Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα του Φάιτ Χάινιχεν «Δώσε στον καθένα το θάνατό του»

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα του Φάιτ Χάινιχεν «Δώσε στον καθένα το θάνατό του»

Ένα καθηλωτικό ταξίδι στο σκοτεινό και θανάσιμα επικίνδυνο κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Εκεί όπου ένας ανεξήγητος φόνος ή μια μυστηριώδης εξαφάνιση είναι απλώς ο προθάλαμος της ίδιας της Κόλασης

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα του Φάιτ Χάινιχεν «Δώσε στον καθένα το θάνατό του»
Ο Φάιτ Χάινιχεν, ο κορυφαίος σύγχρονος Γερμανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, τοποθετεί την συγκλονιστική πλοκή του «Δώσε στον καθένα το θάνατό του», στην Τεργέστη. Κεντρικός ήρωας είναι, βέβαια, ο μυθικός επιθεωρητής Λαουρέντι, ένας από τους πιο γοητευτικούς και περίπλοκους χαρακτήρες της παγκόσμιας νουάρ λογοτεχνίας.

Αυτή τη φορά, ο Λαουρέντι καλείται να λύσει το μυστήριο γύρω από μια αινιγματική εξαφάνιση, η οποία συμβαίνει στην καρδιά του καλοκαιριού, μια περίοδο όπου η ζέστη στην Τεργέστη είναι αφόρητη. Ωστόσο, εκτός από τον καύσωνα, ο επιθεωρητής Λαουρέντι έχει να διαχειριστεί, ταυτόχρονα, πολλές και δύσκολες καταστάσεις. Αφ' ενός, το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη ενός πολυτελούς γιότ, το οποίο βρίσκεται ακυβέρνητο και αφού προσέκρουσε στην ακτή. Ο Λαουρέντι δεν έχει ιδέα από πού πρέπει να ξεκινήσει την έρευνά του, αλλά το ένστικτό του τον οδηγεί προς κάτι πολύ πιο βρώμικο και επικίνδυνο από μια απλή εξαφάνιση. Το περιστατικό έχει έντονη «οσμή» μαφίας -ή, μάλλον, οργανωμένου εγκλήματος. Και την ίδια στιγμή, στην προσωπική του ζωή, ο Λαουρέντις βρίσκεται εν μέσω μιας πολύπλευρης οικογενειακής κρίσης.

Η σύζυγός του, επιμένει ότι πρέπει να αλλάξουν σπίτι οπωσδήποτε και άμεσα, η πεθερά του ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 80α της γενέθλια και -το χειρότερο όλων- η κόρη του Λαουρέντι υποβάλλει υποψηφιότητα για τα τοπικά καλλιστεία, φιλοδοξώντας να είναι αυτή η επόμενη «Μις Τεργέστη». Έτσι, ο Λαουρέντι από τη μία έχει να αντιμετωπίσει αδίστακτους εγκληματίες, που απάγουν, σκοτώνουν ή εμπορεύονται ανθρώπους. Και από την άλλη, είναι αναγκασμένος να αποκαταστήσει την τάξη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Μια εξίσωση που δεν θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη.
Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα του Φάιτ Χάινιχεν «Δώσε στον καθένα το θάνατό του»

Αυτή την Κυριακή το συναρπαστικό βιβλίο «Δώσε στον καθένα το θάνατό του» του Φάιτ Χάινιχεν είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης