Χάμιλτον: «Eίμαι υπερήφανος για τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά»

Χάμιλτον: «Eίμαι υπερήφανος για τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά»

Ο πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του στο πρόσωπο των Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ, καταδικάζοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν μετά τον χαμένο τελικό του Euro 2020

hamilton
Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τις φυλετικές διακρίσεις, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στο κίνημα, Black lives matter.

Ο Βρετανός πιλότος πήρε για ακόμη μια φορά θέση στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ, στα social media από Άγγλους οπαδούς, μετά τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του Euro.

Συγκεκριμένα, ο πολυνίκης αθλητής δήλωσε: «Πήγαιναν για να εκτελέσουν τα πέναλτι και ανησυχούσα. Κάθε αθλητής νιώθει την πίεση να αποδώσει, αλλά όταν ανήκεις σε μια μειονότητα και εκπροσωπείς τη χώρα σου, η εμπειρία έχει πολλά επίπεδα. Η επιτυχία είναι σαν διπλή νίκη, αλλά μια αστοχία είναι διπλή ήττα όταν συνοδεύεται από ρατσιστικές επιθέσεις.

Ήθελα τόσο πολύ να κερδίσουμε, όπως όλοι σας, αλλά για μένα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την κατάκτηση μόνο του Euro, ήταν μια γενικότερη εικόνα. Ωστόσο, η αηδιαστική συμπεριφορά λίγων δείχνει πόση πολλή δουλειά χρειάζεται ακόμα. Ελπίζω αυτό να ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την αποδοχή.

Πρέπει να δουλέψουμε για μια κοινωνία που δεν απαιτεί από τους μαύρους παίκτες να αποδεικνύουν την αξία τους ή τη θέση τους στην κοινωνία μόνο μέσω της νίκης. Στο τέλος, ο καθένας της αγγλικής ομάδας πρέπει να είναι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του και για τον τρόπο με τον οποίο μας εκπροσώπησε.

Σας παρακαλώ, εγκαλέστε όσους βλέπετε να γράφουν ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο. Προκαλέστε τους να δουν τον ανθρωπισμό προς όλους, ανεξαρτήτως του χρώματός του δέρματός τους. Είμαι σούπερ περήφανος για το πόσο μακριά έφτασε η Αγγλία. Είμαι σούπερ περήφανος για τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Τζέιντον Σάντσο, τον Μπουκαγιό Σακά και για όλη την ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

WhatsApp: Καταγγελίες για υπερβολική πίεση στους χρήστες να δεχτούν τη νέα πολιτική απορρήτου

Εμβόλιο ή αναστολή εργασίας: Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ανακοινώσεις για χώρους διασκέδασης

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τα φθηνά κρατικά δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ