LIVE

Κορωνοϊός

H νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταργηθεί η πρωινή προσευχή

H νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταργηθεί η πρωινή προσευχή

Ζητά ακόμα μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία και δυνατότητα απαλλαγής για τους μαθητές, αλλά και αποδέσμευση του λυκείου από τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό, προτείνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή της με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή».

Στην εισήγησή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
1. Θεσμοθέτηση διετούς προσχολικής δημόσιας εκπαίδευσης, που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα, σε κτίρια με σύγχρονες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό.
2. Θεσμοθέτηση της 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θέσπιση ενιαίου λυκείου θεωρίας και πράξης (με κατάργηση του σημερινού διασπασμένου σε Γενικό Λύκειο- Επαγγελματικό Λύκειο- Επαγγελματική Σχολή).
3. Θεσμοθέτηση ενός αναβαθμισμένου κύκλου μεταλυκειακής δημόσιας και δωρεάν τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως βασικού συστατικού στοιχείου της δημόσιας εκπαίδευσης, που να καλύπτει επαρκώς το σύνολο των τεχνολογικών ειδικοτήτων που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και ενδιαφέρουν τους νέους ανθρώπους.
4. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα και λήψη εκπαιδευτικών και κοινωνικών μέτρων υπέρ των πιο οικονομικά καταπιεσμένων κοινωνικών στρωμάτων για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της σχολικής εγκατάλειψης.
5. Ενίσχυση-∆ιεύρυνση αποτελεσματικών προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας συμβάλλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.
6. Κατάργηση της παραπαιδείας μέσα από την ανασύνταξη των σχολικών προγραμμάτων και βιβλίων και την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών. Αξιοποίηση διδακτικών μεθόδων που δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, στην εξασφάλιση της γνώσης με χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης και των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. Στροφή του μαθησιακού ενδιαφέροντος των μαθητών στις σπουδές τους στο Λύκειο και όχι στην φροντιστηριακή προετοιμασία για τις εξετάσεις.
7. Αναβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου με απελευθέρωση από τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσεται και η οικογένεια από τις δυσβάσταχτες δαπάνες για τις εξετάσεις. Αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να καταργηθεί ο σημερινός χαρακτήρας του Λυκείου ως μηχανισμού «προγύμνασης» των νέων στην πρόσβαση τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ
8. Πρωινή λειτουργία όλων των σχολείων και εξοπλισμός όλων των σχολικών μονάδων με βιβλιοθήκες, επαρκείς εγκαταστάσεις, εργαστήρια και υποδομές πληροφορικής.
9. Καθιέρωση δημόσιας δωρεάν και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης των παιδιών με αναπηρία στα γε- νικά ή σε ειδικά σχολεία, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.
10. Ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού όλων των βαθμίδων. Στελέχωση από υπεύθυνα εκπαιδευτικά στελέχη με κατάλληλες επιστημονικές – παιδαγωγικές γνώσεις, συνεχή επιμόρφωση και δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών, εξασφάλιση αξιοκρατίας, ικανοποιητικών αποδοχών και ευνοϊκών συνθηκών εργασίας. Κατάργηση όλων των ευέλικτων σχέσεων εργασίας στην εκπα δευση και κάλυψη όλων των κενών, αύξηση των θέσεων εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με σταθερές εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
11. Αναδιάρθρωση και εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών με μαθήματα και δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει με πληρότητα το κοινωνικό περιβάλλον: περιβαλλοντική εκπαίδευση, εκπαίδευση στην ισότητα των φύλων, αγωγή υγείας, μουσική, άθληση, εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη.
12. Κατάργηση της πρωινής προσευχής, μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.
13. Απογευματινή λειτουργία του σχολείου όπου ο χώρος θα διατίθεται για προγράμματα παράλληλης στήριξης των παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες καθώς και προγράμματα εμπλουτισμού της παιδείας που λαμβάνει ο μαθητής (καλλιτεχνικά μαθήματα, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Παράλληλα ο χώρος πρέπει να αποτελεί χώρο έκφρασης όλων των μαθητών και να δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από αυτούς για ψυχαγωγικούς σκοπούς (πχ προβολές ταινιών, παιχνίδι και εν γένει δημιουργική απασχόληση).
14. Καθιέρωση δωρεάν προληπτικού υγειονομικού ελέγχου των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (311)

Σιδηρουργείο

Και εμείς θέλουμε να καταργηθεί το δικαίωμα τους να μιλούν για τις ιδέες τους δημόσια!...και μάλιστα να απαγορευτεί δια νόμου να κάνουν ιδεολογική κατήχηση στα παιδιά τους και στα παιδιά των άλλων!.....δημοκρατία έχουμε και λέμε ότι θέλουμε?....ή απαγορεύεται?......

Seri

Να κοψει τις Βλακειες Η Νεολαια οι Αθεοι του Συριζα. Επειδη αυτοι Ειναι Αθεοι και δεν Πιστευουν Στον Χριστο θελουν Τα Ελληνοπουλα να τα Κανουν και Αυτα να μην Πιστευουν. Δεν Ντρεπεστε λιγο; Για Συμμαζευτειτε. Η Νεολαια του Συριζα..

ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ

12. Καταργηση της πρωινης προσευχης, μετατροπη του μαθηματος των θρησκευτικων σε θρησκειολογια με δυνατοτητα απαλλαγης των μαθητων απο αυτο.ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΚΗΔΕς. Οι συντάκτες των προτάσεων ΑΥΤΩΝ δηλαδή, ενστερνίζονται την πολιτική του ΒΡΩΜΟΧίτλερ που το1937 , κατήργησε την Χριστιανική προσευχή από τα σχολεία αφού όπως πρέσβευε,Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ...... ο Χριστιανισμός ειναι ΛΕΕΙ η θρησκεία για σκλάβους, αποκύημα νοσηρών εβραϊκών μυαλών και δεν διαφέρει από τον Μπολσεβικισμό.κλπ κλπ κλπ ......ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ?? ΠΟΙΟΣ λοιπον ειναι ο φασιστας ? αυτος που καταργει φασιστικα κατι που θελει η πλειοψηφια.---------------Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ- ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

κατερίνα

Ομολογώ ότι έχω ακούσει και χειρότερες προτάσεις. Μπράβο σε όσους εξελίσσονται αλλά για αυτό έχουμε χαθεί σαν κοινωνία. Γιατί οι Εβραίοι προοδεύουν; Γιατί έχουν ενωθεί με την θρησκεία τους και έτσι ισχυροποιούνται. Δεν μας υποχρεώνει κανένας να κάνουμε το σταυρό μας και να λέμε την προσευχή μας αν δεν θέλουμε. Τώρα άμα θέλετε να λέτε πως θα κάνετε κάτι μόνο και μόνο για να λέτε... είστε σε καλό δρόμο και μπορείτε να αλλάξετε το υπάρχων σύστημα, μπορείτε να ξεκινήστε από τα πιο απλά και όχι από τα υποκειμενικά. Ευχαριστώ

Ε.Π

Εγώ είμαι πνεύμα αντιλογίας. Στο εξής θα κάνω συνεχώς το σταυρό μου, κυρίως όταν περνάω από αλλόθρησκους. Λέω ν αγοράσω κι ένα σταυρό να φοράω κι έτσι και τολμήσει κανα μαυριδερό χέρι ν απλωθεί κατα κει, θα γίνει μπλε σοβάζ απ το ξύλο. Κι όλα αυτά γιατί αηδίασα με τα παράλογα που ακούω καθημερινά και τον πόλεμο που δέχονται όλες οι θρησκείες πλην μιάς. Εχει και το αυτομαστίγωμα τα όριά του αγαπητοί διεθνιστές και μεις θα σας πάμε κόντρα. Το πολύ πολύ από οσιομάρτυρες που είμαστε εξ αιτίας του (απο)κόμματός σας, ν αγιάσουμε. Αντε και καλά Χριστούγεννα ( δε πιστεύω να ζητήσατε δώρο Χριστουγέννων απ τη μανούλα;;;;;)

Αγαπητέ @Αριστερέ

Ηλίου φαεινότερο πως εχεις χάσει επεισόδια. Ενημερώσου πρώτα απ'το κόμμα. Πάτε-δεν πάτε μέχρι τον Μάρτη

Αριστερός

Είναι γνωστή η θέση της Αριστεράς για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας. Η πρωινή προσευχή γίνεται λόγω της ένωσης κράτους εκκλησίας. Αυτή η αντίληψη περί ενός έθνους, μιας θρησκείας, δηλαδή το τρίπτυχο πατρίς - θρησκεία - οικογένεια, προάγει τον εθνικισμό και τον σκοταδισμό. Η εκκλησία αν θέλει να κάνει πρωινές προσευχές να πάει να κάνει δικά της σχολεία. Τα σχολεία υποχρεούνται να μην μετέχουν σε θέματα πίστης, οι Έλληνες είναι και χριστιανοί και μουσουλμάνοι και καθολικοί και ότι θέλουν, δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να ακούνε το ορθόδοξο δόγμα και να γαλουχούνται από αυτό από μικρά παιδιά. Η κυβέρνηση θα χτυπήσει όλα αυτά τα φαινόμενα, τον εθνικισμό με κατάργηση των παρελάσεων και την συνεργασία με τους γείτονες, την θρησκεία με κατάργηση της προσευχής και άλλων μεσαιωνικών αντιλήψεων, και τον χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, και τον παρωχημένο θεσμό της οικογένειας με την εισαγωγή νέων προτύπων συμβίωσης πράγμα στο οποίο στοχεύει σε πρώτη φάση και το σύμφωνο συμβίωσης και σε δεύτερη και ο γάμος που τόσο σας έχει σοκάρει. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά ο κόσμος σε μια κοινωνία χωρίς έθνη και θρησκείες και πατριαρχικές συντηρητικές οικογένειες. Τώρα είμαστε εμείς πάνω και θα κάνουμε αυτά που πιστεύουμε, ο λαός μας εξέλεξε για τις προοδευτικές ιδέες μας που ωρίμασαν και έχουν επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία. Για όσους δεν τους αρέσει, δεν πειράζει θα τους περάσει.

ΡΕ

ΑΜΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΓΥΦΤΟΙ Ε ΓΥΦΤΟΙ

asto kalytera

ποιος λαος σας εξελεξε ωρε παρμενο? το 15κατι τοις %? τα ειχατε πει αυτα απο πριν στο λαο?

ΣΩΣΤΑ

ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΙΣΗ ΕΠΙΣΗΣ. ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ , ΛΕΝΙΝ, ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ

dimitri

Να φτιάξη ο Τσύριζα σχολεία μόνο για Τσυριζάκια. Άντε και καλή εκπαίδευση σε ταραχές κατασκευή μολότοφ, κάψιμο αυτοκινήτων και καταστροφή ξένων περιουσιών.

ik

Αίσχος ρε! Ποια είναι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που θα κανει και υποδείξεις ;

Τσυριζοστάν!

Κόμμα και Νεολαία(!) για μια Ρεπούση νέα!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης