Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών: Στα €101 δισ τα ληξιπρόθεσμα, παρά τις 500 κατασχέσεις κάθε μέρα

Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών: Στα €101 δισ τα ληξιπρόθεσμα, παρά τις 500 κατασχέσεις κάθε μέρα

Μαύρη τρύπα: Το 2017 δημιουργήθηκαν €10,253 δισ. νέα χρέη

Ούτε οι αθρόοι συμψηφισμοί οφειλών και το πογκρόμ των κατασχέσεων του 2017 κατάφεραν να ανακόψουν την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φόρων στην εφορία. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
, το 2017 έκλεισε με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 101,855 δισ. ευρώ στην εφορία. 

Μόνον σε ένα μήνα, τον Δεκέμβριο του 2017, δημιουργήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ νέα χρέη από απλήρωτους φόρους, ενώ ασκήθηκαν κατασχέσεις σε 14.781 οφειλέτες (περίπου 500 κάθε μέρα).

Το 2016 είχε κλείσει αφήνοντας πίσω του 91,778 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στη συνέχεια, στη διάρκεια του 2017, η ΑΑΔΕ κατάφερε να εισπράξει τα 2,678 δισ. ευρώ από αυτά. Την ίδια ώρα όμως, επιχειρήσεις και νοικοκυριά άφηναν απλήρωτα άλλα … 12,931 δισ. ευρώ από τρέχοντες φόρους! Και από αυτά όμως τα περίπου 13 δισ. ευρώ, η ΑΑΔΕ πρόλαβε  τελικά να εισπράξει τα 2,391 δισ. ευρώ πριν κλείσει η χρονιά. Μαζί με τα 1,3 δισ. νέα χρέη του Δεκεμβρίου, η «κληρονομιά» που αφήνει τελικά το 2017 στους πολίτες φτάνει στα 101,2 δισ. ευρώ. 

Για να εισπράξει όμως και αυτά τα 5,1 δισ. που κατάφερε η ΑΑΔΕ, επιστράτευσε κατασχέσεις καταθέσεων, αθρόους συμψηφισμούς φόρων  αλλά και ρυθμίσεις χρεών. Κατασχέσεις υπέστησαν μέχρι και το τέλος του 2017 1.050.077 φορολογούμενοι ενώ στον προθάλαμο για αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται και άλλοι 1.744.115  οφειλέτες, που περιμένουν και αυτοί την σειρά τους.  Απλήρωτα χρέη στην εφορία έχουν συνολικά 4.068.857 φορολογούμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Έτσι

Παίδες, ο Τσιπρας την Βενεζουέλα σας υποσχέθηκε, Βενεζουέλα είχε πρότυπο, Βενεζουέλα θα φέρει, ΔΕΝ υποσχέθηκε Σιγκαπούρη . Σας υποσχέθηκε Βενεζουέλα κι εσείς τον ψηφίσατε, δεν σας αξίζει λύπηση . Η μπομπότα έρχεται .

manavis

ναι αλλα σταματησαν οι αυτοκτονίες και εφυγε ο Σαμαρας...

Ι

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ.

Βρωμάει συγκάλυψη.

Είναι όλα σχεδιασμένα. Σε χρεώνουν παράλογο και υπερβολικό ΕΝΦΙΑ, δεν βρίσκεις ένα 500αρικο και μετά η κατάσχεση. Έτσι καλύπτονται τυπικά από το νομο του κράτους. Νομίζω θέλουν αναμπουμπούλα. "Ο λύκος την αντάρα χαίρεται". Θα μπερδευτούν και θα χαθούν οι λήπτες κόκκινων δανείων μέσα στα εκατομμύρια οφειλετών 500αρικου.

Καποδίστριας

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι 100 δις, με 4,3 εκατομμύρια Ελλήνων φορολογούμενων να αδυνατούν να αποπληρώσουν πλήρως τα χρέη τους, ενώ προβλέπονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για ελάχιστα ποσά που καθυστερούν να καταβληθούν, άρα εάν δεν γίνουν κατασχέσεις που θα καταστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, η Ελλάδα θα μείνει με άδεια ταμεία και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο, παρά τα πλεονάσματα 4 % που παρουσιάζοντας έως τώρα, εφόσον εκκρεμεί μια ξαφνική αδυναμία πολλών πολιτών της μεσαίας τάξης από τους οποίους εισέπραττε το δημόσιο το σύνολο των προβλεπόμενων με βάση την υπερφορολόγηση εσόδων που προσμετρούνταν στον προϋπολογισμό ή θεωρούνταν βέβαιη η μικρή διάρκεια της καθυστέρησης στην παράλειψη μέρους των ζητούμενων χρημάτων ενώ διεξάγονταν 1000 κατασχέσεις την ημέρα για την είσπραξή τους με την ωρολογιακή βόμβα να είναι έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή και η αιφνιδιαστική στάση πληρωμών από μεγάλο μέρος της παράλυτης κοινωνίας να οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραλάβει μία κατάσταση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε έξοδο από την Ευρώπη η οποία θα τον απαξιώσει σαν ένα πολιτικό που όχι μόνο θεωρούσε την παραμονή στο Ευρώ συμφέρουσα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρή, το κόμμα του ικανό να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με αυτήν, τον κίνδυνο απομόνωσης να έχει εξαλειφθεί από τον ίδιο και το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα έτοιμο να αποδώσει εντός Ευρώπης περισσότερο από αυτό του Τσίπρα, αλλά η διάψευση όλων αυτών των προσδοκιών ταυτόγχρονα θα καταστήσει μονόδρομο την άνοδο των λαϊκιστών που καταδίκαζε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει στιγματιστεί ως η κυβέρνηση της δραχμής που επέφερε μία εθνική τραγωδία όμοια της Μικρασιατικής Καταστροφής σε έκταση και αυτόν να έχει αποδειχτεί ανεπαρκής στην υπέρβαση της αποτυχίας του 39 % στο δημοψήφισμα, ώστε να είναι δεδομένη η κυριαρχία της Χρυσής Αυγής, πλήρως δικαιωμένης λόγω της αυτοκαταστροφής του πολιτικού συστήματος, η οποία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου ο Τούρκος έχει υιοθετήσει ρητορική αντίστοιχη με αυτήν της Χρυσής Αυγής που θα έχει καθιερωθεί λόγω της κατάρρευσης του φιλελευθερισμού που εξέφραζε η γκρεμισμένη Ευρώπη, και η υπόλοιπη περιοχή έχει ακραίους Ισλαμιστές που θα νομιμοποιούσαν πλήρως κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τη Χρυσή Αυγή, που θα είναι αναμφισβήτητα ο μόνος σταθεροποιητικός παράγοντας στον οποίο θα μπορούσε να βασιστεί η ξεπεσμένη Δύση για την ασφάλειά της, αφού το Ισραήλ θα έχει αφανιστεί εγκλωβισμένο νωρίς.

Νίκος

Προδότες πολιτικοί. Πώς να πληρώσει ο Έλληνας αφού δεν έχει δουλειά; Και εσείς και οι προηγούμενοι περάσατε νόμους για την φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του κράτους. Εύχομαι να πληρώσετε πολύ σύντομα για όλα τα δεινά που φέρατε στο λαό μας. Προδότες.

Σκάει....

Ερχεται κατάρρευση. Τα παραμύθια του Τσίπρα δεν τα πιστεύουν ούτε οι αριστεροί.

Βεντουζα

Ένας στους δύο πολίτες έχουν ληξιπροθεσμα χρέη στην εφορία ...

Σπύρος

Πλεόνασμα δηλαδή ... ηλιθιότητας

Σωτήρης

Να το θυμάστε αυτοί δε θα ξεμπερδεψουν καλά. Γιατί το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο ο λαός Θ αφηνιασει και τότε φωνή λαού οργή Θεού.

ΜΟΝΟ 100 ΔΙΣ? Λιγα! Συνεχίζουμε!

ΜΟΝΟ 100 ΔΙΣ? Λίγα είναι. Συνεχίστε. Καθυστέρηση στις επενδύσεις (πρώην Ελληνικό). Αυξήση των δημοσίων υπαλλήλων. Μείωση της φορολογικής βάσης . Μοίρασμα μερίσματος σε 244 φυλές αντί 172. Να μη φορολογηθούν όλα τα εισοδήματα (25%-30% παραοικονομία). Φορολογηστε τους φτωχούς με διαμερίσματα μέσω ΕΝΦΙΑ, αντι τούς πλούσιους με εκατομμύρια στις τράπεζες μέσω ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ. Ο πολίτης-πελάτης της εφορίας έχει φυτέψει ένα θάμνο στο σαλόνι και κόβει πενηντάρικα. Έφοδο να τα πάρετε.

Θωμάς

Είναι απλά οι συνέπειες του πρώτου μνημόνιου του ανεκδιήγητου γαπ και των συμμοριτών που μέχρι τώρα τον ακολουθούν Η χώρα ψόφησε το 13 όταν από τα 35 δις του γαπ έγιναν 78 για να φτάσουν με το τσιπρόνι στα 4 only στα 101 δις.Σύντομα ΑΝ ισχύσουν και οι νέες διατάξεις ΑΝΕΤΑ στα 130+ κατά Σεπτέβρη.. Μα θα κάνουν πλειστηριασμούς για χρέη 500ε + σε 5500000 οφειλέτες λένε... ΤΟ ΑΛΛΟ με το ΤΟΤΟ το ξέρουν... ΑΠΟΛΥΤΑ κατ εμέ..

Ο Σαμαράς

Έριξε το χρέος δηλαδή γιατί δεν βλέπω να το αναφέρεις πουθενά γαλάζιο βολεμενο κομματοσκυλο.Αντε στα τσακιδια νούμερο.

Σαμαράς

Σαμαρά λέμε και κλαίμε ανόητο συριζόσκυλο

Papadopoulos

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΕΣΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ. Τρως καλά φαίνεται απ' τους προδότες, νούμερο, αλλά σε λίγο... θα ΦΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tekmhria

Σε «βραχνά» για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενους έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια της Εφορίας, καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους.

kammenos_arthroo

Τα παραλειπόμενα της συμφωνίας: κατώτερο των δεσμεύσεων του Eurogroup το «πακέτο» ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος -Τα εύσημα Μοσκοβισί για τα 450 σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση  - Το απίστευτο τρολάρισμα της Κομισιόν στην φιέστα Τσίπρα

67