Λαθρεμπόριο καυσίμων: Στη φυλακή και ο συνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Στη φυλακή και ο συνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ

Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο υπεύθυνος γεφυροπλάστιγγας του ΟΛΠ και δύο πρατηριούχοι

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Στη φυλακή και ο συνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από την απολογία του στην Eισαγγελία Πειραιά, ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος και συνδικαλιστής που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. και απολογήθηκαν την Κυριακή, αφέθηκαν ελεύθεροι,
πέντε εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις που κυμαίνονται από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Νωρίτερα την Κυριακή, συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.
Κλείσιμο

Αναφορικά με την πολυκατοικία δήλωσαν ότι αφορά σε καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων
 
Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν το Σάββατο, έπειτα από την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός και άλλα τρία άτομα.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ στην τρίωρη κατάθεσή του ενώπιον του 7ου ανακριτή Πειραιά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δύο δικαστικούς λειτουργούς.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από τη, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση. Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής το περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ. Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς. Μια φορά το 2014 έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.
 
Μαζί με τον Γιώργο Σπανό προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι τρεις από τους κατηγορουμένους. Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο υπεύθυνος γεφυροπλάστιγγας του ΟΛΠ και δύο πρατηριούχοι που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούν την τρίτη ομάδα.
(Δ.Δ.)

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης