13η σύνταξη: Πριν τις εκλογές οι πληρωμές μαζί με ΚΕΑ, επίδομα παιδιού - ενοικίου

13η σύνταξη: Πριν τις εκλογές οι πληρωμές μαζί με ΚΕΑ, επίδομα παιδιού - ενοικίου

Οι Ευρωεκλογές 2019 βρίσκονται προ των πυλών - Διαβάστε αναλυτικά πότε θα πάρετε χρήματα

sidakseis_oures
Πριν τις Ευρωεκλογές 2019 αναμένεται η καταβολή σε 13η σύνταξη, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και ενοικίου. Από την Δευτέρα έρχονται πληρωμές για τα ποσά που αντιστοιχούν στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων επιδομάτων και συντάξεων.

Με την καταβολή της 13ης σύνταξης, ανοίγει ο δρόμος για την κάλυψη των ωφελούμενων πριν τις επερχόμενες εκλογές.

13η σύνταξη

Οριστικά στις 20 Μαΐου «κλειδώνει» η καταβολή της 13ης σύνταξης.

Η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.


ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού (Α21)

Η β' διμηνιαία δόση του 2019 αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και σήμερα, 17 Μαίου. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ ετησίως, οπότε όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους δεν χρειάζεται να επανέλθουν. 

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Νωρίτερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της δόσης Μαΐου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όπως συνέβη και για τις γιορτές του Πάσχα, η καταβολή στους δικαιούχους, που είχαν υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 30/04, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν τις επερχόμενες εκλογές. 

Επίδομα ενοικίου 2019

Κλείσιμο
Κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος και για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από 01/01/2019 και καταβάλλεται στο σύνολό του ως πρώτη δόση, για τους δικαιούχους που πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και στων οποίων το όνομα υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι και 30 Απριλίου 2019, με την πληρωμή του Μαΐου 2019 θα λάβουν αναδρομικά 4 μηνών.

Η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τον Απρίλιο 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τις εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες 23 - 24 Μαΐου 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης