Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Στην Εντατική νοσηλεύεται ομογενής γιατρός

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Στην Εντατική νοσηλεύεται ομογενής γιατρός

Εισήχθη στο NYU Hospitalist Cornell - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπευτική αγωγή - Τέσσερις οι ομογενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό - Περίπου 20 άτομα νόσησαν ύστερα από κρητικό γλέντι!

22488290
Σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ομογενής ιατρός, ο οποίος εισήχθη στο NYU Hospitalist Cornell πριν από μερικές μέρες, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Δρα Παναγιώτη Μανώλα που μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», η κλινική του εικόνα θεωρείται βελτιωμένη, ενώ άπαντες αναμένουν να δουν ποια θα είναι η περαιτέρω ανταπόκριση του οργανισμού του μέχρι και την Τετάρτη.

«Ο συνάδελφος παραμένει στην Εντατική διασωληνωμένος, αλλά είναι καλύτερα κατά 20 – 30%. Η κατάστασή του είναι σοβαρή. Μέχρι την Τετάρτη δεν μπορεί να βγει από την Εντατική. Οπως πληροφορηθήκαμε, του χορηγήθηκε κι ένα νέο φάρμακο», ανέφερε ο Δρ. Μανώλας.

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», συνολικά είχε απαιτηθεί να νοσηλευτούν 4 ιατροί, με τους τρεις να ανταποκρίνονται στις θεραπευτικές αγωγές και να λαμβάνουν εξιτήριο τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, τουλάχιστον άλλοι πέντε ιατροί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοίό, η κατάστασή τους όμως είναι ελεγχόμενη και δεν έχει χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάτι περισσότερο από κατ’ οίκον θεραπεία και απομόνωση.

Τέσσερις ομογενείς νεκροί - Το μοιραίο γλέντι

Συνολικά τέσσερις είναι οι ελληνικής καταγωγής πολίτες που έχουν χάσει την ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοτπικός σταθμός ANT1 τα δύο θύματα κόλλησαν τον κορωνοϊό, σε κρητικό γλέντι που έγινε στη Νέα Υόρκη προ ημερών. Αυτό το γλέντι συγκέντρωσε πάνω από 200 άτομα και έχουν ήδη νοσήσει 15 με 20 άτομα ακόμα.

Σημειώνεται ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα από τον κορωνοϊό σε όλες τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ - ΑΝΤ1

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ποιοι κάνουν «χρυσές» δουλειές εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός: Αύξηση των τεστ στα 100.000 την ημέρα σχεδιάζει το Βερολίνο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εκτός αυτο-απομόνωσης πλέον ο Κάρολος



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης