Κατάθεση «φωτιά» της Βαρβάρας Φύτρου για το Μάτι: Βρείτε ποιοι φταίνε, υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση

oikogeneiaf

Έχει  καταθέσει μήνυση κατά της Ρένας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους τέως αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ - Τι λέει ο δικηγόρος της

Με μία κατάθεση κόλαφο η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιέγραψε τη θέση της για τα όσα εκτυλίχθηκαν τη «μαύρη» Δευτέρα της 23ης Ιουλίου.

Η κα Φύτρου, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακή, στάθηκε στη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από μία εβδομάδα κατά των Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Σωτήριο Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου» κατέθεσε.

«Σας παραδίδω τη μήνυσή μου. Εμμένω σε όσα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κακουργηματική έκθεση. Για όλα τα άλλα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα βρείτε. Δείτε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Θεωρώ ότι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι αποκλειστικά είναι αυτοί τους οποίους κατήγγειλα με τη μήνυσή μου» πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

«Δεν υπήρχαν κρουνοί, ούτε περιπολίες, ούτε καν αντιπυρικές  ζώνες»

Ο δικηγόρος της κα Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Οπως αναφέρουν τα έγγραφα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Μαραθώνα, που είχε γίνει τον Απρίλιο, γινόταν λόγος για τα προβλήματα όσον αφορά την πολιτική προστασία του δήμου. «Ο τομέας πολιτικής προστασίας στον Δήμο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά από πλευράς οργάνωσης δυνατοτήτων προσβασιμότητας στην επέμβαση και διαχειριστικής αποτελεσματικότητας από τον Δήμο».

«Η προσβασιμότητα των ακτών θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά από το ΣΒΑΚ αλλά και να υιοθετήσει προτάσεις και λύσεις μέσα από τη διαβούλευση. Θα πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο πρότασης για την πρόσβαση στο παράκτιο άλσος, το οποίο θα αποτελεί μετά από διαβούλευση τη θέση του Δήμου και θα έχει και τη σύμφωνη άποψη των δημοτών», σημειώνεται χαρακτηριστικά στον στρατηγικό σχεδιασμό.

«Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 185 από το 2007, έξι μήνες αφότου αναλάβει δήμαρχος πρέπει να καταρτίσει επιχειρησιακό πρόγραμμα. Αυτό δεν έγινε ποτέ στον Δήμο Μαραθώνα, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται από το νόμο. Η κ. Δούρου είχε ενημερωθεί. Για την τήρηση της νομιμότητας και για την εφαρμογή των διατάξεων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη υπεύθυνη είναι η Εισαγγελία. Εχουμε έναν νόμο ο οποίος δεν τηρήθηκε» δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε: «Ο καθένας με τη δική του αναλογία έχει ευθύνη. Γιατί δεν καταρτίστηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα εν προκειμένω; Ερχεται στο δημοτικό συμβούλιο του Απριλίου πριν από τις πυρκαγιές και λέει πως πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για την πολιτική προστασία. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τα στείλει αυτά στην Περιφέρεια.

«Δεν υπήρχαν λειτουργικοί κρουνοί. Δεν υπήρχαν εγκατεστημένες περιπολίες πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν υπήρχαν καν αντιπυρικές ζώνες. Δεν υπήρχαν άνθρωποι σχετικοί να ενημερώσουν τον κόσμο για την πυρκαγιά. Δεν υπήρχαν ούτε κανόνια εκτόξευσης νερού στον Δήμο. Δεν υπήρχε πρόνοια προσπέλασης στη θάλασσα. Δεν υπήρχαν οι αρμόδιοι άνθρωποι να εκκενώσουν και να λάβουν μέτρα για το χώρο. Δεν υπήρχε τίποτα από τα όσα απαιτεί ο νόμος για την πολιτική προστασία. Ξεσπάει η φωτιά, ξεκινάει από το Νταού Πεντέλης και καίγονται στο Μάτι. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και το σύστημα είναι εντελώς ανύπαρκτο, κόβουν το δρόμο στη Μαραθώνος και στέλνουν τα αυτοκίνητα κάτω στο Μάτι και στην παραλία, όπου εγκλωβίζονται άτομα και καίγονται. Αν πήγαιναν τα οχήματα η φωτιά θα έσβηνε στο Νταού Πεντέλης», επισήμανε ο δικηγόρος της κα Φύτρου.

«Εν τω μεταξύ, η αδράνειά τους και οι εγκληματικές τους ανθρωποκτόνες πράξεις και παραλείψεις αποδεικνύονται διότι μία άλλη υπηρεσία δημοτική εφαρμόζει πρόγραμμα επιχειρησιακό που λέγεται “Θεμιστοκλής” και αυτός είναι ο Δήμος Αθηναίων. Τι κάνει λοιπόν; Συγκεντρώνει αμέσως τα πούλμαν που με σύμβαση είχε δεσμεύσει. Στέλνει Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, στέλνει τους αρμόδιους που ήταν εκπαιδευμένοι γι’ αυτό το λόγο και προβλέποντας πιθανή πυρκαγιά σε άμεσο χρόνο παίρνουν 721 παιδιά μαζί με 50 πρόσκοπους και τα μεταφέρουν στους γονείς τους. Την ίδια ώρα πιο πάνω και πλησιέστερα της φωτιάς ήταν το Λύρειο Ιδρυμα όπου και εκεί σώθηκαν οι άνθρωποι. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν αυτό που έπρεπε και άλλοι δεν έκαναν τίποτα και είχαμε 96 νεκρούς. Να μας πουν γιατί έκοψαν το δρόμο και γιατί δόθηκε προτεραιότητα σε εκκενώσεις σε άλλα σημεία», επισήμανε ο κ. Καπερνάρος.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

εςεφς

ναι, ανθρωποκτονια απο προθεση... ειπε η ασχετη με οτιδηποτε. να μην κανατε αυθαιρετο κυρα μου. λυπαμαι για οτι σας συνεβει πραγματικα αλλα δε μπορειτε να ριχνετε αλλου τις ευθυνες. δεν ειναι στο σχεδιο, πως να το κανουμε.τελος

isonomia-isopolitia

Δεν νομίζω να έλεγες τα ίδια αν είχε καεί η δική σου οικογένεια! Ούτε λυπάσαι για ό,τι της συνέβη. Ο χαρακτηρισμός "κυρά μου" δείχνει τη νοσηρή "υπεροχή" που νοιώθεις: "εγώ δεν θα βρισκόμουν ποτέ στη δική σου θέση". ΑΙΣΧΟΣ!!! Όσοι έκτισαν παράνομα δεν πρέπει να αποζημιωθούν, ούτε να ενισχυθούν οικονομικά. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και κατά τη γνώμη σου "τιμωρήθηκαν" επειδή αυθαιρέτησαν. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν να σκέφτεται τόσο μισάνθρωπα και αποκρουστικά! Εύχομαι τουλάχιστον, αν εργάζεσαι (που δεν είναι πιθανό για μένα), να μην σου έχει ανατεθεί κρίσιμη θέση ευθύνης...

Άδικα χάνει τον ...χρόνο της....

Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχε αναθέσει την υπόθεση της,η χαροκαμμένη μάνα και σύζυγος σε τίποτα....Αλβανά? Γιατί άν περιμένει απο την...Ελληνική "δικαιοσύνη" πιάστ'το αυγό και κούρευτο!!!!

χαχαχα

να συλληφθούν και αυτοι που ηταν αιτια να παρουμε τους ολυμπιακους αγωνες που μας χρεωσαν γενεες.αν αυτα τα πεταμενα λεφτα τα διαθεταμε για υποδομες δεν θα υπηρχαν τετοιες τραγωδιες.Μας εφαγε η μεγαλομανία και οι μιζες των πολιτικων.

Κουράγιο

Κουράγιο και στην εν λόγω γυναίκα και σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων! Μεγάλο κακό και ας μην ήξερα κανέναν!

Ελένη Λ.

Αυτα συμβαινουν οταν εχεις να κανεις με εναν ανευθυνο λαο που επιβραβευει λαικιστες, ψευτες, ανεχεται ολους τους ανικανους, ανηθικους, χαβαλεδες, καταληψιες που οχι μονο δεν εβαλαν μυαλο, αλλα κατηγορουν και τους ικανους με προσφορα.

Νάγια Οικονόμου

Απόδοση ευθυνών κ τιμωρία! Άμεσα!

Χρηστης

Δυστηχως οπως δεν πιαστηκαν οι αριστεροι <<επαναστατες>> που καψανε αθωους συμπολιτες μας στην Μαρφιν ετσι θα γινει και τωρα.. σε τετοια θεματα οι κομμουνιστες δεν δειχνουν ιχνος ανθρωπιας. Το μονο πραγμα που αποδεδειγμενα τους νοιαζει ειναι οι λαθρο, οι τρομοκρατες της 17Ν, και η παραμονη στην εξουσια.

ΔυστΥχως ....κοπανε,

που εχεις και αποψη..... ( Ενω οι δεξιοι , πιαστηκαν ....με τους 63 νεκρους στην Ηλεια .....)

Φταιει

ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ........!!!!!!

Mαρία

Το έχω ξαναπεί: σταματάει το μυαλό σου μπροστά στην τραγωδία αυτής της οικογένειας! Δεν αντεχω να βλέπω αυτή τη φωτογραφία της άλλοτε ευτυχισμένης οικογένειας που θα μπορούσε να είναι η δική μας. Μακάρι να δικαιωθεί η γυναίκα, μακάρι να δικαιωθούν οι ψυχές που μαρτύρησαν τόσο φρικτά και άδικα, μακάρι να βρει τη δύναμη να συνεχισει. Ειναι στις προσευχές μου και ας μην την ξέρω και τα πρόσωπα των παιδιών της θα μας στοιχειώνουν για πάντα. Μακάρι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, μακάρι....

Χψω

Έτσι είναι, οι φωτογραφίες των αδικοχαμένων θυμάτων στοιχειώνουν όλους εμάς, και ας μην τους γνωρίζαμε ... τους γνωρίσαμε όταν έμελλε να μοιραστούμε μαζί τους τις ανείπωτες στιγμές φρίκης του θανάτου τους ...

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kolonaki_main01

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία - Επί τόπου έσπευσαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η Πυροσβεστική - Διαπιστώθηκε ότι ο χαρτοφύλακας περιείχε έγγραφα

1
xionia_main01

Με βροχές καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική - Χιονόστρωση προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές θα πληγούν από έντονες χιονοπτώσεις - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι - Γιατί η Ωκεανίδα «ξεγέλασε»  τους επιστήμονες - Δείτε χάρτες

1