LIVE

Κορωνοϊός

Άλμπερτ Μπουρλά: «Ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

Bourla2

Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer μιλώντας στην κρατική τηλεόραση  ανέφερε ότι  «σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουν οριστικά  εάν απαιτούνται  προσαρμογές στο εμβόλιο λόγω της μετάλλαξης του ιού» - «Εφόσον χρειαστούν θα γίνουν πολύ γρήγορα» σημείωσε -  Η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου θα λάβει «μεταξύ 90 και 100.000 δόσεων»

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την νίκη της επιστήμης απέναντι στον κορονοϊό και την πανδημία, έστειλε μέσω της ΕΡΤ1 παραμονή των Χριστουγέννων ο Άλμπερτ Μπουρλά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, κάνοντας έκκληση στους Έλληνες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας διότι πλησιάζουμε στο τέλος της περιπέτειας.

«Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο παρακαλώ όλους, φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες» ανέφερε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1.

Στο ερώτημα αν φτάνουμε στο τέλος ήταν κατηγορηματικός: «Το πιστεύω ακράδαντα. Μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή την στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

Ο κ. Μπουρλά σημείωσε ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν άμεσα και εκτίμησε ότι η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου θα λάβει «μεταξύ 90 και 100.000 δόσεων».

«Στην συνέχεια έχουμε νομίζω 2 εκατομμύρια δόσεις που αναλογούν στην Ελλάδα ή 1,9, κάτι τέτοιο, από τα 200 εκατομμύρια που έχει παραλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση…», σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαική Ένωση έχει το δικαίωμα να ζητήσει 100 εκατομμύρια επιπλέον «τα οποία θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους τα δώσουμε».

Ο ίδιος ήταν απολύτως σαφής και για το θέμα της ασφάλειας αναφορικά με τη διανομή των εμβολίων « Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνουν με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας, ελέγχουμε την κάθε λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο στάδιο παραδόσεως αυτών των εμβολίων, επομένως δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Επίσης, ελπίζω ότι παρά το γεγονός ότι είναι ένα γιγαντιαίο έργο η αποστολή εμβολίων σε τόσες χώρες του κόσμου την ίδια στιγμή, νομίζω ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα όταν κάναμε αποστολές στην Αγγλία ή στην Αμερική, που είναι αρκετά περίπλοκο, επομένως νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά».

Σχετικά με την πρόσφατη μετάλλαξη του ιού και το ενδεχόμενο να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ο επικεφαλής της PFIZER ήταν προσεκτικός, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για τα οριστικά στοιχεία της έρευνας : «Νομίζω ότι, για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι, θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε καλύτερα αυτό το νέο στέλεχος που έχει αναπτυχθεί. Σε ότι αφορά τα εμβόλια είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος, αλλά δεν το ξέρουμε αυτή την στιγμή με βεβαιότητα. Πιστεύω ότι έχω δει στοιχεία τα οποία με κάνουν να μπορώ να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες».

Τότε, εξήγησε, «θα έχουμε αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων που κάνουμε αυτή την στιγμή για να δούμε εάν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, ή περισσότερο, ή λιγότερο, το εμβόλιο μας κατά αυτού του νέου ιού».

Ο κ. Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστούν κάποιες προσαρμογές, αυτές θα γίνουν πολύ γρήγορα. «Πιστεύω ότι θα είναι σχετικά γρήγορα αν χρειαστεί αλλά αυτή την στιγμή είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί απλώς θα πρέπει να περιμένουμε δύο εβδομάδες να το επιβεβαιώσουμε».

Σε προσωπικούς τόνους εξομολογήθηκε «αισθάνομαι ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή την θέση και σε αυτή την συγκυρία και κατόρθωσα μαζί με όλο το επιτελείο μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πολύ μεγάλο, βαθύ το συναίσθημα που νιώθω».

Τόνισε ωστόσο ότι η ανάπτυξη του εμβολίου δεν ήταν θέμα τύχης, «ήταν προσπάθεια συγκεκριμένη, οι άνθρωποι ξέρανε τι κάνουνε, αντιμετωπίσαμε χιλιάδες προβλήματα και χρειάστηκε να λύσουμε όλα τα προβλήματα όπως έρχονταν σε εμάς. Όπως σε κάθε τέτοιο έργο, αυτό που παίζει κυρίως λόγο ειδικά για τον ηγέτη, είναι να κάνει τους ανθρώπους του να πιστέψουν ότι μπορεί να γίνει».

Για τα επενδυτικά σχέδια της PFIZER στην Θεσσαλονίκη τόνισε «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τις αιτήσεις που έχουν γίνει και από τους ανθρώπους που τελικά προσλάμβαμε, που είναι ένα μικρό ποσοστό αυτών που κάνανε αιτήσεις.Γύρω στο 20% των αιτήσεων πρέπει να ξέρετε ότι ήτανε Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλλά αυτό το επίτευγμα, ή μάλλον τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας να δημιουργήσουμε ένα digital ερευνητικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη, επειδή ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε και ένα δεύτερο κέντρο το οποίο θα είναι ένα κέντρο παροxής υπηρεσιών ενδοεταιρικά, υπηρεσιών για την Pfizer που θα δίνονται από την Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Και αυτό το δεύτερο κέντρο θα απασχολήσει τουλάχιστον 350 άτομα, επομένως μιλάμε για περίπου 600 άτομα σε πρώτη φάση που θα προσλάβουμε στην Θεσσαλονίκη και αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος».

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο αναφέρθηκε στην γενέτειρα του την Θεσσαλονίκη.

«Είναι η πατρίδα μου, είναι το μέρος που έχω όλους τους καλούς μου φίλους. Οι καλοί μου φίλοι είναι από τα χρόνια του λυκείου, είναι το μέρος που έχω τους συγγενείς μου, την αδερφή μου, τα ανίψια μου. Είναι η πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο».

Αποκάλυψε ακόμα τι τον ρωτούσαν και τι απαντούσε στους Θεσσαλονικείς που αγωνιούσαν «Με ρωτούσαν όλα τα πράγματα που ρωτάει όλος ο κόσμος. Πότε θα έχουμε εμβόλιο, άμα νομίζω ότι θα έχουμε εμβόλιο, άμα νομίζω ότι θα είναι ασφαλές, άμα νομίζω ότι θα τελειώσει η πανδημία, άμα νομίζω ότι θα βρούμε θεραπείες και φυσικά, επειδή με αγαπούνε, ρωτούσανε και για εμένα πως τα πάω, άμα αντέχω στην πίεση, άμα μπορούνε να κάνουν για εμένα όλα τα πράγματα που περιμένεις».

Με σεμνότητα απάντησε τέλος στην ερώτηση αν αντέχει την πίεση που προκαλεί το τεράστιο εγχείρημα «νομίζω ότι αντέχω».

Ειδήσεις σήμερα: 

Προβληματισμός από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού – Σε συναγερμό η Μεγάλη Βρετανία

Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Στο 0,67 ο δείκτης μετάδοσης - Έντονο επιδημιολογικό φορτίο σε Κεντρικό και Βόρειο Τομέα Αθηνών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Μπουρδας

Το ότι είναι θέμα χρόνου το ξέρουμε μεγάλε. Τη συνέχεια να δούμε.

?

Γιατί πούλησες όλες σου τις μετοχές πες ;)

κυριε Μπουρλα

ασε εδω ο κούλης πηγε να μας δουλεψει αγρια με επικοινωνιακες μπαρουφες για ληψη εμβολιων 2 εκατομμυριων το μηνα και τελικα πηρε μην πω προπαγανδα τυπου βορειας κορεας ...

Για κοιτα φατσα

για να σε πεισει να κανεις εμβολιο. Αυτος και ο τουρκος. Ουστ ρε γερμανοπιονια

Εντάξει Χριστούγεννα

είναι ας περάσουμε καί ένα μήνυμα αισιοδοξίας θα σκέφτηκε..Για να φτάσουμε στο τέλος θα περάσει αρκετός καιρός με ριζικές αλλαγές

Γεωργία

Μήπως να μας εξηγήσει ο κύριος γιατί ο ίδιος δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο της εταιρείας του?

...

Το εμβόλιο το κάνατε, κύριε Μπουρλά; Δεν μπορείτε να φτιάξετε μια δόση παραπάνω για τον εαυτό σας, παρά... χαρίζετε τη σειρά σας σε κάποιον άγνωστο;

μηπως

...να σας χωσουν ολους σ ενα κλουβι να σωθούμε ;

Από τι να σωθείς ρε καθυστερημένε ???

Κορωνοϊός που σου χρειάζεται μπας και έρθεις στα συγκαλά σου

Μήπως τον παίζεις?

Σε έχει πειράξει

"Κανένα πρόβλημα στην Αγγλία" λέει το πασοκικό λαμόγιο!

2 μεταλλάξεις,lockdown,χαλασμένα ψυγεία και εμβόλια στα σκουπίδια!Που τον βρήκατε ρε;

Johny

Αυτός ευθύνεται για τις μεταλλάξεις? Έλεος με το κάθε αμόρφωτο τρολ εδώ μέσα.

Dim

Μαζεψε τα κομπλεξ σου

Τι σχέση έχουν οι μεταλλαξεις με την Pfizer? Τι σχέση εχουν τα βρετανικα Lockdown τα οποια

ευθυνονται αυτοι , με την Pfizer? Οι παραδόσεις και η οργανωση ειναι σε Top Level! Μπουρλας αρχηγος

Nikolai Nikolayev

Τι σχεση εχει το ψυγειο και η καταστροφη των εμβολιων με το επιτυχημενο εμβολιο και τον ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ Μπουρλα ρε γιδι; Επισης, ρε ζωο εχουν πει οτι δεν υπαρχει ζητημα με τις μεταλλαξεις οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου. Προβατα ψεκαδες να κανετε το εμβολιο τελευταιοι να ησυχασουμε απο εσας.

θύελλα στον εγκέφαλο

βλάκα η Φαρμακευτική του παράγει εμβόλια, δεν κατασκευάζει ψυγεία. Η θύελλα στον εγκέφαλό σου δημιουργεί σχόλια - παραλληρήματα.

Κωστας

Άνοιξε ρε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς! Πού ξέρεις, μπορεί να τα παίρνεις και να σου αρέσει! Έλεος πια με τους αλαλαγμούς σας!

Βλε

Βλεπω εναν εκνευρισμό. Μαλλον γιατί φέρνει 600 θεσεις εργασίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Κούλη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία