Άνοδος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην τιμή του πετρελαίου

Άνοδος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην τιμή του πετρελαίου

Η τιμή συμβολαίου του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 51 σεντς ή κατά 0,8% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 67,33 δολάρια το βαρέλι

oil_thu
Κέρδη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς η ανάκαμψη των μετοχικών αγορών σηματοδότησε την προσωρινή επιστροφή της διάθεσης ανάληψης ρίσκου δίνοντας στις τιμές του αμερικανικού αργού ένα κίνητρο να κινηθούν ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα -κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης μια πτώση κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα βενζίνης -σχεδόν τριπλάσια από αυτή που αναμενόταν.

Παρά τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων αργού, μεγάλο μέρος της προσοχής την Τετάρτη στράφηκε στην πτώση των μετοχών καθώς και στις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, σχολίασε ο Robbie Fraser, αναλυτής εμπορευμάτων της Schneider Electric.

"Με την τιμή του πετρελαίου να ετοιμάζεται για τη χειρότερη μηνιαία πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών, διατηρούνται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση ενώ οι traders θα συνεχίζουν να εστιάζουν στο Ιράν και στο πόσο πετρέλαιο θα εξέλθει από την αγορά" όταν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης στις αρχές του επόμενου μήνα" πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 51 σεντς ή κατά 0,8% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 67,33 δολάρια το βαρέλι, χτίζοντας στα κέρδη κατά 0,6% της Τετάρτης.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης