Κατάθεση από τον Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ πήραν Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι

Κατάθεση από τον Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ πήραν Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι

Νέα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του φέρεται να έδωσε στις ελληνικές αρχές - Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας των εισαγγελέων

Κατάθεση από τον Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ πήραν Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι
Κατάθεση από τον τον πρώην υπάλληλο της HSBC Ερβέ Φαλτσινί έλαβαν σήμερα στο Παρίσι τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και οι εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί εξετάστηκε από τους Έλληνες εισαγγελείς ως μάρτυρας και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει δώσει στους Έλληνες εισαγγελείς στοιχεία που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα Λαγκάρντ. Η κατάθεσή του άλλοτε στελέχους της HSBC κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και δεν αποκλείεται μάλιστα να προκαλέσει εξελίξεις και ενώ η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλείσιμο
Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας των εισαγγελέων, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνάται εδώ και μήνες από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και στο πλαίσιο της έρευνας αυτής το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων που βρίσκεται στο Παρίσι, προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία που μπορεί να ρίξουν φως στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Πάντως οι πληρηφορίες αναφέρουν πως ο άλλοτε υπάλληλος της HSBC είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος και βοηθάει με την κατάθεσή του τις ελληνικές αρχές.

Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες εισαγγελείς, που έκλεισαν το ραντεβού τους Ερβέ Φαλτσιανί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, επιχειρούν να συσχετίσουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να διαπιστώσουν αν προκύπτουν και για ποια πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το καλοκαίρι είχε φτάσει στη δικαιοσύνη φάκελος με καταγγελίες περί της δράσης εγκληματικής οργάνωσης με επίκεντρο την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης