμιλο.

Για το 2019, ο όμιλος είχε αύξηση 10% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών έναντι του 2018, στο 1,3 δισ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 78,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Η επιβατική κίνηση πέρυσι σημείωσε αύξηση κατά 7% με την AEGEAN και την Olympic Air να μεταφέρουν 15 εκατ. επιβάτες.


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Tι πρέπει να κάνετε για να κυκλοφορήσετε - Oι φόρμες των βεβαιώσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ το νέο μέτρο για τον κορωνοϊό - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Χρυσοχοΐδης για την απαγόρευση κυκλοφορίας (104,6): Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network