«France Info» για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Οι Βρυξέλλες θεωρούνται η πηγή των δεινών

«France Info» για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Οι Βρυξέλλες θεωρούνται η πηγή των δεινών

Ευρωεκλογές 2019: Το γαλλικό δίκτυο επισημαίνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις - Στο μυαλό πολλών Ελλήνων, o ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων κι έκανε λάθος επιλογές, επισημαίνει το ρεπορτάζ

thessaloniki-kalpes-paravan
«Την Κυριακή 26 Μαΐου, το 60% των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων ψηφοφόρων σκέφτεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις ευρωεκλογές. Με μια πρώτη ματιά, πιστεύουμε ότι είναι πολλοί - είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο - αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγοι καθώς η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα», σχολιάζει το γαλλικό δίκτυο «France Info» και προσθέτει: «Με άλλα λόγια, τέσσερις στους δέκα Έλληνες αναμφίβολα προτιμούν να πληρώσουν πρόστιμο αντί να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα...».

«Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης», συνεχίζει το γαλλικό δημοσίευμα, «εξακολουθεί να υπάρχει πικρία στη σχέση των Ελλήνων με την Ευρώπη. Η σχέση τους με την Ε.Ε είναι περίπλοκη και παράδοξη. Η ιδιότητα του μέλους της Ε.Ε. θεωρείται απαραίτητη. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες θεωρούνται ως η πηγή όλων των οικονομικών δεινών, ο βασικός ένοχος όλων των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν επαναλαμβανόμενες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων».


Άνετο προβάδισμα της ΝΔ

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στη χώρα μας, το γαλλικό δίκτυο «France Info» αναφέρει ότι η η δεξιά αντιπολίτευση έχει άνετο προβάδισμα.

«Η ΝΔ απολαμβάνει ένα άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις λαμβάνοντας 35% στην πρόθεση ψήφου. Το βράδυ της Κυριακής, την 26η Μαΐου, η Ελλάδα θα είναι αναμφισβήτητα μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες όπου η παραδοσιακή Δεξιά θα ενισχύσει τις έδρες της. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αποσπά 26% στην πρόθεση ψήφου και βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω από τη ΝΔ».

Κλείσιμο
«Στο μυαλό πολλών Ελλήνων», όπως επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο, «o ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων κι έκανε λάθος επιλογές. Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 25% μέσα σε 20 χρόνια. Ο δείκτης ανεργίας έχει φθάσει στο 19%, με το 40% των ανέργων να είναι νέοι. Η φτώχεια πλήττει έναν στους τρεις Έλληνες. Και σχεδόν 400 χιλιάδες Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Από τώρα και στο εξής, η ανάπτυξη αρχίζει δειλά, φτάνοντας το 2%, η χώρα δημιουργεί επίσης πλεόνασμα αλλά εξακολουθεί να είναι χρεωμένη για 40 χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα οικονομικά ζητήματα είναι πρωταρχικής σημασίας για τους Έλληνες».

Τέλος το γαλλικό δίκτυο σχολιάζει πως το πολιτικό τοπίο στη χώρα θα μπορούσε να ενισχύσει την Ακροδεξιά, όμως αυτό δεν συμβαίνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης