Ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού: Αναπτύχθηκε σε άνθρωπο πριν από μια 10ετία

Ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού: Αναπτύχθηκε σε άνθρωπο πριν από μια 10ετία

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίχθηκε στο σώμα ενός μολυσμένου Κινέζου εργάτη ορυχείου το 2012

coronavirus
Μια διαφορετική εξήγηση για την προέλευση του κορωνοϊού δίνει μία νέα θεωρία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Σύμφωνα με τον Δρ Jonathan Latham του US Bioscience Resource Project, ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίχθηκε στο σώμα ενός μολυσμένου Κινέζου εργάτη ορυχείου, σχεδόν μια δεκαετία πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Το 2012 έξι ανθρακωρύχοι στο ορυχείο Tongguan της επαρχίας Γιουνάν, αρρώστησαν σοβαρά με μια ασθένεια που έμοιαζε με πνευμονία. Τρεις από αυτούς πέθαναν και οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν έως και έξι μήνες.

Ένας Κινέζος ερευνητής που διερεύνησε τους θανάτους για τη μεταπτυχιακή του διατριβή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχαν μολυνθεί από έναν κορωνοϊό που μοιάζει με τον SARS και προέρχεται από νυχτερίδες.

Μόλις ένα χρόνο μετά τους θανάτους, οι επιστήμονες της Γουχάν ανακάλυψαν στις ίδιες σπηλιές έναν ιό με την ονομασία RaTG13, ο οποίος αργότερα διαπιστώθηκε ότι ταυτίζεται κατά 96% με τον SARS-CoV-2, αλλά πρέπει να έχει προκύψει 40 χρόνια νωρίτερα.

Η νέα θεωρία υποδηλώνει ότι η εξέλιξη από έναν ιό όπως ο RaTG13 θα μπορούσε να έχει συμβεί πολύ πιο γρήγορα μέσα στο σώμα ενός ανθρακωρύχου. «Γνωρίζουμε ότι οι κορωνοϊοί ήταν άφθονοι κοντά στο ορυχείο, και γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από τους ανθρακωρύχους νοσηλεύτηκαν για μακρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Δρ Latham.

«Η θεραπεία τους διήρκεσε έξι μήνες και επέτρεψε την εξέλιξη νέων προσαρμοσμένων ανθρώπινων κορωνοϊών. Γνωρίζουμε ότι πολλά ιατρικά δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, οπότε το ερώτημα είναι, τι υπήρχε στα δείγματα και τι έγινε με τους ιούς που βρέθηκαν», πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας έχουν επανειλημμένα ζητήσει λεπτομέρειες για τις αλληλουχίες των ιών που στεγάζονται και μελετώνται στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Ειδήσεις σήμερα

Η επιστροφή του σωματοφύλακα που ξυλοκοπήθηκε άγρια απο 15 άτομα στη Μύκονο - Δείτε φωτογραφίες

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταιγίδες και σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

ΑΑΔΕ: Μαζικές επιστροφές φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ