Κύπρος: Ο υφυπουργός Τουρισμού προσέλαβε ως σύμβουλο 19χρονη φοιτήτρια

Κύπρος: Ο υφυπουργός Τουρισμού προσέλαβε ως σύμβουλο 19χρονη φοιτήτρια

Η νεαρή Μαρίνα Κρασιά, η οποία τελείωσε πέρυσι το Λύκειο κατάγεται από την επαρχία του υφυπουργού και κατά τη προεκλογική εκστρατεία είχε έντονη δράση υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη

marina-krasia-nikos-xristodoylidis_2
Η νέα κυβέρνηση της Κύπρου φαίνεται πως δεν απέφυγε την πεπατημένη ως προς τους ευνοιοκρατικούς διορισμούς. Ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη καθηκόντων αποφάσισε να διορίσει ως σύμβουλο του σε θέματα τουρισμούς μια 19χρονη φοιτήτρια, η οποία θα αμείβεται με περίπου €2.500 μηνιαίως.

Η επιλογή του προκάλεσε έκπληξη και αφού επισημάνθηκε από τα ΜΜΕ, έγινε το κύριο θέμα συζήτησης στο Twitter και το Facebook.

Η νεαρή Μαρίνα Κρασιά, η οποία τελείωσε πέρυσι το Λύκειο κατάγεται από την επαρχία του υφυπουργού και κατά τη προεκλογική εκστρατεία είχε έντονη δράση υπέρ της υποψηφιότητας του νέου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

ΚΟΥΜΗΣ_ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής
Κλείσιμο


Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε τοποθέτηση από τον υφυπουργό ή τη κυβέρνηση, παρά το ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ανέδειξαν τον διορισμό ως σκανδαλώδη.

Η νεαρή σύμβουλος λόγω του σάλου που προκλήθηκε αναγκάστηκε να κατεβάσει από το προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες που είχε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Παρέμβαση Γενικού Ελεγκτή

Η Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους με ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως η πρόσληψη ως Συμβούλου προσώπου που είναι 19 ετών και δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου είναι πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγείται στον υφυπουργό Τουρισμού να μην υλοποιήσει τέτοιο σχεδιασμό και να απεμπλακεί από τέτοια δέσμευση. «Σε περίπτωση που διενεργηθεί δαπάνη έναντι τέτοιου διορισμού θα υποβάλουμε σχετική καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας», σημειώνει.

«Η σπουδαιότητα τέτοιων θέσεων Συμβούλων του προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι η Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ότι η θέση του Συμβούλου αποτελεί θέση επιρροής και γι’ αυτό ζητούν όπως οι κάτοχοι τέτοιας θέσης προβαίνουν σε δηλώσεις πόθεν έσχες», σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Καταδίωξη κουκουλοφόρων από ταράτσα σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθησαν και οι δύο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης