Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 47.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 47.000 οι νεκροί

Πάνω από 47.000 οι νεκροί!

nhs_britain_coronavirus
Πάνω από 47 χιλιάδες είναι οι νεκροί στη Βρετανία από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον είναι κατά δέκα χιλιάδες μεγαλύτερος από αυτόν που είχαν εκτιμήσει μέχρι τώρα οι αρμόδιες αρχές του Λονδίνου.

Τα νέα στοιχεία για την θνητότητα στη Βρετανία έρχονται από την Υπηρεσία Εθνικής Στατιστικής και δείχνουν ότι 3.810 θάνατοι καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου.

Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων όμως είναι πάνω από 47.000, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικής Στατιστικής.

Συνολικά καταγράφηκαν 42.173 θάνατοι από τη νόσο Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 15 Μαΐου και όχι 31.944 που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο τελευταίος επίσημος αριθμός των νεκρών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του Λονδίνου έως την Κυριακή ήταν 36.914 θάνατοι.

Κλείσιμο
Υπήρξαν 3.810 θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία που καταγράφηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου.

Με τον πραγματικό αριθμό των νεκρών για Αγγλία και Ουαλία να υπολογίζεται σε 47.300, τα τελευταία στοιχεία από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, δείχνουν ότι 3.546 θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταγράφηκαν στη Σκωτία έως τις 17 Μαΐου.

Και τα τελευταία στοιχεία από τον Οργανισμό Στατιστικής και Έρευνας της Βόρειας Ιρλανδίας έδειξαν ότι 664 θάνατοι από τη νόσο Covid-19 είχαν καταγραφεί στη Βόρεια Ιρλανδία έως τις 20 Μαΐου. Με βάση αυτά τα στοιχεία, αυτό σημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 46.383 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο κορωνοιός είναι αναφέρεται ως αιτία στο πιστοποιητικό θανάτου.

Επιπλέον, 964 ασθενείς που νόσησαν από το κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν στην Αγγλία πέθαναν μεταξύ 16 έως 24 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το οποίο, μαζί με το συνολικό αριθμό 46.383 εγγεγραμμένων θανάτων, δείχνει το συνολικό αριθμό θανάτων για το Ηνωμένο Βασίλειο που πλέον φθάνει τις 47.300.

Από τους θανάτους που αφορούν τη νόσο Covid-19 και αναφέρθηκαν έως τις 15 Μαΐου, το 65,1% καταγράφηκε σε νοσοκομείο, το 28,3% σε οίκους ευγηρίας, το 4,6% στην οικία και το 1,3% σε ξενώνες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρετανία: Παραιτήθηκε υφυπουργός επειδή ο Κάμινγκς παραμένει στη θέση του, ενώ έσπασε την καραντίνα

Πώς ο κορωνοϊός «γονάτισε» τις αεροπορικές εταιρείες - Η οικονομική κρίση σε αριθμούς

Τι είναι τα ορολογικά τεστ κορωνοϊού - Ποιες οι δυνατότητες και οι περιορισμοί τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ