Γεωδυναμικό ινστιτούτο: «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» - Δείτε το βίντεο

Γεωδυναμικό ινστιτούτο: «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» - Δείτε το βίντεο

«Το σεισμογραφικό δίκτυο SNAC αποτελείται από 60 και πλέον σεισμογράφους που είναι εγκατεστημένοι και παρακολουθούν τους σεισμούς σε σχολεία της Ελλάδας, Κύπρου και σε άλλες 7 χώρες»

sismos
Από το 2015 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, έχουν αναπτύξει και συντονίζουν μια ευρωπαϊκή συνεργασία, μέσω της οποίας λειτουργούν σχολικοί σεισμογράφοι σε εκπαιδευτικά δίκτυα.

Σήμερα το δίκτυο περιλαμβάνει 60 σχολικούς σεισμογράφους, καλύπτοντας όλη την εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δρα συνολικά σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία). Χθες ο υπεύθυνος του προγράμματος διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας ανακοίνωσε την δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο για τα σχολεία του δικτύου.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ


«Στα πλαίσια της δράσης "Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς" που συντονίζω στο Γεωδυναμικό ινστιτούτο τα τελευταία 6 χρόνια, δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τα σχολεία του δικτύου μας. Το σεισμογραφικό δίκτυο SNAC αποτελείται από 60 και πλέον σεισμογράφους που είναι εγκατεστημένοι και παρακολουθούν τους σεισμούς σε σχολεία της Ελλάδας, Κύπρου και σε άλλες 7 χώρες από την Μέσο-Ατλαντική Ράχη στα ηφαιστειακά νησιά Αζόρες ως το μεγαλύτερο ρήγμα του κόσμου στην ανατολική Τουρκία το ρήγμα της Ανατολίας. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος School Network Alerts Citizens επίσης θα βρείτε λογισμικό, ψηφιακές κυμματομορφές σεισμών και υλικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη», ανέφερε ο κ. Χουλιάρας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Γέφυρα 2»: Επιδότηση 300 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια

Μη παραγεγραμμένα αδικήματα ψάχνει η εισαγγελία μετά τη νέα καταγγελία σοκ Μπεκατώρου-Κακλαμανάκη 

Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ορκωμοσίας Μπάιντεν και Χάρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης