Πανελλαδικές 2021 - Βάσεις: Σε ποια πεδία αναμένεται να ανέβουν - Μεγάλο το ενδιαφέρον για λήψη βαθμολογίας με sms

Πανελλαδικές 2021 - Βάσεις: Σε ποια πεδία αναμένεται να ανέβουν - Μεγάλο το ενδιαφέρον για λήψη βαθμολογίας με sms

Την Παρασκευή η ανακοίνωση  των βαθμολογιών των φετινών Πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας - Άνοδος αναμένεται στις βάσεις των περιζήτητων σχολών - «Κατώφλι» οι βαθμολογίες κοντά στα 8.000 μόρια

419225
Την Παρασκευή 9 Ιουλίου αναμένεται από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βαθμολογιών των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων θα γίνει, για πρώτη φορά, με sms στα κινητά τηλέφωνα ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και οι πιο «κλασσικές» μέθοδοι ανακοίνωσης βαθμολογιών, όπως η ανάρτηση στα σχολεία και μέσω αλλά και στην εφαρμογή του results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Χθες, ήταν η καταληκτική ημερομηνία όπου οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης δημόσιας διοίκησης gov.gr, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος sms για τη βαθμολογία τους, αλλά και για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Ηδη από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε η εφαρμογή, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους, που θέλουν να ενημερωθούν από το κινητό.

Κύριο χαρακτηριστικό των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται ότι θα είναι η άνοδος στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι  αναμένεται να κινηθούν σχολές κυρίως στο 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο. «Κατώφλι» σε κάθε περίπτωση λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα είναι βαθμολογίες κοντά στα 8000 μόρια.

Ένα ακόμα στοιχείο της χρονιάς αυτής, είναι ότι ένα ποσοστό της τάξης του 15% δεν θα μπορέσει να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο καθώς δεν αναμένεται να «πιάσει» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Αναμένονται πάντως οι βαθμολογίες και των ειδικών μαθημάτων περί τα τέλη του μήνα, προκειμένου οι υποψήφιοι να καταθέσουν μηχανογραφικό.

Ακόμα μία φετινή ιδιαιτερότητα είναι ότι εφέτος μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά, καθώς δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν και τμήματα των ΙΕΚ σε περίπτωση που επιθυμούν.
Τα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των υποψηφίων σε συνάρτηση με τη σχετικά μικρή δυσκολία των θεμάτων, δείχνουν ανοδική πορεία των βάσεων και παράλληλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χιλιάδες θέσεις σε περιφερειακά Πανεπιστήμια και κυρίως σε σχολές χαμηλής ζήτησης, θα παραμείνουν εφέτος κενές λόγω του ότι για να εισέλθει ένας υποψήφιος θα απαιτείται να έχει γράψει τουλάχιστον 8, δηλαδή να συγκεντρώνει περίπου 8000 μόρια, όταν μέχρι πέρυσι αρκούσε να μπει ακόμα και με βαθμολογίες 2 και 3.

Συντελεστές Βαρύτητας

Κλείσιμο
Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από φέτος και εφεξής, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: Ο βαθμός δύο μαθημάτων βαρύτητας θα πολλαπλασιάζεται με 1,3 και με 0,7 αντίστοιχα. Τα μαθήματα είναι τα ίδια με αυτά του 2019. Δηλαδή ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο σχολών, Αρχαία (1,3), Ιστορία (0,7), Μαθηματικά (1,3), Φυσική (0,7), Βιολογία (1,3), Χημεία (0,7), Μαθηματικά (1,3) και Οικονομία (0,7).


Ειδήσεις σήμερα

Σοκ από την αύξηση των κρουσμάτων: Επιστρέφει η μάσκα παντού

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας

Περού: Χωρίς αρχηγό κράτους έναν μήνα μετά την ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης