Παραχωρείται για 40 χρόνια ο φαληρικός όρμος

Παραχωρείται για 40 χρόνια ο φαληρικός όρμος

Το στοίχημα μεταφέρεται στην Περιφέρεια με τους όρους και τις λεπτομέρειες της παραχώρησης, να περιγράφονται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Παραχωρείται για 40 χρόνια ο φαληρικός όρμος
Για 40 χρόνια παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής η περιοχή του φαληρικού όρμου, στο πλαίσιο της μεταβίβασης της αρμοδιότητας από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που παρά τις προσπάθειες ανάπλασης του παρελθόντος, οι σχεδιαζόμενες επεμβάσεις έπεσαν στο κενό.

Τώρα, το στοίχημα μεταφέρεται στην Περιφέρεια με τους όρους και τις λεπτομέρειες της παραχώρησης, να περιγράφονται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.
Τρύφωνα Αλεξιάδη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Βάσει αυτής, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση της κατασκευής όλων των έργων ανάπλασης όπως αυτά περιγράφονται στο Ειδικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, το Προεδρικό Διάταγμα του 2013 για την έγκριση του προγράμματος ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του υπουργείου Περιβάλλοντος, το 2014.

Η Περιφέρεια έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό το ποσό των 150 εκ. ευρώ για την πρώτη φουρνιά των έργων υποδομής μεταξύ των οποίων είναι τα αντιπλημμυρικά και η μετακίνηση της παραλιακής λεωφόρου. Το έργο είναι ώριμο σε επίπεδο μελετών καθώς ο σχεδιασμός έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 2 εκατ. ευρώ και σε σχέδια Ρέτζο Πιάνο, προκειμένου να «παντρέψει» το ύφος της περιοχής με το Κέντρο Πολιτισμού. Όσο για το πάρκο θα χρειαστεί να περάσει ακόμη καιρός μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης