Άλμπερτ Μπουρλά: Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ, γράφει η Handelsblatt

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ, γράφει η Handelsblatt

Αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας στον επικεφαλής της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά - Εκτενής αναφορά στις ελληνικές του ρίζες

albert_bourla
«Ο επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ - Οι ΗΠΑ τιμούν τον Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού». Με αυτόν τον τίτλο η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt σκιαγραφεί το πορτραίτο του Άλμπερτ Μπουρλά, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ελληνικές ρίζες του.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μαζί με τους Ουκγούρ Σαχίν και Έζλεμ Τουρετσί, το ζεύγος μεταναστών της Biontech από την Τουρκία, ο Έλληνας μετανάστης Μπουρλά έχει γράψει ιστορία». Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μπουρλά «σε αντίθεση με άλλες αμερικανικές επιχειρήσεις, αποποιήθηκε τα δισεκατομμύρια της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του εμβολίου στα πλαίσια της “operation wharp speed” και το αιτιολόγησε επικαλούμενος την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας, αλλά και το ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την πολιτική».

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «ο Μπουρλά είναι γιος εβραϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχει και σήμερα ακόμη σπίτι στην Ελλάδα. Το προφίλ του στο Twitter δείχνει την ελληνική και την αμερικανική σημαία. Έκανε το διδακτορικό του στη βιοτεχνολογία, στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί άρχισε να εργάζεται ως κτηνίατρος, εωσότου, σε ηλικία 32 ετών, προσελήφθη στην Pfizer, αρχίζοντας από το τμήμα της κτηνιατρικής. Δύο χρόνια αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του, εγκατέλειψε την πατρίδα του για να εργαστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης. Πριν αναρριχηθεί στη θέση του CEO είχε διατελέσει υπεύθυνος για το τμήμα εμβολιασμού».


handelsblatt


Πηγή: Deutsche Welle


Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως για νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ: «Θέλετε να εισάγονται υποψήφιοι με λευκές κόλλες;»

Η ΕΕ θα παραγγείλει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από την Pfizer

Ολυμπία Οδός: Ξεκινά η χιλιομετρική χρέωση στα διόδια - «Διορθώνεται μια αδικία» λέει ο Κώστας Καραμανλής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ