Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι λόγω Covid στην Ευρώπη

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι λόγω Covid στην Ευρώπη

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε - Συστάσεις για συνέχιση των εμβολιασμών με το φάρμακο της AstraZeneca, καθώς μειώνει τον κίνδυνο νοσηλειών και θανάτων - Σημαντική μείωση στους θανάτους μεταξύ των ηλικιωμένων

kluge_poy
Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου θανάτων λόγω Covid-19 ξεπέρασε η Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Πέμπτη.

Ο Δρ Χανς Κλούγκε, επικεφαλής του Οργανισμού στην Ευρώπη, τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει «σοβαρή» με περίπου 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα να αναφέρονται κάθε εβδομάδα στην περιφέρεια.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια, ο Κλούγκε δήλωσε επίσης ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις είναι πολύ υψηλότερος για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό παρά για εκείνα που λαμβάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα, ο Κλούγκε επισήμανε κάποια «πρώιμα σημάδια ότι η μετάδοση μπορεί να επιβραδύνεται σε πολλές χώρες» και ανέφερε τη «φθίνουσα επίπτωσή του» μεταξύ των ηλικιωμένων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το ποσοστό των θανάτων λόγω Covid-19 μεταξύ ατόμων άνω των 80 ετών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα, έχει μειωθεί σε, σχεδόν, 30% - στο χαμηλότερο ποσοστό της πανδημίας.

«Προς το παρόν, ο κίνδυνος θρόμβωσης είναι πολύ υψηλότερος για κάποιον με Covid-19 από κάποιον άλλο που έχει λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca», είπε. «Ας μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στη μείωση των νοσηλειών και στην πρόληψη των θανάτων», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ΠΟΥ συνιστά τη χρήση του για όλους τους επιλέξιμους ενήλικες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, περίπου τρία εκατομμύρια θάνατοι έχουν συνδεθεί με την Covid-19 παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία και το Μεξικό έχουν αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, ξεπερνώντας, συνολικά, το 1,1 εκατομμύριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Financial Times: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ

Ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα