Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Εθελοντής αστυνομικός στη βρετανική αστυνομία στο παρελθόν ο 49χρονος

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Εθελοντής αστυνομικός στη βρετανική αστυνομία στο παρελθόν ο 49χρονος

Η ανάρτησή του στο Twitter με το γιλέκο της βρετανικής αστυνομίας

49xronos
Όσο ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής μετήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την διάρρηξη που διέπραξε πριν από 9 χρόνια στην Εθνική Πινακοθήκη αφαιρώντας τρία σπουδαία έργα της παγκόσμιας ζωγραφικής τέχνης δημιουργίες των Πικάσο, Μοντριάν και Κάτσια, εντύπωση προκαλεί μια από τις παλαιότερες αναρτήσεις του στην σελίδα του στο twitter, όπου εμφανίζεται να φορά ένα γιλέκο με τα διακριτικά της βρετανικής αστυνομίας.

Στην φωτογραφία ο 49χρονος έχει ποζάρει, όπως αναφέρει μαζί με συναδέλφους του από την ίδια υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαρρήκτης της Εθνικής Πινακοθήκης σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών φαίνεται να μίλησε για το παρελθόν του και να αποκάλυψε πως το χρονικό διάστημα που βρισκόταν για τουλάχιστον 7 μήνες στο Λονδίνο εργαζόταν ως εθελοντής αστυνομικός.

Δείτε τη φωτογραφία:
σαρ1

Το γεγονός έχει κινήσει υποψίες με τους αστυνομικούς να στρέφονται προς τους συναδέλφους τους στην βρετανική χώρα, προκειμένου να τους λύσουν όλες τις σχετικές απορίες αναφορικά με το πόστο στο οποίο τις υπηρεσίες του.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια, αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο. Ο 49χρονος αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναγνωστόπουλος: Δεν ταξίδεψα στη Σούδα, δεν γνωρίζω τον «Κρητικό» - Τι είπε για το ημερολόγιο της Καρολάιν

Δεύτερο κύμα καύσωνα: Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος - «Καμίνι» και η Αττική

Νέο επικουρικό ταμείο: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προωθείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης