Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται η αμαξοστοιχία που θα μεταφέρει ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη
Τα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται ήδη στον σταθμό της Θεσσαλονίκης με στόχο τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας – Οι ασθενείς θα μεταφέρονται με ειδικές κάψουλες
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη διαμόρφωση αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα μεταφέρει, εφόσον χρειαστεί, ασθενείς με κορωνοϊό από τον επιβατικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Ήδη, από χθες στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τέσσεραβαγόνια τύπου «πούλμαν», ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ που θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, μέχρι τη διακομιδή τους στην Αθήνα. Η μεταφορά θα γίνει μέσα σε φορεία-κάψουλες, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η αμαξοστοιχίαβρίσκεται σε σημείο που επιτρέπει την ευκολότερη και ασφαλέστερη μεταφορά ασθενών. Από τα βαγόνια, χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αφαιρούνται τα καθίσματα, για να τοποθετηθούν 30-40 ασθενείς. Το βαγόνι κουπέ προορίζεται, με βάση το πιθανότερο σενάριο, για τους υγειονομικούς που θα τους συνοδεύουν.
Το τρένο επιτρέπει τη διακομιδή περισσότερων ασθενών
Με δεδομένη την κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη και την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, η διακομιδή ασθενών με τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίθηκε ως μία λύση που θα επιτρέψει μαζικότερες μεταφορές, έναντι των τριών που μπορούν να γίνουν με αεροσκάφος C130.
Στελέχη του ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν από την πρώτη στιγμή τα βαγόνια για να δουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών.
Όπως ήδη έχει πληροφορηθεί το protothema.gr, υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, ενημερώθηκαν για διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και κλήθηκαν να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια για να μεταφερθούν. Βασική προϋπόθεση είναι η σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV