Εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «χαράτσι» και στο νερό

water-taps

«Για πρώτη φορά ο οργανισμός καλείται να καταβάλλει τίμημα ύψους 44.000.000 ευρώ το χρόνο για το ακατέργαστο νερό, ποσό που είναι βέβαιο ότι θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές» αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

Νέο «χαράτσι» και στο νερό ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ
, που κάνουν λόγο για μια «καταστροφική, υποκινούμενη και μη τεκμηριωμένη εισήγηση» που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οργανισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μανώλης Αγγελάκης, εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε χθες προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και του οργανισμού για το αδιύλιστο νερό, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει ότι η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά θα κληθεί να καταβάλλει τίμημα ύψους 44.000.000 ευρώ το χρόνο για το ακατέργαστο νερό.

«Σε περίπτωση που η παραπάνω σύμβαση εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιή και κερδοφόρα εταιρεία, σε ζημιογόνα και εν δυνάμει χρεοκοπημένη, αφού η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού κάθε χρόνο, θα αποστραγγίσει τα αποθεματικά της και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι το εν λόγω υπέρογκο ποσό θα μετακυλιστεί στους πολίτες - καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμιστούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος από την Κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξαθλίωση της εταιρείας αλλά και την απαξίωσή της στα μάτια των καταναλωτών, τους οποίους υπηρετεί με σεβασμό πιστά τόσα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: «Η συγκεκριμένη καταστροφική, υποκινούμενη και μη τεκμηριωμένη εισήγηση, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ΕΥΔΑΠ, αφού όχι μόνο θα πλήξει την οικονομική διαχείριση αλλά θα κοστίσει ακόμη περισσότερα, δεδομένου ότι η εταιρεία θα χάσει τεράστια έσοδα αλλά και μεγάλους πελάτες.
Η Κυβέρνηση μεταξύ όλων των άλλων μέτρων που προσπαθεί να προωθήσει στο νέο Πολυνομοσχέδιο, προωθεί και μάλιστα επιβάλλει με τη μορφή του επείγοντος, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Σπίρτζη, την ολοκληρωτική απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών, με μοναδικό στόχο το οριστικό της ξεπούλημα.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη σύμβαση πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι συγκεκριμένες ενέργειες να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη.»

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Γιώτα

Ακρίδα εχει καταντήσει για το λαό ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπετε οι Καρανικαίοι, ο Ρουβίκωνας και οι λοιπες συλλογικότητες κοστίζουν ακριβά. Εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις και κάθε βλακεία και ξεπούλημα των άσχετων ανθελλήνων.

...

ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ Κ*ΛΟΒΑΡΕΜΑ....

Τα θυμαστε ρε αυτα;

https://www.protothema.gr/greece/article/379620/kalpi-aurio-kai-gia-to-nero-sti-thessaloniki/

Ανδρέας

Οι λεβέντες πάνε γυρεύοντας να εξισωθούν με τους λοιπούς συμπολίτες τους εργαζόμενους της χώρας, δηλαδή να ενταχθούν στον νομοθετημένο μηνιαίο μισθό υπαλλήλων των 586 ευρώ ή στο μισθολόγιο των απασχολουμένων υπουργείων-περιφερειών-δήμων και κατάργηση της μονιμότητας τους όπως στον ιδιωτικό τομέα, με ταυτόχρονη πολιτική επιστράτευση τους για να μην εκβιάζουν την κοινωνία με διακοπή του νερού.

@Ανδρέας

Πότε ακριβώς εκβιάστηκες με διακοπή νερού? Σε εμένα δεν έχει γίνει ποτέ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pitsiorlas_artoza

«Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

2
hilton_ar

Η ΤΕΜΕΣ που κατέχει το ξενοδοχείο Costa Navarino συμφώνησε να αυξήσει στο 51% το ποσοστό συμμετοχής της στο Hilton - Το ποσοστό κατείχε η τουρκική D Hospitality B.V. που θέλησε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της θέση

34
crisis_ar

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

172