Ιταλία: Προϋπολογισμό 24 δισ. ευρώ παρουσίασε η κυβέρνηση Μελόνι για το 2024 - 3 δισ. για τη δημόσια υγεία

Ιταλία: Προϋπολογισμό 24 δισ. ευρώ παρουσίασε η κυβέρνηση Μελόνι για το 2024 - 3 δισ. για τη δημόσια υγεία

Δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί από το δεύτερο παιδί για κάθε οικογένεια, φοροελαφρύνσεις για τις εργαζόμενες μητέρες

meloni
Η κυβέρνηση Μελόνι ολοκλήρωσε σήμερα την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, στα μέτρα περιλαμβάνονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εργαζόμενες μητέρες, ενώ από το δεύτερο παιδί και πέρα, ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παρέχεται απολύτως δωρεάν στις ιταλικές οικογένειες.

«Αποφασίσαμε να διαθέσουμε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την δημόσια υγεία, με κύριο στόχο να μειωθούν, με ουσιαστικό τρόπο, οι λίστες αναμονής στα νοσοκομεία, τόσο για τις εξετάσεις, όσο και για τις επεμβάσεις», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό σύστημα της χώρας, η κλίμακα του 23% πρόκειται να ισχύσει, από εδώ και στο εξής, για όλα τα ετήσια εισοδήματα ύψους μέχρι 28.000 ευρώ. Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε, επίσης, ότι η ειδική κάρτα «Αφιερωμένη σε εσένα» (Dedicata a te), με την οποία παρέχεται οικονομική βοήθεια στις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, θα συνεχίσει να ισχύει και το επόμενο έτος.

«Είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός, ο οποίος συγκεντρώνει τους οικονομικούς πόρους προς ουσιαστικές κατευθύνσεις και λέει "όχι" στις σπατάλες», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ο δε υπουργός Οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, πρόσθεσε ότι είναι «αισιόδοξος και πιστεύει πως θα δοθεί το αναγκαίο "πράσινο φως" από τις Βρυξέλλες, και ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση από τις αγορές». Ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας απαιτεί, φυσικά, πριν από το τέλος του έτους, την οριστική έγκριση του ιταλικού κοινοβουλίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Όρια και ωράριο του μικρού Δακτυλίου - Τι ισχύει με τις άδειες εισόδου, συμπληρωματικές πληροφορίες από την ΕΛΑΣ

Από το Iron Dome στο Iron Beam: Το Ισραήλ επιστρατεύει και την τεχνολογία laser για την αεράμυνά του


Ανείπωτο δράμα στη Γάζα - Γιατρός ξεσπά, αντικρίζοντας νεκρούς στο νοσοκομείο τον πατέρα και τον αδερφό του (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης