Οι ειδικοί στην Ολλανδία συστήνουν και άλλα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Οι ειδικοί στην Ολλανδία συστήνουν και άλλα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Υπάρχει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον, όπως ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Υγείας

080_HL_MBERTRAND_1609152
Οι ειδικοί του τομέα της υγείας που συμβουλεύουν την ολλανδική κυβέρνηση σχετικά με τη στρατηγική για την Covid-19 είπαν πως επιπλέον μέτρα θα χρειαστούν, προκειμένου να επιβραδυνθεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, λίγες ημέρες αφότου το νυχτερινό λοκντάουν που επιβλήθηκε στη χώρα και βρίσκεται τώρα σε ισχύ, παρατάθηκε έως τον Ιανουάριο.

Το NOS επικαλέστηκε πηγές «γύρω» από το πάνελ των ειδικών, οι συστάσεις των οποίων δεν δημοσιοποιούνται μέχρι η κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση.

Ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ είπε σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα, ότι έχει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον.

«Δεν θα πω ποια επιπλέον μέτρα ενδεχομένως θα χρειαστούν», είπε ο ντε Γιονγκ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναμένεται να συναντηθεί με τους υγειονομικούς συμβούλους της αύριο, ενόψει μιας απόφασης σχετικά με την επιβολή νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου, θα παραμείνει σε ισχύ έως τη 14η Ιανουαρίου.

Επιπλέον, τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα ενόψει των εορτών εξαιτίας του υψηλού αριθμού μολύνσεων μεταξύ των παιδιών. Σήμερα, το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε 15.433 νέα κρούσματα Covid-19, ένας αριθμός μικρότερος κατά περίπου 25% σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, όμως πάνω από την κορύφωση οποιουδήποτε άλλου κύματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Mοριακό τεστ ειδικά για τη μετάλλαξη «Όμικρον» ανέπτυξαν ερευνητές

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Κάρμελ», η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε ένα 24ωρο έως και οκτώ βαθμούς!

Νέα πλατφόρμα εμβολιασμού από ιδιώτες γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK