Σε χαμηλά 13 ετών η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

omolo12

Ανάλογη αποκλιμάκωση καταγράφεται και στο ελληνικό 5ετές

Συνεχίζεται το ράλι της αγοράς των ελληνικών ομολόγων, αφότου η έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ άνοιξε το δρόμο για την έκδοση νέου τίτλου τον επόμενο μήνα, αλλά και – όπως λένε οι πληροφορίες – της πρόωρης αποπληρωμής μέρος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Περί τις 12:30 η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρούσε κατά 1,98% και διαμορφωνόταν στο 3,47. Ανάλογα επίπεδα είχαν να καταγραφούν από τον Ιανουάριο του 2006, όταν η απόδοση ήταν στο 3,5%.

Ανάλογη αποκλιμάκωση καταγράφεται και στο ελληνικό 5ετές, το οποίο την ίδια ώρα διαμορφωνόταν στο 2,29, από το 2,34 στο χθεσινό κλείσιμο.

newmon12


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σκοπεύει να θέσει το θέμα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή έως την Κυριακή στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, θα σταλεί το απαραίτητο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να εγκρίνει την κατ' εξαίρεση προεξόφληση του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ, στα πρότυπα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εργάζεται συστηματικά για την τρίτη φετινή έξοδο της χώρας στις αγορές, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, ενώ στις 26 Απριλίου ο οίκος Standard & Poor's προβλέπεται να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (πιθανότατα κατά μία βαθμίδα, από Β+ σε ΒΒ-, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον οίκο Fitch).

Jp Morgan: «Μας αρέσει το ελληνικό story»

«Μας αρέσει το ελληνικό story, ενώ (τα ελληνικά 10ερτή) είναι 350 μονάδες βάσης πάνω από εκείνα της γερμανίας, κάτι που είναι πολύ ευνοϊκό», δήλωσε στο Reuters ο Iain Stealey, επικεφαλής της αγοράς σταθερού εισοδήματος στην JP Morgan Asset Management.

Όπως πρόσθεσε, η JP Morgan επενδύει στην Ελλάδα εδώ και περίπου έναν χρόνο, και «βλέπει» αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς και στα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών.

«Πιθανόν να υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι δημόσιο, πράγμα που μας δίνει άνεση», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας είναι ο ESM και το EFSF.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (2)

@

Είδηση που μπήκε πιο κάτω και από τα σορτς της Μπόμπα. Πάλι καλά που δεν ερμηνεύθηκε η πτώση ως αντάλλαγμα για την συμφωνία των Πρεσπών..

χαχα

Που είναι οι ναζί τρολ του Κυριάκου

είναι θαμμένη η είδηση

για να μην την βλέπουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vouli_ktirio1

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμά ότι υπάρχει υστέρηση 79 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα – Ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει μειωμένο ταμειακό πλεόνασμα, ενώ έχουν υποχωρήσει τα έσοδα.

pratirio_main01

Στον δείκτη ποιότητας ζωής, ο οποίος υπολογίζεται βάσει παραγόντων όπως το κόστος ζωής και η αγοραστική δύναμη, η ασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ποιότητα του περιβάλλοντος, η Αθήνα είναι στην 34η θέση μεταξύ 56 πόλεων ανά τον κόσμο, κερδίζοντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά

778e630e49af309b180d9e5b94574892_XL

Eταιρίες με σημαντική εξαγωγική και επενδυτική δραστηριότητα στο εξωτερικό, περιέγραψαν πώς η εξωστρεφής τους δράση εντάχθηκε στη στρατηγική της εταιρίας τους και πώς κατάφεραν να διεισδύσουν, κατά την περίοδο της κρίσης, σε αγορές του εξωτερικού συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας τους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

pezoi-athina-ena

Ένας στους τρεις είχε λάβει δάνεια ύψους έως 50.000€ και ένας στους τέσσερις έως 100.000€ - Τράπεζα είχε δώσει στον ίδιο άνθρωπο 9 στεγαστικά δάνεια και σε άλλον 11 επαγγελματικά - Τι έδειξε για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των Ελλήνων μεγάλη έρευνα της ΓΣΕΕ

12