Κορωνοϊός - Ιταλία: Προς απαγόρευση κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους

Κορωνοϊός - Ιταλία: Προς απαγόρευση κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους

Κορωνοϊός: Σκέψεις της κυβέρνησης για τους ανυπάκουους Ιταλούς που κάνουν τρέξιμο και ποδηλασία στους δρόμους μεγάλων πόλεων

Italia_viral-anartisi
Η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αθλητισμού Βιντσέντσο Σπανταφόρα τόνισε ότι «αν οι Ιταλοί δεν μείνουν σπίτι, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να απαγορεύσει την άθληση σε ανοικτούς χώρους».

Η αναφορά είναι κυρίως στους Ιταλούς που συνεχίζουν να τρέχουν και να κάνουν ποδηλασία στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, όπως και των χωριών και κωμοπόλεων.

Αρχικά, η άθληση είχε επιτραπεί για την μείωση του στρες αλλά και για την θετική της επίπτωση σε άτομα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Τώρα, όμως, διαπιστώνεται, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κάθε μέρα βγαίνει σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων από το σπίτι του, στη Λομβαρδία αγγίζει το 40% του συνόλου των κατοίκων.

Πολλοί αναλυτές και ειδικοί, βέβαια, τονίζουν ότι το ποσοστό αυτό οφείλεται και στο ότι η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να επιτρέψει, σε όσους Ιταλούς το επιθυμούν, να συνεχίσουν να πηγαίνουν κάθε μέρα (με το αυτοκίνητό τους ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς), στους χώρους εργασίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Kορωνοϊός - Ιταλία: Το 99% των νεκρών είχε υποκείμενο νόσημα

Κορωνοϊός: Χάος με εκατοντάδες νεκρούς στην Ιταλία - Παίρνουν μέτρα Βρετανία, Ισπανία

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τα μεγάλα μουσεία προσφέρουν επισκέψεις εικονικής πραγματικότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK