Εκλογές ΗΠΑ: Το προφίλ του Αμερικανού ψηφοφόρου βάσει των exit polls

Εκλογές ΗΠΑ: Το προφίλ του Αμερικανού ψηφοφόρου βάσει των exit polls

Σε ερώτηση για το ποιος θα ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, το 34% απάντησε η οικονομία, το 21% οι φυλετικές διακρίσεις, το 18% η αντιμετώπιση της πανδημίας και απο 11% την ασφάλεια και την πολιτική στα θέματα υγείας

_Eligible-voters
Σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η Edison Research για τις Εθνικές Εκλογές, στην οποία συμμετείχαν 11.743 Αμερικανοί πολίτες φανερώνει τις κατηγορίες των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Η ερευνά έγινε μέσω συνεντεύξεων έξω από τα εκλογικά κέντρα ή τηλεφωνικώς.

Μάλιστα η δημοσκόπηση θα φανερώνει καθώς θα βγαίνουν τα αποτελέσματα ποιοι ψήφισαν ποιον.

Το 47% των ψηφοφόρων ήταν άντρες και το 53% γυναίκες, ενώ από αυτούς λευκοί ήταν το 65%, μαύροι 12%, λατινοαμερικάνοι-ισπανόφωνοι 13%, ασιάτες 3%.

Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν τελειώσει κάποιο κολέγιο (56%), ενώ ηλικιακά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν μεταξύ 45-64 ετών (38%), το 23% ήταν 65 ετών και άνω και το άλλο 23% μεταξύ 30 και 40 ετών. Το μικρότερο ποσοστό ήταν από 18-29.

poll


Κλείσιμο
Στην ερευνά υπήρχε και ερώτηση για τις σεξουαλικές και θρησκευτικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ένα 7% να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι και μόλις το 27% Χριστιανοί.

Σε ερώτηση για να κάνουν σύγκρισή της οικονομικής τους κατάστασης σε σχέση με 4 χρόνια πριν, το 41% απάντησε ότι σήμερα είναι καλύτερη, το 20% χειρότερη και το 39% το ίδιο.

Επίσης το 84% δεν είχε υπηρετήσει στον Αμερικανικό στρατό και το 13% φέτος θα ψήφιζε για πρώτη φορά, ενώ ανεξάρτητα με το ποιόν θα ψηφίσουν σήμερα το 38% των ψηφοφόρων δήλωσαν Δημοκρατικοί και το 35% Ρεπουμπλικάνοι, ενώ 28% εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητοι ή κάτι άλλο.

Σε ερώτηση για το ποιος θα ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, το 34% απάντησε η οικονομία, το 21% οι φυλετικές διακρίσεις, το 18% η αντιμετώπιση της πανδημίας και απο 11% την ασφάλεια και την πολιτική στα θέματα υγείας.


Ειδήσεις σήμερα

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ο κορωνοϊός – Τις επόμενες 10 ημέρες κρίνονται τα μέτρα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιος προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες - Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Επίθεση στη Βιέννη: Αυτό είναι το πρόσωπο του 20χρονου τζιχαντιστή σύμφωνα με το ISIS



.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης