Αίγιο: Χάκερ έκανε ψώνια... 34.000 ευρώ μέσω λογαριασμού γυναίκας!

Αίγιο: Χάκερ έκανε ψώνια... 34.000 ευρώ μέσω λογαριασμού γυναίκας!

Έκλεψε τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού μέσω e-mail - Βούτηξε τσάντα μέσα από αυτοκίνητο στη Βέροια

xake-thumb-large
Άλλη μια γυναίκα έπεσε θύμα επιτήδειου που της έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα με το λογότυπο της τράπεζας στην οποία διαθέτει λογαριασμό και της ζητούσε να καταχωρίσει σε ένα link τους κωδικούς της, με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης στα συστήματα ασφαλείας!

Η γυναίκα από το Αίγιο δεν φαντάστηκε ότι ο σύνδεσμος στον οποίο την παρέπεμπε ήταν... «μαϊμού» κι έτσι καταχώρισε τους κωδικούς δίνοντάς άθελά της στον άγνωστο δράστη πρόσβαση στις καταθέσεις της. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν άμεσα από τον ένα λογαριασμό της 33.638 ευρώ στην πιστωτική της κάρτα και ο δράστης να τα... ξοδέψει κάνοντας διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Παράλληλα, μετέφερε άλλα 1.500 ευρώ από τον δεύτερο λογαριασμό της ανυποψίαστης γυναίκας, με τα οποία έκανε διαδικτυακά αγορές προϊόντων αξίας 710 ευρώ! Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αιγιαλείας που σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και προσπαθούν να εντοπίσουν τον αγοραστή των προϊόντων.

Με κλεμμένη κάρτα έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ

Ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια δυο Έλληνες, οι οποίοι διέρρηξαν το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου το όχημα μίας γυναίκας στη Βέροια και έκλεψαν την τσάντα της που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα και μια τραπεζική κάρτα με την οποία «σήκωσαν» από ΑΤΜ το ποσό των 450 ευρώ. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς σχολιάζουν πολιτικοί και ΜΜΕ στην Τουρκία το μπρα ντε φερ Δένδια - Τσαβούσογλου

Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Αφόρητη η πίεση στο ΕΣΥ - 1.148 νεκροί μέσα στον Απρίλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης