«Οργανωμένο το σχέδιο να αρπάξουν τις περιουσίες μας», λένε Έλληνες της Χειμάρρας

«Οργανωμένο το σχέδιο να αρπάξουν τις περιουσίες μας», λένε Έλληνες της Χειμάρρας

Απάντηση των προκλητικών ενεργειών του Έντι Ράμα

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στα Τίρανα με επίκεντρο τις εντολές εκκένωσης των σπιτιών τους που έλαβαν 19 οικογένειες Ελλήνων ομογενών στην Χειμάρρα της Αλβανίας
, για τις οποίες το ελληνικό υπουργείο ζήτησε να ανακληθούν άμεσα.

Ελληνες της Χειμάρρας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας σχολιάζει ότι παραχαράσσεται η ιστορία, ενώ κάνει λόγο «για μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων».

«Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα». 

Η ανακοίνωση Ελλήνων της Χειμάρρας
 
Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες με την απαράδεκτη επίθεση που δεχόμαστε από την αλβανική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό της χώρας πιστεύουμε ότι ως αμέσως βαλλόμενοι είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να απαντήσουμε. 

«Όπως έγινε ευρέως γνωστό, στις 28 Οκτωβρίου την ημέρα που στην Χειμάρρα γιορτάζαμε την εθνική μας επέτειο, εστάλησαν 19 ειδοποιητήρια από τον δήμαρχο για την κατεδάφιση αντίστοιχων σπιτιών και καταστημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι πάνω από 100 ετών. Τα ειδοποιητήρια αυτά εστάλησαν αποκλειστικά σε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ήταν «λιτά» χωρίς καν αναφορά στο νομικό πλαίσιο της διαταγής.

Το ειδοποιητήριο έδινε προθεσμία εκκένωσης εντός 5 ημερών με την δικαιολογία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας. Ενώ η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε στο άκουσμα αυτής της είδησης, η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου για την υφαρπαγή της περιουσίας μας, την απογύμνωση από οικονομικούς πόρους και εν τέλει τον εξαναγκασμό μας σε εγκατάλειψη της Χειμάρρας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως την ώρα που κατεδαφίζονται αυτά τα κτίσματα, στις Παραλίες του Λειβαδιού, στο Ποτάμι, στον Δραλαίο και στο Κηπαρό έχουν δοθεί άδειες ανέγερσης πολυώροφων κτισμάτων (ξενοδοχείων/ πολυκατοικιών) σε μη ντόπιους με διάτρητα και πλαστά έγγραφα. 

Ημερομηνία ορόσημο της τελευταίας πράξης του δράματος που ζούμε ως κοινότητα ήταν η 31η Ιουλίου του 2014 όταν ο αλβανός πρωθυπουργός αποκάλυψε σαφώς την σκοπιμότητά του για την Χειμάρρα. Από το βήμα της αλβανικής βουλής, κατά την συνεδρίαση για την νέα διοικητική διαίρεση ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να κερδίσει την συναίνεση των εθνικιστών Αλβανών βουλευτών «η Χιμάρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα».

Έτσι στην λήξη της συνεδρίασης ψηφίστηκε η καινούρια διοικητική διαίρεση της Αλβανίας που ένωνε τον δήμο μας με άλλες περιοχές, ξένες προς τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας σε αντίθεση με όσα προβλέπει ακόμα και το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα. Αμέσως μετά η συνέχεια του σχεδίου εξελίχθηκε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2015 όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έκανε τα πάντα για να εκλεγεί το πειθήνιο όργανο του ο Γκόρος. Για να είναι εντελώς σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του παρά την εγγύηση που του έδινε η υλοποίηση της διοικητικής διαίρεσης, ασχολήθηκε προσωπικά με το διορισμό του Γκόρου ως δημάρχου. Ερχόμενος τρεις φορές προεκλογικά στην Χειμάρρα, έστησε ένα σκηνικό τρόμου για να εκβιάσει τον λαό της και να υφαρπάξει την ψήφο του. Τελικά αφού πήγαμε σε εκλογές χωρίς παρατηρητές και χωρίς συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή, το αποτέλεσμα για τον κύριο Ράμα και τον κύριο Γκόρο ήταν το επιθυμητό.

Θέλουμε να καυτηριάσουμε και να παραδώσουμε στην χλεύη της ιστορίας όλους αυτούς τους «Έλληνες» οι οποίοι συνεργάστηκαν και συναίνεσαν ώστε να έχουμε το μοιραίο τρίδυμο Ράμα – Κοκδήμα - Γκόρο στην εξουσία της Χιμάρας. Αμέσως μετά την εκλογή του κυρίου Γκόρου μπήκε μπροστά το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών και αφελληνισμού της Χειμάρρας καλυπτόμενο πίσω από όμορφα λόγια και υποτιθέμενους σχεδιασμούς όπως πολεοδομική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, επαναξιοποίηση κτλ.

Όλοι εμείς, εδώ και ενάμιση χρόνο καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτό το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο  βρίσκοντας συνήθως μη ευήκοα ώτα (4 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, υπομνήματα σε φορείς και ξένες πρεσβείες, επιστολές προς την πολιτεία,  παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α.) 

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα αφού τρομοκρατεί τον λαό της Χειμάρρας, παραχαράσσοντας την ιστορία του. Προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων αμφισβητώντας της ελληνική εθνική μας καταγωγή και στερώντας το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό. 

Σχετικά με την φιλοδοξία του να παριστάνει τον ιστορικό, έχουμε να του συστήσουμε να περιοριστεί στα καθήκοντά του γιατί έχει την θλιβερό προνόμιο να πρωθυπουργεύει στην φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και να ηγείται της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Αλβανία.

Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά μας. 

Υπογράφοντες:
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ / ΚΕΑΔ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΜΑΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»  (Ελλάδα)
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ.

ΑΑ

Η Ελληνική μειονότητα στην γειτονική χώρα, ξεριζώνεται με παράνομες και ποταπές διαδικασίες. Το κράτος μας όπως πάντα σφυράει κλέφτικα και αρπάζει σφαλιάρες. Ρωτάω: Αν αυτό το έκανε η Ελλάδα σε οποιαδήποτε μειονότητα - Αλβανική, Πακιστανική, Μουσουλμανική κοινότητα, ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ, - και δικαίως - ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Ξυπνήστε χαιβάνια Έλληνες, παρτάκηδες μια ζωή. Μέχρι την Ακρόπολη θα σας έρθουν Αλβανοι και Τούρκοι κι εσείς 50 χρόνια κοιτάτε τον κώλο σας ο καθένας χωριστά.

Διεθνής

Δεν ειναι καιρός για αντίμετρα; απελάσεις παράνομων,μπλόκο στην στήριξη ενταξης στη ΕΕ και αλλα ποσα εργαλεια που εχει διαθεσιμα μια χωρα για να μην αναφερω το σημαντικοτερο,επιχειρησεις της Διωξη ναρκωτικων/οπκε/εκαμ στην ηπειρο στα ελληνοαλβανικα συνορα για να χτυπηθουν ορισμενα συμφεροντα ναρκοκαρτελ που φτανουν μεχρι και τις τσεπες του εντι ραμα.Εκει πονανε οι αλβανοι βαλτε και την βορεια ηπειρο πισω στα σχολικα βιβλια μια που οι τουρκαλβανοι ποτε δεν αφαιρεσαν τα αντιστοιχα συμφωνηθεντα απο τις επιτροπές των 2 υπουργείων παιδειας Κραταμε την ισορροπια απεναντι στην μιλιταριστικη και ακρα εθνικιστικη τουρκια των παραβιασεων/διεκδικησεων χαρη στη αεροπορία και επιτρέπουμε στο αδυναμο minion της να μας ριχνει τετοιες καρπαζιες;

Ως εδω και μη παρεκει

Συμφωνω και επαυξανω. "Ευγενικο" ειδοποιητηριο (αλλοι το λενε τελεσιγραφο...) να σταματησουν αμεσως διαφορετικα αμεση απελαση 10.000 Αλβανων καθε μηνα και βετο σε ολα τα επιπεδα για 5 χρονια. Να πανε πισω να τους βρει ο Ραμα δουλεια και σπιτι. Υπολογιζεται οτι εχουμε στην Ελλαδα τουλαχιστον 500.000 καταγεγραμενους Αλβανους και αν προσθεσει κανεις και ολους τους παρανομους φτανουμε σε ζουμερα συνολικα νουμερα της ταξης των 750.000 Αλβανων. Μην τυχον βγει και κανενα αλληλεγγιο ζωο να αντιταχθει γιατι μονο λυντσαρισμα του αξιζει. Με ανακοινωσεις και χαδια δεν βγαινει νοημα οταν εχεις να κανεις με δαυτους. Και ας μη ξεχναμε οτι με την πολιτικη της 'καλης γειτονιας' θρεψαμε ολα τα θηρια τριγυρω μας. Καιρος ειναι να αρχισουν τα οργανα απο την πλευρα μας. Τιποτα δεν χαριζεται ουτε και ανταμοιβεται σ αυτο το κοσμο.

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ

Η αχαριστία τους δεν έχει όρια. Αφήστε τους να πεινάσουν πάλι, να πάνε πίσω στη χώρα τους που τόσο αγαπούν και διαφημίζουν, στον Αλβανικό "παράδεισο", που τρώει ο ένας τον άλλο. ΟΞΩ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΙ από την Ελλάδα, ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

ταραξτε τους στη νομιμοτητα

Πατε τους στο ευρωπαικο δικασηριο ανθρωπινων δικαιωματων να μαθουν να κατεδαφιζουν διατηρητεα σπιτια 100 χρονων που προυπηρχαν οποιουδηποτε πολεοδομικου και τα συνεπεια δεν ειναι αυθαιρετα... Το δικαιωμα σας στη περιουσια προστατευεται απο το πρωτο πρωτοκολλο της εσδα... Και η αλβανια οφειλει να συμμορφωνεται με τις ευρωπαικες συμβασεις ... Πηγαινετε τους να πληρωσουν αποζημιωσεις γι αυτα που κανουν .. η

Ρε σεις,

οι φραγκοι αρπαζουν τις περιουσιες των ελληνων του κρατιδιου, οι αλβανοι με τις περιουσιες των χειμαριωτων θα κωλωσουνε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skoini

Οι γονείς του 26χρονου κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά - Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του τραγικού συμβάντος - Λίγες ημέρες πριν, μια 17χρονη κοπέλα είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο στη Λαμία

AEGEAN_01

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αεροπορικής γιορτής της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μια μοναδική πτήση έξι μαχητικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων πάνω από την Αθήνα, με διαδοχικές διελεύσεις πάνω από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό

190603121411_Pwliseis__1_

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναλύει στο Newsauto.gr τι εξετάζουν για τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, τα γυρισμένα χιλιόμετρα, τα ΚΤΕΟ, τον γηρασμένο στόλο αλλά και την ηλεκτροκίνηση.