Κορωνοϊός - Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κηρύσσει τον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κηρύσσει τον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας

Τα αρκετά παραπανίσια κιλά έστειλαν τον Βρετανό πρωθυπουργό στην εντατική όταν νόσησε από τον νέο κορωνοϊό

boris_johnson_1
Μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατάλαβε ότι τα παραπανίσια κιλά ήταν η βασική αιτία που νόσησε βαριά από τον νέο κορωνοϊό.

Γι' αυτό το λόγο, ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας που αφορά μικρούς και μεγάλους.

Ο ίδιος μάλιστα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, παροτρύνει τους συμπολίτες του να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο και να περπατάνε περισσότερο.

Επιστήμονες είχαν δηλώσει ότι η υγεία του 55χρονου συντηρητικού πρωθυπουργού της Βρετανίας επιδεινώθηκε καθώς μολύνθηκε από τη νόσο Covid-19 επειδή είναι σημαντικά υπέρβαρος. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», το βάρος του εκκεντρικού πρωθυπουργού αγγίζει τα 109 κιλά.

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο αδύνατοι υπουργοί της κυβέρνησης του Λονδίνου ανάρρωσαν πολύ πιο γρήγορα», είχε δηλώσει ο Βρετανός καθηγητής Καρδιολογίας Ασιμ Μαλχότρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα αρκετά παραπανίσια κιλά του ήταν ο βασικός παράγοντας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς ο κίνδυνος θανάτου από τον νέο κορωνοϊό είναι δεκαπλάσιος σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Χθες, πάντως, στις 8 ώρα Αγγλίας, όπως είθισται κάθε Πέμπτη, ο Βρετανός Πρωθυπουργός όπως και πολλοί συμπολίτες τους βγήκαν στο πεζοδρόμιο για να χειροκροτήσουν με θέρμη τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δίνουν σκληρή μάχη με τη νόσο.

Κλείσιμο
Boris Johnson and Carrie Symonds clapping for NHS and for Carers .   #ThankYouNHS #ClapForCarers


Θέλοντας να μοιραστεί την υποστήριξή του προς το προσωπικό της πρώτης γραμμής του έθνους, έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που φροντίζουν όλους εμάς όταν τους χρειαζόμαστε περισσότερο. Απόψε, χειροκροτούμε για όλους εσάς».

Στο πλευρό του χθες βρέθηκε και η μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, η οποία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά της γέννα της πριν από δύο εβδομάδες. Και όπως δείχνει ο φακός, η σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν ιδιαίτερα κομψή, σαν να μην έγινε μαμά πριν από 15 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνια η επιτυχία της Ελλάδας στην εποχή του κορωνοϊού γράφουν οι Financial Times - Το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Καιρός: Καύσωνας για... «Γκίνες» στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ για το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Πόσοι πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να ελεγχθεί η πανδημία; - Οι ειδικοί απαντούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης