Financial Times: Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη δεν είναι όσο δυναμική ελπίζαμε

athina-ellada-simaia

Αν δεν επεκταθεί η φορολογική βάση και η οικονομία δεν επανεκκινηθεί, τότε η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το υψηλό χρέος και την χαμηλή ανάπτυξη, επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα

Το... παράδοξο ότι παρόλο που η ελληνική οικονομία φαίνεται να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς και επιδόσεις, η αντίδραση δεν είναι ανάλογη των «επιτυχιών» καταγράφει ρεπορτάζ των Financial Times, που επισημαίνει πως το ιστορικό χαμηλό των ομολόγων και η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ δεν αρκούν για την αντιστροφή της φαύλης κατάστασης και της καταστροφικής αναλογίας υψηλού χρέους - χαμηλής ανάπτυξης.

Στο χαμηλότερο σημείο εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, βρίσκονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, επισημαίνοντας την επιστροφή της χώρας που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης χρέους που κατέστρεψε την ευρωζώνη κατά την τελευταία δεκαετία, γράφει το ρεπορτάζ. Παραθέτοντας τα στοιχεία, η οικονομική εφημερίδα καταγράφει πως η Ελλάδα «έχει εισέλθει σε μια "περίοδο οικονομικής ανάπτυξης που την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων στην ευρωζώνη", όπως αναφέρει η έκθεση του Μαρτίου του ΔΝΤ», και πως την ίδια ώρα το γερμανικό ομόλογο ήταν αρνητικό για πρώτη φορά από το 2016. Παράλληλα, η Ελλάδα ετοιμάζεται να συμφωνήσει πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της, γράφουν οι FT.

Παρόλα αυτά όμως, η αίσθηση για την ελληνική οικονομία ήταν κάπως συγκρατημένη την Δευτέρα, γράφει το δημοσίευμα, παραθέτοντας την εκτίμηση της Oxford Economics: «Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αλλά δεν είναι τόσο δυναμική όσο ελπίζαμε. Ωστόσο, εκτός εάν η Ελλάδα μπορεί να επανακινήσει την οικονομία και να επεκτείνει σημαντικά τη στενή φορολογική βάση της, θα παραμείνει παγιδευμένη σε περιβάλλον υψηλού χρέους - χαμηλής ανάπτυξης. Αυτό σχεδόν εγγυάται στους επίσημους πιστωτές σταθερή εγγράτεια στις οικονομικές υποθέσεις της Ελλάδας».

ft-dimosievma-omologa

ΣΧΟΛΙΑ (35)

επαμιτης

θα χρειαστειτε νεο μνημονιο το οποιο δεν θα πουμε μνημονιο, θα το πουμε μεταρρυθμισεις και μετρα αναπτυξης δηλαδη κοψιμο συνταξεων και νεοι φοροι το 20.

50αρης

Χρειαζόμαστε νέα πολιτική λιτότητας και νέα μέτρα, δηλαδή νεο μνημόνιο με ΔΝΤ. Εμείς που ψηφίσαμε ναι στο δημοψήφισμα ειμασταν χαζοί; Τα βλέπαμε αυτά. Μακάρι να τα δουν και οι εταίροι μας τώρα που είναι νωρίς.

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019. ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

Γιάννης

Μνημονιακιά μέτρα είναι. Των φίλων μας των Ευρωπαίων.

Λογιστής

Πριν γίνει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ βλέπαμε τις ετήσιες επιχορηγήσεις ανά ταμείο. Δεν είναι πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε ότι για επιχορηγήσεις στο ταμείο του ΙΚΑ το κράτος έδινε κοντά στα €6.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, για το ταμείο συνταξιούχων (φαγάδες)της ΔΕΗ έδινε περί €750 εκατομμύρια το χρόνο ή κοντά στις €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, ενώ στα ταμεία συντάξεων του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής έδινε ως και άλλα €600 εκατομμύρια τον χρόνο ή €11.000 ανά συνταξιούχο.( φαγάδες). Στο τότε ΤΕΒΕ και ΟΑΕΕ το κράτος επιχορηγούσε περί τα €800 ανά συνταξιούχο ετησίως ΜΟΝΟ ! Ακόμα και στη σπατάλη του ελληνικού κράτους οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν στην απέξω. Όταν έβρεχε εκατόευρα κρατούσαν ομπρέλα. Αυτά τα €250 δισ. που μοίρασε το κράτος στην εικοσαετία συν τους τόκους αυτών (άλλα €70 δισ. με 3% επιτόκιο) κατέληξαν €320 δισ. από τα €340 δισ. που χρωστάμε ως χώρα. Αυτοί που τά φάγανε, τώρα τα φορτώνουν όλα, σ'αυτους που δε συμμετείχαν στο φαγοπότι !!!

Λογιστής

Κάποιοι που κομπάζουν για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έπρεπε να ντρέπονται! Θα έπρεπε να δικαστούν για ρατσισμό ενάντια στον Έλληνα Μικρομεσαίο! Θα έπρεπε να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με βάση τα ψεύδη και την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, όπως επέβαλαν οι νόμοι στην αρχαία Αθήνα.

Λογιστής

Στην Ελλάδα αυτοί που έχουν λεφτά δεν επενδύουν. Και αυτοί που θέλουν να επενδύσουν δεν έχουν λεφτά, αλλά και δεν τους αφήνουν, αυτοί που αυτοαποκαλούνται.......κράτος!!! Ποιοί είναι αυτοί που έχουν λεφτά και δεν επενδύουν ??? Μα όλοι αυτοί που τρέφονται από το κράτος τά τελευταία 30 χρόνια !!! Και δε νοιάζονται να επενδύσουν γιατί α) παίρνουν βαρβατη σύνταξη από το κράτος, και β) ξέρουν ότι με τέτοια φοροληστεία, και τόσο πόλεμο και προπαγάνδα ενάντια στο επιχειρείν,η καταστροφή είναι δεδομένη !!!

κα

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν τις χαμηλότερες αποδόσεις των τελευταίων 14 ετών! Δεν το λέω εγώ, το λένε οι Financial Times. Θρίαμβος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ! Για αυτό κάποιοι έχουν κάνει το δήθεν "Μακεδονικό" καραμέλα. Γιατί για τα σοβαρά θέματα όπως το κόστος δανεισμού του Κράτους δεν μπορούν να βγάλουν άχνα! Τι να μας πουν; Ότι λίγα χρόνια αφού παρέδωσαν τη χώρα με έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού 15% και ανεργία 28% η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με κόστος παραπλήσιο του 2005 και η ανεργία έχει πέσει δέκα μονάδες; "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", "οι προδότες στου Γουδή", "ουγκ, ουγκ, ουγκ" κι η μπάλα στην εξέδρα ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα βαρεθεί κάποια στιγμή να του λύνει τα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσει το κόμμα που βύθισε την Έλλαδα στην κρίση! Εις μάτην! Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!

@

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΔ. ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 1,5 ΕΩΣ 2% ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ Η ΕΚΤ ΣΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΤΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0,25% ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΦΘΗΝΟΥ ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΕΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;

ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ...

ΣΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΑ 35 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΤΑΚΗΣ

Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΝΙΚΟΣ

μετά από τα θετικά σχόλια για την οικονομία να μην πέσει και ένα αρνητικό; Σαν τις δημοσκοπήσεις, μετά από κάθε γκάφα της ΝΔ, μια δημοσκόπηση που της δίνει προβάδισμα 10% για να στανιάρουμε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aytokinhta

Ακόμα μία επιβεβαίωση σε ρεπορτάζ του newsauto. Αυτή τη φορά σε ότι αφορά στις αλλαγές του τέλους  ταξινόμησης, αλλά και στα τέλη κυκλοφορίας, ελέω οδηγίας της ΕΕ. Διαβάστε τι θα γίνει άμεσα...

4888313

Έντονα ανοδική πορεία στις τιμές των κατοικιών που αυξήθηκαν 6,3% το πρώτο εξάμηνο του 2019 - Αύξηση κατά 19,5% στις επενδύσεις - Ιδιαίτερα ενθαρρυντική και η εικόνα των πρόδρομων δεικτών οικονομικής δραστηριότητας τους δύο πρώτους μήνες του δευτέρου εξαμήνου

windgen-0

Χτίζουν νέες μονάδες Μυτιληναίος, Περιστέρης, Κοπελούζος, Elpedison - Στόχος να καλυφθεί το κενό στο ηλεκτρικό σύστημα από την απόσυρση του λιγνίτη - Αμερικανικά funds και γερμανικές εταιρείες πολιορκούν την ελληνική αγορά των ΑΠΕ

7