Κλιματική αλλαγή: H ηλιακή γεωμηχανική βλάπτει τη γεωργία

klimatiki_allagi

Αυτή η ηλιακή γεωμηχανική, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μπορεί όντως να μειώσει τις θερμοκρασίες, αλλά παράλληλα θα μειώσει τη φωτοσύνθεση και αυτό θα βλάψει τα φυτά και άρα τη γεωργία

Η μαζική διασπορά μικροσκοπικών σωματιδίων στη στρατόσφαιρα της Γης με στόχο να μπλοκαριστούν οι ακτίνες του Ήλιου και έτσι να μπει «φρένο» στην άνοδο της θερμοκρασίας και στην κλιματική αλλαγή, είναι ένα υπερφιλόδοξο σχέδιο γεωμηχανικής (geoengineering), το οποίο όμως δεν θα ωφελήσει τις γεωργικές καλλιέργειες. Μπορεί να μειώσει την παγκόσμια θερμοκρασία (ίσως κατά σχεδόν ένα βαθμό), αλλά στη γεωργία δεν θα κάνει καλό, ούτε στη διατροφική ασφάλεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Το σκεπτικό της πρότασης περί διασποράς σωματιδίων είναι πως, αν τα πράγματα ζορίσουν με την κλιματική αλλαγή, πρέπει να δημιουργηθεί ένα τεχνητό «πέπλο» ή μια πλανητική «ομπρέλα» σωματιδίων στον ουρανό, η οποία θα δημιουργήσει «σκιά» πάνω από τη Γη και θα ανακλάσει πίσω στο διάστημα την ηλιακή ακτινοβολία, προτού αυτή φθάσει στο έδαφος και παγιδευτεί εκεί από το διοξείδιο του άνθρακα.

Αυτή η ηλιακή γεωμηχανική, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μπορεί όντως να μειώσει τις θερμοκρασίες, αλλά παράλληλα θα μειώσει τη φωτοσύνθεση και αυτό θα βλάψει τα φυτά και άρα τη γεωργία. Αναλύοντας τις ανάλογες επιπτώσεις που είχε στο παρελθόν η τέφρα των ισχυρών ηφαιστειακών εκρήξεων (όπως του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991), οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τις παρεμβάσεις γεωμηχανικής θα μειωθεί η παραγωγικότητα των καλλιεργειών λόγω της μείωσης της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζόναθαν Πρόκτορ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέλυσαν στοιχεία από 105 χώρες, μελετώντας με τη βοήθεια δορυφορικών παρατηρήσεων τις επιπτώσεις των εκρήξεων ηφαιστείων στην παγκόσμια γεωργία. Διαπιστώθηκαν αρνητικές επιπτώσεις από την «ομπρέλα» των αερολυμάτων σε πολλές ζωτικές καλλιέργειες, όπως του ρυζιού, του σιταριού και του καλαμποκιού.

Όπως είπε ο Πρόκτορ, «είναι λιγάκι σαν να κάνεις μια πειραματική χειρουργική επέμβαση. Οι παρενέργειες της θεραπείας φαίνονται εξίσου κακές με την ίδια την ασθένεια. Η σκίαση του πλανήτη θα τον δροσίσει, πράγμα που θα βοηθήσει στις καλλιέργειες να αναπτυχθούν καλύτερα. Όμως τα φυτά χρειάζονται επίσης φως για να μεγαλώσουν, συνεπώς το μπλοκάρισμα του φωτός του ήλιου θα επηρεάσει την ανάπτυξή τους. Στη γεωργία οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι τουλάχιστον ίσες σε μέγεθος με τα οφέλη».

«Είναι σαν να χρησιμοποιείς μια πιστωτική κάρτα για να ξοφλήσεις μια άλλη πιστωτική κάρτα. Στο τέλος της μέρας καταλήγεις εκεί από όπου ξεκίνησες, χωρίς να έχεις λύσει το πρόβλημα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής καθηγητής του Μπέρκλεϊ Σόλομον Χσιάνγκ.

Πάντως, η ηλιακή γεωμηχανική δεν πρέπει να ξεγραφτεί. «Μπορεί να μη δουλέψει καλά στην περίπτωση της γεωργίας, αλλά σε άλλους τομείς της οικονομίας μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη», εκτίμησε ο Πρόκτορ.

Βέβαια, σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν διάφορα άλλα ζητήματα προς διερεύνηση, όπως η επίπτωση της γεωμηχανικής στην ανθρώπινη υγεία, στα οικοσυστήματα, στο προστατευτικό στρώμα του ατμοσφαιρικού όζοντος και στον καιρό, καθώς επίσης ποιός θα είναι ο υπεύθυνος να επέμβει στο «θερμοστάτη» της Γης μέσω του πλανητικού διαστάσεων πειράματος διασποράς σωματιδίων.

«Η κοινωνία πρέπει να είναι αντικειμενική για τις τεχνολογίες γεωμηχανικής και να αναπτύξει μια ξεκάθαρη κατανόηση για τα δυνητικά οφέλη, τα κόστη και τους κινδύνους. Προς το παρόν, η αβεβαιότητα για όλους αυτούς τους παράγοντες είναι πολύ μεγαλύτερη από την κατανόησή μας», ανέφερε ο Πρόκτορ. Γι' αυτό, όπως είπε, χρειάζονται περισσότερες έρευνες πάνω στις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές συνέπειες της γεωμηχανικής, τόσο τις καλές όσο και τις κακές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Και μάλιστα

Συμβαινει ηδη εδω και πολυ καιρο

Ninurta solomon temple

Illuminati!!! Google search: (Ninurta knights templar cross) H ιστορία των Anunnaki αναφέρει οτι οι Anunnaki μας δημιούργησαν σε αυτόν τον πλανήτη Γη, με σκοπό να εξορύξουμε τον χρυσό του πλανήτη για λογαριασμό τους, επειδή τον χρειαζόντουσαν άμεσα για να τον μετατρέψουν σε μικρά σωματίδια και να τα ψεκάσουν στην στρατόσφαιρα του πλανήτη τους, που έπαθε το ίδιο πρόβλημα υπερθέρμανσης όπως έπαθε η Γη τώρα και ο χρυσός είναι το καλύτερο υλικό για αυτήν την δουλειά της ηλιακής γεωμηχανικής, λόγω της μεγάλης του αντανακλαστικότητας και της υψηλής αντοχής του στην διάβρωση απο τις συνθήκες που επικρατούν στο ύψος της στρατόσφαιρας με αποτέλεσμα ο χρυσός να διατηρεί την αντανακλαστικότητα του περισσότερο απο κάθε άλλο υλικό, αποτρέποντας μεγαλύτερες ποσότητες της ηλιακής ακτινοβολίας να μην διαπερνούν την στρατόσφαιρα και να πηγαίνουν πίσω στο διάστημα απο όπου έρχονται. Να θυμηθούμε την ιστορία του Dominic Strauss Kahn, που όταν ανέφερε οτι στο μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο της Αμερικής, ονόματι Fort knox, ο χρυσός έχει εξαφανιστεί, μετά απο λίγο ακούσαμε την ιστορία με την καμαριέρα και την ολική καταστροφή της πολιτικής του καριέρας. Αναζητήστε το στο google έτσι: (Strauss Kahn fort knox gold) Τι γνώριζε ο Dominic Strauss Kahn για τον χρυσό και γιατί τον τερμάτισαν πολιτικά, λίγο μετά την δήλωση του αυτή? Μήπως γνώριζε οτι ο χρυσός του πλανήτη πηγαίνει ακόμα στους anunnaki και για αυτό η Γη να έχει διαστημική επισκεψιμότητα? Μήπως για αυτό δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να παραδεχτούν δημόσια το τι συμβαίνει εκεί έξω? Μήπως βρίσκονται υπο απειλή κάποιου πανίσχυρου εξωγηίνου όπλου που μπορεί να βρίσκεται στην σελήνη όπως το Death star για παράδειγμα? Σχετικό βίντεο ντοκιμαντέρ απο το dailymotion: (Αρχαίοι εξωγηίνοι διαστημικός σταθμός σελήνη)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΝΟΥΝΑΚΗΣ

ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

@ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Τζόναθαν Πρόκτορ

Χριστόφορε Ανουνάκη, να πεις στους δικούς, σου να κρατήσουν μακριά τα χέρια τους απο το χρυσό της Γης, ειδικά τώρα που τον χρειαζόμαστε εμείς, γιατί διαφορετικά θα κάνω σε όλους κολονοσκόπηση, χωρίς PROCTO SYNALAR

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλατεία Κουμουνδούρου, Ελλάδα

μακρυά τα χέρια από τον κόπο των προλετάριων του πλανήτη, από τον χρυσό του κόμματος πλεονέκτες διαστημικοί ιμερισιαλιστές....Ολοι Ενωμένοι, εργάτες, γύφτοι, φοιτητές θα καταστήσουμε εντελώς ανίσχυρο κάθε όπλο από όποιο μέρος του διαστήματος και να προέρχεται, όσο εξελιγμένη τεχνολογία και να έχει ενσωματωμένη

Space era

Πολιτικά συμφέροντα τέλος. Έπειτα απο το full disclosure, η διαστημική εποχή - space era, θα καταργήσει όλα τα γεωπολιτικοοικονομικά συμφέροντα απο όλες τις περιοχές του πλανήτη Γη απο την στιγμή που όλοι οι άνθρωποι θα είναι πια οι κάτοικοι του πλανήτη Γη, ενωμένοι σε μια ομοσπονδία που μπορεί να ονομάζεται: UNITED HUMAN FEDERATION. Σχετικό video για το πώς περίπου θα είναι, θα το βρείτε στο youtube έτσι: VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS OPENING SEQUENCE New Movie Trailer

George

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες. Πρέπει να χρησιμοποιούντσι με φειδώ κι όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος ή συνδυαστικά με άλλους τρόπους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cycl

Η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται από το μέλλον, είναι ήδη παρούσα εδώ και πολλά χρόνια και δείχνει συχνά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις της, τόσο κατά τη θερινή, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο